Borba protiv sportske mafije

Started by nasty girl, 07-12-2007, 15:22:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Pedja

Ма сви као иду у иностранство онако,невезано са ситуацијом. Ву ху летовање у фебруару  :>
Све похапсити,и Зеке и Бјеке,и Жуто пиле и највећег кримоса Терзића.

*


Phenomenon

Црна листа:

- Зеко, Бјековић, Ћурковић
- Терзић
- Цеца

Него нешто ми сумњиво за Зека, која год да је власт била, њега нико није дирао. И комунисти, и социјалисти, радикали, ДОС, ДС... Каква ли он леђа има...

Vampire 666

Quote from: Phenomenon on 13-02-2008, 12:35:11
Него нешто ми сумњиво за Зека, која год да је власт била, њега нико није дирао. И комунисти, и социјалисти, радикали, ДОС, ДС... Каква ли он леђа има...
Ruska bato...ista ona koja su onim Milosevickim olosima dali POLITICKI azil...sve je to ista postkomunisticka bagra...

pig_am_am

stvarno? u covece...

ma svi su oni tu, samo se tusiraju pa ne cuju zvono...

pop

Odbijene ¾albe advokata biv¹ih funkcionera "Crvene zvezde"
Autor: Beta, Tanjug | 13.02.2008 - 16:39

Okru¾ni sud u Beogradu odluèio je danas da trojica biv¹ih funkcionera "Crvene zvezde" Dragan D¾ajiæ, Vladimir Cvetkoviæ i Milo¹ Marinkoviæ treba da ostanu u pritvoru zbog moguænosti uticanja na svedoke u toku istrage, receno je Tanjugu u tom sudu.

Vanraspravno krivièno veæe Okru¾nog suda odbilo je kao neosnovane ¾albe njihovih branilaca ulo¾ene na re¹enje o pokretanju istrage, dok je ¾albe zbog odreðivanja pritvora do 30 dana, njihovim branjenicima, delimièno usvojio. Dva razloga zbog kojih im je pritvor odreðen, otpala su, navedeno je u sudu. D¾ajiæu, Cvetkoviæu i Marinkoviæu pritvor je re¹enjem istra¾nog sudije prvobitno odreðen zbog moguænosti da æe u toku istrage uticati na svedoke, opasnosti da æe ponoviti krivièno delo, kao i zbog moguæeg uznemirenja javnosti.
Istra¾ni sudija Okru¾nog suda, posle saslu¹anja D¾ajiæa, Cvetkoviæa i Marinkoviæa, u petak rano ujutru pokrenuo je istragu protiv njih i odredio im pritvor do 30 dana zbog osnovane sumnje da su izvr¹ili krivièno delo zloupotrebe slu¾benog polo¾aja u saizvr¹ila¹tvu.
Prva saslu¹anja svedoka pred istra¾nim sudijom Branislavom Panteliæem zakazana su za 22. i 25. februar. Trojica biv¹ih funkcionera se terete da su kao odgovorna lica FK "Crvene zvezde" zloupotrebili slu¾beni polo¾aj i pribavili protivpravnu imovinsku korist od 5,1 milion evra, u vezi sa transferom fudbalera tog kluba Gorana Druliæa u Real Saragosu iz ©panije. D¾ajiæ, Cvetkoviæ i Marinkoviæ uhap¹eni su 5. februara.

Vuk Dra¹koviæ podr¾ao Dragana D¾ajiæa

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Dra¹koviæ izrazio je podr¹ku funkcioneru Fudbalskog saveza Srbije Draganu D¾ajiæu koji je u pritvoru zbog sumnje u nezakonite transfere igraèa Crvene zvezde kojoj je dugo godina bio na èelu.
"U Srbiji tapaciranoj izbornim parolama da æemo osvojiti Evropu odveli su u zatvor Tebe koji si na¹u Zvezdu, a time i Srbiju, popeo na postolje ¹ampiona Evrope i sveta", naveo je Dra¹koviæ u pismu podr¹ke D¾ajiæu objavljenom danas u "Politici".
Dragan D¾ajiæ, jedan od najveæih fudbalera biv¹e Jugoslavije, uhap¹en je 5. februara s Vladimirom Cvetkoviæem i Milo¹em Marinkoviæem. D¾ajiæ je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i direktor reprezentativnih selekcija.

izvor: agencija Beta

lycos

Quote from: Pedja on 13-02-2008, 12:17:49
Жуто пиле
:siza: :116: :siza:
A nju kada dokrajce, bice to kao 'slag na tortu'  :ziveli

hulio_salinas

Bulic preti Terzicu smenom (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,4487.msg200050.html#msg200050)!

