Borba protiv sportske mafije

Started by nasty girl, 07-12-2007, 15:22:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Roben

ПОЧИЊЕ ИНСАЈДЕР

nasty girl



Privedeni D¾ajiæ,Cvetkoviæ...

Nekada¹nji predsednik Crvene zvezde i aktuelni potpredsednik FSS Dragan D¾ajiæ, nekada¹nji generalni sekretar i direktor Crvene zvezde Vladimir Cvetkoviæ i nekada¹nji sekretar kluba Mi¹a Marinkoviæ privedeni su jutros u MUP na informativni razgovor, saznaje B92. D¾ajiæ je priveden oko 11 èasova, i to samo nekoliko dana po¹to je postavljen na mesto direktora svih reprezentacija Srbije, dok Vladimir Cvetkoviæ od odlaska iz kluba nije bio direktno aktivan u srpskom fudbalu, veæ je imao agenciju...

Oni su privedeni zbog sumnji da su zloupotrebili slu¾beni polo¾aj i falsifikovali slu¾bene isprave i tako stekli protivpravnu korist od pet miliona evra. Kako saznajemo, radi se o kupoprodaji fudbalera.Portparol Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Bo¹koviæ obeæao je da æe se na redovnoj konferenciji za novinare, koja je zakazana za 13.30 sati, FSS oglasiti povodom privoðenja biv¹ih èelnika Crvene zvezde.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terziæ nedostupan je javnosti, s obzirom na to da se od juèe nalazi na slu¾benom putu u SAD.
MUP: Sporan transfer Druliæa u ©paniju

MUP Srbije saop¹tio je oko 13 èasova agenciji Beta da su nekada¹nji funkcioneri fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan D¾ajiæ, Vladimir Cvetkoviæ i Milo¹ Marinkoviæ zadr¾ani u pritvoru od 48 sati.

Policija ih je privela zbog nezakonitih transfera, a konkretno je u pitanju prelazak Gorana Druliæa u Saragosu.

Druliæ je nedavno tu¾io Zvezdu zbog neisplaæenog dela od transfera, a nedavno je policiji dao iskaz povodom toga.

Kako su izvestili ¹panski mediji u to vreme (9. jul 2001. godine) Saragosa je na ime transfera platila 2.150.000.000 tada¹njih pezeta, ¹to je tog dana po zvaniènom kursu iznosilo 25.272.766 nemaèkih maraka.

B92

hulio_salinas

Vrlo zanimljivo.

Prosle nedelje, posle druge epizode Insajdera, priveden je Buturovic, a danas, posle sinocne epizode, priveden je Dzajic.

Brankica ih je sve prodrmala!!! :smekerica:

mikele

#33
И мене су привели на информативни разговор :lol: :lol: :lol:
Шала на страну,али мислим да ово привођење више има везе са следећом епизодом ''Инсајдера'',а не толико са јучерашњом.
Али опет ћу поновити оно што сам рекао већ неколико пута:биће на крају ''Тресла се гора,родио се миш.''

=========================================================================================
MUP: D¾ajiæ skidao novac sa Druliæevog raèuna
(http://nono9.us)

Nekada¹nji èelnici Fudbalskog kluba Crvene zvezde Dragan D¾ajiæ, Vladimir Cvetkoviæ i Milo¹ Marinkoviæ uhap¹eni su zbog sumnji da su skidali novac sa privatnog raèuna nekada¹njeg fudbalera crveno-belih Gorana Druliæa bez njegovog znanja!

MUP je saop¹tio da su 62-godi¹nji D¾ajiæ, 67-godi¹nji Cvetkoviæ i 72-godi¹nji Marinkoviæ uhap¹eni u konsultaciji sa Tu¾illa¹tvom, zbog sumnje da su la¾no prikazali sumu od Druliæevog transfera u Saragosu pre pet godina, a da su potom falsifikovali Druliæevog potpis i bez njegovog znanja skidali mu novac sa raèuna.

Oni su osumnjièeni da su izvr¹ili krivièno delo zloupotreba slu¾benog polo¾aja i falsifikovanje slu¾bene isprave, navedeno je u saop¹tenju.