:~

Pedja

Само оштро! Док сви не заглаве у творза фудбал неће бити бољи.  :batina

pop

Policija proverava 66 spornih ugovora o prodaji fudbalera
Terziæ se krije i zbog transfera Vanje Grubaèa
Autor: A. ®. Ad¾iæ | 16.02.2008 - 07:23


BEOGRAD - Policija trenutno proverava 66 ugovora igraèa koji su poslednjih godina oti¹li u inostrane timove, na kojima su, kako se sumnja, prikazane la¾ne sume obe¹teæenja, èime su èelnici klubova nezakonito prisvojili milione evra. Pod lupom je i transfer Vanje Grubaèa, koji je 1998. iz OFK Beograda oti¹ao u nemaèki Hamburg, i to kao slobodan igraè, na ¹tetu kluba, saznaje „Blic“.

Meðutim, postoje indicije da su „romantièari“, na èijem je èelu tada bio Zvezdan Terziæ, sada¹nji predsednik Fudbalskog saveza Srbije, od Nemaca, ipak, dobili milion maraka, ali taj novac nigde nije zvanièno zaveden u dokumentima.
Vanja Grubaè se 2001. godine vratio u OFK Beograd, a „romantièari“ su za njega Nemcima platili obe¹teæenje od 100.000 maraka. Tri godine ranije plavo-beli sa Karaburme, bar prema zvaniènim informacijama, pustili su ga u Nemaèku bez obe¹teæenja. Pro¹le sezone Grubaè je bio sportski direktor Etnikosa iz Ahne.
U daljoj istrazi, ne samo tog transfera, biæe saslu¹ani biv¹i i sada¹nji èelnici klubova, kao i nekada¹nji funkcioneri FS Beograda i FSJ, a zatim i FSS, koji su verifikovali te ugovore i izdavali sertifikate za odlazak u inostranstvo.
Jedan od spornih transfera koje ispituje policija je i prelazak Zorana Njegu¹a iz Crvene zvezde u madridski Atletiko 1998. godine. Tim povodom Njegu¹ je prekjuèe ponovo saslu¹an. Biv¹em fudbaleru crveno-belih, kako saznajemo, pokazan je sporni ugovor, koji je pre deset godina Zvezda dostavila FSB na verifikaciju. Na tom ugovoru, koji su istra¾ni organi uzeli iz FSS, utvrðeno je da je falsifikovan Njegu¹ev potpis.

Njegu¹ prebledeo
Nekada¹nji prvotimac Zvezde, kako ka¾e na¹ sagovornik iz MUP-a, kada mu je pokazan sporni ugovor, prebledeo je.
- Na pitanje da li je to njegov potpis, prvo je æutao, a zatim rekao ne - ka¾e na¹ sagovornik iz policije i dodaje da je saslu¹anju prisustvovalo troje tu¾ilaca, od kojih dvoje iz Specijalnog suda, a jedan iz Okru¾nog suda.
Kako saznajemo, krivièna prijava biæe dopunjena i protiv nedavno uhap¹enih biv¹ih èelnika Zvezde, Dragana D¾ajiæa, Vladimira Cvetkoviæa i Milo¹a Marinkoviæa, osumnjièenih da su prisvojili vi¹e od ¹est miliona evra od transfera Gorana Druliæa u ¹pansku Saragosu.
- Narednih dana dopuniæemo kriviènu prijavu protiv njih trojice zbog sumnje da su od transfera Zorana Njegu¹a u madridski Atletiko 1998. godine nezakonito prisvojili 3,5 miliona maraka - ka¾e sagovornik „Blica“ iz MUP-a Srbije.