"Policija je, nastavljajuæi rad u okviru opse¾ne akcije na otkrivanju malverzacija u fudbalu, uz konsultaciju sa tu¾ila¹tvom, li¹ila slobode D¾ajiæa, Cvetkoviæa i Marinkoviæa, svi iz Beograda. Njih trojica su osumnjièeni da su od 4. jula 2001. do 15. marta 2002, kao odovorna lica u FK Crvena zvezda, prilikom realizacije transfera fudbalera Druliæa u Real Saragosu, zakljuèili ugovor kojim je predvidjeno da beogradskom klubu pripadne 27 miliona maraka na ime obe¹teæenja. Nakon toga, la¾no su prikazali da 18 miliona maraka pripada Druliæu i otvorili devizni raèun u Komercijalnoj banci na njegovo ime, a bez njegovog znanja i odobrenja. Uplatu ¹panskog kluba, od 6.127.104 evra, prebacili su na raèun Crvene zvezde, a zatim su, nalozima falsifikovajuæi Druliæev potpis, podizali novac u pomenutom iznosu, i tako ostvarili protivpravnu imovinsku korist za sebe", navedeno je u saop¹tenju policije.

MUP Srbije je u saop¹tenju dodao je i da se ova istraga sprovodi "u okviru opse¾ne akcije srpske policije na otkrivanju malverzacija u fudbalu".

Posle privoðenja policija je obavila pretres stanova D¾ajiæa, Cvetkoviæa i Marinkoviæa.

Goran Druliæ je nedavno tu¾io Crvenu zvezdu zbog neisplaæenog dela od transfera i policiji je dao iskaz povodom toga.

Ovo je drugo "fudbalsko" hap¹enje u nedelju dana. Pro¹log utorka uahp¹en je predsednik FK Vojvodina Ratko Butoroviæ i sudije Mihajlo Jekniæ i Borko Ka¹anski zbog sumnje da su davali, odnosno primali mito.

(MONDO, foto: MUP/Tanjug)

darusaz

Бранкица ће по свему судећи да добије плакету од Сепа Блатера и Мишела Платинија. А наш Савез ће да попије неку жешћу казну.  :hmm

hulio_salinas

Ja ne mislim da je sadrzaj jucerasnje emisije imao veze sa ovim, samo sam povezao ponedeljak i utorak ove i prosle nedelje. Brankica je ocigledno uzburkala javnost i, sto je jos bitnije, uzburkala mafijaski svet sporta. Zato mi je zanimljivo da utorkom hvataju barabe.

Nazanimljivije bi bilo kada bi sledecg utorka u'vatili Zecevica i ostale crno-bele barabe. Nedelju dana kasnije u'vate Cecu, a za kraj ostave sefa fudbalskog podzemlja - postovanog gospodina Zvezdana Terzica.

I to svakog utorka da ih vataju posle Insajdera. :peace: :trfr:

peho_atropin

Sad i Dzaja nosi crno-belo... :K :K :K

_d.0.t_

Quote from: 'hulio_salinasNazanimljivije bi bilo kada bi sledecg utorka u'vatili Zecevica
Zeka nije u zemlji.
sluchajno... :hm

Darker

Quote from: peho_atropin on 05-02-2008, 15:35:50
Sad i Dzaja nosi crno-belo... :K :K :K
Care :K

elem, rekoh ja da je 50% svega taèno-opet je stra¹no. O ulozi Ra¾natoviæevih ne bih...

©to se tièe Lenarta Johansona, juèe je bio intervju sa njim na SOS kanalu-gde je odluèno demantovao ono ¹to je izjavio u Insajderu, dakle nikad mu niko nije pretio, pa ni Arkan, do¹lo je do gre¹ke u sporazumevanju :K

pop

MUP je preduhitrio narednu epizodu Insajdera posvecenu tandemima Dzajic-Cvetkovic i Bjekovic-Zecevic. Sto rece Dare, pa neka je i pola od onoga sto rece bivsi predsednik Obilica tacno, Ceca ce kad-tad fasovati mnogo vise od 4 meseca. Da je sudstvo bilo samo malchice agilno kao tuzilastvo, taj proces ne bi tapkao u mestu vec 4 godine. Medjutim tako ti je to, kad premijer i ministri pevaju tvoje pesme...

nasty girl

Quote from: _d.0.t_ on 05-02-2008, 16:32:38
Quote from: 'hulio_salinasNazanimljivije bi bilo kada bi sledecg utorka u'vatili Zecevica
Zeka nije u zemlji.
sluchajno... :hm

a ni Terzic nije u zemlji....zamislite slucajnosti... :hmm

nasty girl


Politika: Zeka i Bjeka name¹tali?

Kada su navijaèi Partizana ¹okirani i besni odlazili sa stadiona u Humskoj posle debakla od izraelskog Mabi Petah Tikva (2:5) u Kupu UEFA septembra 2005. godine, na ustima mnogih Grobara èulo: "Ma, ovo je name¹teno!".

Iako se u prvi mah to moglo protumaèiti kao nemoæ i jedini naèin da se "opravda" poraz od malo poznatog izraelskog tima, tri godine kasnije ispostaviæe se da te tvrdnje Grobara mo¾da i nisu bez osnova.

Beogradski dnevnik "Politika" u petak pi¹e da bi "inspektori policije ¾eleli da prièaju sa doskora¹njim èelnicima Partizana ®arkom Zeèeviæem i Nenadom Bjekoviæem o pojedinim utakmicama ovog kluba koje su navodno bile name¹tene".

"To se, pre svega, odnosi na dve utakmice iz evropskih takmièenja, koje se smatraju sumnjivim. Prva je, navodno, utakmica protiv izraelskog Makabija, kada je Partizan izgubio na svom terenu sa 5:2, iako je u prvom meèu bio bolji sa dva gola razlike, dok je drugi navodno sporni meè odigran protiv Slijeme sa Malte, koji je klub iz Humske izgubio sa 2:1. Taj poraz Partizana je, prema neproverenim informacijama, doneo mnogo novca nepoznatim kladionièarima koji su ulo¾ili svoje pare na Malte¾ane, iako je njihova pobeda, sudeæi po kvotama, bila nemoguæa", pi¹e "Politika.

List navodi i da je "u planu i proveravanje poslovanja Partizanovih kæerki firmi, za koje se u javnosti ne zna precizno koliko ih ima, a brojke variraju izmeðu pet i petnaest. Nezvanièno, trebalo bi da bude provereno da li je iz tih firmi uplaæivan novac na raèun Partizana i u kolikom iznosu, kao i da li su zaraðene pare i¹le na druge raèune. Upuæeni tvrde da je glavni èovek u poslovanju tih kæerki firmi bio ®arko Zeèeviæ, doskora¹nji generalni sekretar Partizana".

"Politika" p¹ie da policija ¾eli da proveri i transfer Mateje Ke¾mana u PSV Ajndhoven,juna 2000. godine.

"Za prodaju Ke¾mana postoje neke naznake da ugovor nije potpuno pokriven. To se pre svega odnosi na detalj u ugovoru, u kojem je navedeno da je u ukupan iznos transfera od 28 miliona tada¹njih nemaèkih maraka, ukljuèeno i instaliranje 'Filipsovih' reflektora na stadion Partizana u Humskoj ulici, ¹to nikada nije uraðeno. Posebno æe se proveriti da li je umesto reflektora isplaæen novèani iznos i ako jeste, na koji raèun je taj novac legao - Partizanov ili neèiji privatni", pi¹e beogradski dnevnik.

(MONDO)

---------------------------------


D¾ajiæ negira optu¾be, pritvor mesec dana

Biv¹i èelnici FK Crvena zvezda Dragan D¾ajiæ, Vladimir Cvetkoviæ i Milo¹ Marinkoviæ negirali su optu¾be da su skidali novac sa raèuna fudbalera Gorana Druliæa bez njegovog znanja, ali im je Okru¾ni sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana.

Saslu¹anje D¾ajiæa, Cvetkoviæa i Marinkoviæa poèelo je u èetvrtak uveèe i zavr¹ilo se u ranim jutarnjim èasovima u petak.

Prema reèima avodkata Dragana D¾ajiæa, Milana Vujina i Zdenka Tomanoviæa, "treæa Zvezdina zvezda" je negirala sve optu¾be koje mu se stavljaju na teret. Tomanoviæ je ponovio da sud i policija "nemaju nijedan dokaz" protiv njegovog klijenta.

Posle D¾ajiæa saslu¹ani su i Cvetkoviæ i Marinkoviæ na zahtev Tu¾ila¹tva koje ih sumnjièi da su uzeli pet miliona evra od transfera Gorana Druliæa iz Zvezde u Sarahosu 2001. godine.