Falsifikovani potpis

Njegu¹a je inaèe povodom ovog ugovora policija veæ saslu¹ala 17. januara na Zlatiboru, ali mu je prekjuèe pokazan i sporni dokument. On je u madridski Atletiko pre¹ao za 7,5 miliona maraka. Ugovorom izmeðu Atletika i Zvezde predviðeno je bilo da tu sumu Madriðani isplate Njegu¹u, a da crveno-beli kao obe¹teæenje dobiju takoðe 7,5 miliona maraka. Kako saznajemo, policija je utvrdila da su èelnici Zvezde tada do¹li na ideju kako da prika¾u manju zaradu od transfera. Saèinjavaju sporazumni prekid ugovara sa Njegu¹em, prema kojem fudbaleru od 7,5 miliona, koliko je zaradio klub od prodaje, pripada 3,5 miliona maraka. Njegu¹ za taj ugovor nije znao, a na njemu je falsifikovan njegov potpis. Ugovor s falsifikovanim Njegu¹evim potpisom overen je u Fudbalskom savezu Beograda, a zatim je bez ikakve kontrole verifikovan i u Zajednici prvoliga¹a i FSJ.
- U istrazi saslu¹aæemo i tada¹nje èelnike FSB, Zajednice i FSJ, kako je takav ugovor mogao da „proðe“ i kako nisu uoèili nikakve nepravilnosti. Ili su mo¾da, po neèijoj direktivi, za¾murili. Tim ugovorom dr¾ava i Zvezda su o¹teæeni - ka¾e na¹ sagovornik.
Osim ovog ugovora, policija proverava jo¹ neke sporne ugovore, i to ne samo Zvezde, veæ i Partizana, OFK Beograda, Radnièkog iz Ni¹a, Èukarièkog. Proverava se da li su potpisi igraèa validni, da li su dokumenta o obe¹teæenju validna.

Milionske prevare

Naime, policija sumnja da su pojedini dokumenti o pu¹tanju igraèa bez obe¹teæenja, falsifikovani, a da su strani klubovi na¹ima davali pare za prelazak fudbalera. FSB-u koji je overavao ugovore i izdavao sertifikate za odlazak u inostranstvo davana su dokumenta na kojima je prikazano da klubovi nisu dobili obe¹teæenje ili da su dobili mnogo manje nego ¹to je ono bilo. Kako policija sumnja, time su klubovi i njihovi èelnici uzeli milionske sume.

„Nema razloga za hitan povratak“

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terziæ oglasio se juèe zvaniènim saop¹tenjem za javnost i nagovestio da ne namerava da se vraæa iz Amerike pre nego ¹to je planirao. U saop¹tenju objavljenom na sajtu FSS ka¾e se da je zloupotrebljena konferencija za medije posle sastanka Zajednice superliga¹a.
„Predsednik Zajednice (Dragan Buliæ) nije preneo stavove klubova, nego liène ¾elje. On je juèe kroz svoje ultimatume potpuno zamenio teze. Ja sam pro¹le godine ponudio svoj mandat i dobio apsolutnu podr¹ku svih delegata“, navodi se u saop¹tenju i dodaje da se trenutno nalazi u Americi, na putu „o kojem je njegove saradnike obavestio mnogo ranije“.
„S obzirom na to da nisam zaposlen u FSS, smatram da imam pravo na liène planove. Svestan hajke na fudbal koja se sprovodi u poslednja tri meseca, bez moguænosti da je sada zaustavim, ne vidim razlog za hitan povratak u Beograd. FSS radi normalno i nema potrebe ve¹taèki podizati tenziju zbog nesportskih, liènih ciljeva. Dr¾avni organi sprovode istrage oko sumnjivih poslova iz ranijih perioda i to u klubovima, ne u Savezu“, pi¹e u saop¹tenju.

www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)

nasty girl

Quote from: pig_am_am on 13-02-2008, 18:01:28
ma svi su oni tu, samo se tusiraju pa ne cuju zvono...

jao kralju....
i dalje ne mogu da prestanem da se smejem... :siza: :siza: :siza: :siza: :siza:

alfie

Ma ¹ta vam je Ljudi!?
Kako tako napadate mr Terziæa!?
Èovek ni kriv ni du¾an,pravi Po¹tenjaèina,siromah!
Pa Pogledajte kako samo ima po¹tenu i nevinu nju¹ku! nikad ne bi reko...

Jo¹ je i rame jadnik povredio!
Evo sad sam Èuo na radiJu da je mukica oti¹ao iz Amerike u London na specijalistièke preglede,Rame ga zeza!
I ne,ne, nije to sad povredio!Nije da izmi¹lja! ©ta vam pada na pamet!?
To mu je stara povreda!
Èovek je toliko djapao i kraduckao i levom i desnom,da mu se javila neka verzija
Teniskog Lakta - Taènije FUDBALSKO RAME!

Wlada

Терзић бестидно налази разлоге да се не врати у земљу...
Повредио ногу (на скијању), јадан, ал не може да је лечи у Србији   :batina
Време је да се оптуже,поапсе и осуде лопови, уништитељи српског фудбала.  :namcor

Darker

Nije nogu, nego rame, dddddddddd :K :K :K

alfie

Evo!
I njega æe da 'apse!
©ta æe sad da smisli...
Da produ¾i za Dubai da navija za Noleta!?
Da ode do Nemaèke da doktorira!?
Joj,s' kim ja radim....