Istra¾ni sudija Branislav Panteliæ izjavio je da je doneo re¹enje o sprovoðenju istrage protiv njih trojice i odredio im pritvor zbog osnovane sumnje da su izvr¹ili krivièno delo zloupotrebe slu¾benog polo¾aja u saizvr¹ila¹tvu.

Beogradski dnevnik "Press" pi¹e da postoji "ozbiljna moguænost" da protiv D¾ajiæa bude pro¹irena istraga i na krivièno delo pranje novca. "Tokom istrage policija je do¹la do ozbiljnih indicija da je D¾ajiæ u vi¹e navrata izvlaèio pare iz Crvene zvezde i uplaæivao ih na ime fiktivnih usluga konsaltinga i drugih poslova", ka¾e za "Press" izvor iz policije.

Isti, neimenovani izvor tvrdi i da su samo na transfderu Zprana Njegu¹a D¾ajiæ i ekipa uzeli dva miliona evra.

(MONDO)

---------------------

Terziæ dostupan od 27. februara

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terziæ saop¹tio je da æe se vratiti u zemlju 27. februara i izrazio nadu da æe Dragan D¾ajiæ dobiti najte¾u bitku u ¾ivotu.

Saop¹tenje prvog èoveka srpskog fudbala prenosimo u celini:

"Pre odr¾avanja sednice Kongresa UEFA u Zagrebu obavestio sam javnost da æu u narednom periodu, a u skladu sa ranije donesenom odlukom, da se edukujem na Univerzitetu u Finiksu iz oblasti sportskog menad¾menta i rukovoðenja u sportu. Kao ¹to je poznato, u februaru u FS Srbije je po pravilu najmanje obaveza i aktivnosti, pa sam zato taj mesec uvek koristio za liènu edukaciju.

Sa ¾eljom da se prekine sa nagaðanjima, napominjem da æu se u Srbiju vratiti 27. februara ove godine, ba¹ kao ¹to sam i planirao.

Po dolasku u Beograd odr¾aæemo niz sastanaka najva¾nijih tela i organa, analizirati kompletnu situaciju i zauzeti odluèan stav. Tada æemo imati i nalaze istra¾nih organa i na osnovu kompletne slike doneæemo adekvatne odluke.

Imenovanjem Dragana D¾ajiæa na mesto direktora reprezentativnih selekcija planiran je novi pravac razvoja srpskog fudbala. Njegovim hap¹enjem srpski fudbal je izgubio mnogo, a ujedno je baèena i velika mrlja na bogatu istoriju FK Crvena zvezda.

Istièemo da ne ¾elimo da na bilo koji naèin ometamo istra¾ni postupak, veæ hoæu da izrazim ljudsko uverenje da æe Dragan D¾ajiæ izdr¾ati najte¾u bitku kroz koju prolazi. Ubeðen sam da ima dovoljno snage i da æe zadr¾ati oreol pobednika. Ne zaboravimo - na¹ fudbal i kompletan region u istoriji boljeg nisu imali, Evropa i svet se dive velikanu D¾ajiæu i imam obavezu da na to podsetim u ovom momentu."

(MONDO)

lycos

Gledao sam danas reprizu Insajdera. Hoce li, konacno, i Cecu u 'aps?!  :batina

pig_am_am

Quote from: peho_atropin on 05-02-2008, 15:35:50
Sad i Dzaja nosi crno-belo... :K :K :K
:siza:

cecu? ma sta ti je... ko ce da uveseljava siroke narodne mase i skrece paznju narodu od muke?  :K odlezace za cecu neko drugi  :roll:


i tako... nekog smatras legendom...a on te odr'o ... oshishao ko ovcu. znaci no comment.

Vampire 666

Iako ne verujem u teorije zavere ipak su neke stvari simptomaticne...fudbal i sve oko njega su vrlo popularni u zemlji Srbiji kao i Ceca (koja uzgred receno ima veze i sa fudbalom)...kad god se desavalo nesto oko Kosova, desavale su se i neke prljave stvari u i oko fudbala...imam utisak da Cecu cuvaju za finale, odnosno za trenutak kad Siptari budu proglasili nezavisnost Kosova...no, videcemo da li sam bio u pravu i iskreno se nadam da gresim i da je sve slucajnost...