Borba protiv sportske mafije

Started by nasty girl, 07-12-2007, 15:22:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Roben

Ako ovako nastave FSS-u ce ostati samo spremacica

Phenomenon

Quote from: Roben on 05-03-2008, 15:29:25
Ako ovako nastave FSS-u ce ostati samo spremacica

и Зеко (јес' да није из ФСС-а, али му изгледа нико ништа не може).

Darker


Џајић и Цветковић одговарају и због Његуша
Поднет захтев за проширење истраге против двојице бивших функционера Црвене звезде, којима је продужен притвор за још месец дана

Драган Џајић неколико дана пре хапшења (Фото Д. Јевремовић)

Драгана Џајића и Владимира Цветковића тужилаштво терети и за злоупотребу службеног положаја у вези са трансфером фудбалера Зорана Његуша из Црвене звезде у мадридски Атлетико. Пошто их саслуша, истражни судија ће донети одлуку о евентуалном покретању истраге против осумњичених.

Како незванично сазнајемо и у „случају Његуш”, као и у „случају Друлић” реч је о фалсификовању уговора. Према истим информацијама, Његуш је мадридском Атлетику продат за 7,5 милиона немачких марака. Од тог новца, међутим, фудбалер није добио ни пфенинг, док је у финансијским књигама „црвено-белих” другачије приказано. Према незваничним информацијама, Његуш је прешао у шпански клуб за уговорени износ по сезони, који му је Атлетико директно и уплаћивао. Црвена звезда према њему није имала никаквих обавеза.

Ипак, у уговору који је оверио Фудбалски савез Београда, о споразумном раскиду са Црвеном звездом, наведено је да Његушу припада 3,5 милиона марака, а клубу из Улице Љутице Богдана – четири. У међувремену, утврђено је да је Његушев потпис на сада спорном уговору – фалсификован.

У изјави коју је раније дао медијима, Његуш је потврдио да је саслушаван у београдској полицији, да „му је криво због свега што се догодило”, али како је рекао „он на све то није утицао”.

Бавећи се незаконитостима у српском фудбалу, екипа емисије „Инсајдер” телевизије Б92, објавила је податак о томе како је Његуш продат Шпанцима. Атлетико Мадрид је, како је објављено у емисији, 1998. године преко своје „оф шор” агенције купио од Црвене звезде Зорана Његуша за 7,5 милиона марака. Неколико дана касније Атлетико од исте агенције купује Његуша, али за три пута већу цену – 24 милиона марака. На тај начин Атлетико располаже готовином којом после може да исплаћује премије и награде играчима и то без плаћања пореза.

Нешто касније, управа Црвене звезде прави наводни уговор са Зораном Његушем о споразумном прекиду према којем њему од 7,5 милиона колико је зарадио клуб од продаје, припада 3,5 милиона марака. Такав уговор направљен је, како је објављено у емисији, без знања Његуша, а његов потпис на уговору је фалсификован. Београдски фудбалер тврди да није знао да је наводно добио још неколико милиона евра, а уговор са његовим фалсификованим потписом оверен је у Фудбалском савезу Београда. То су после без икакве контроле одобрили и Заједница прволигаша и ФСС. На овај начин Црвена звезда званично приказује да је зарадила само четири милиона марака од продаје Његуша, а не 7,5 колико је била стварна зарада.

Против Џајића, Цветковића и такође бившег функционера Црвене звезде Милоша Маринковића већ се води истрага због сумње да су злоупотребили службени положај у вези са трансфером фудбалера Горана Друлића у шпански клуб Реал Сарагоса.

Они су ухапшени 5. фебруара, а терете се да су, као одговорна лица фудбалског клуба Црвена звезда, од 4. јула 2001. до 15. марта 2002. године, злоупотребили службени положај и прибавили противправну имовинску корист од 5,1 милион евра, у трансферу Друлића у Реал Сарагосу. Осумњичени су да су приликом реализације тог трансфера закључили уговор којим је предвиђено да београдском клубу припадне 27 милиона марака на име обештећења.

Сумња се да су после тога лажно приказали да 18 милиона марака припада Друлићу и отворили девизни рачун у Комерцијалној банци на његово име, а без његовог знања и одобрења. Наведено је да су „уплату шпанског клуба од 6.127.104 евра пребацили на рачун Црвене звезде, а затим су налозима, фалсификујући Друлићев потпис, подизали новац у поменутом износу и тако остварили противправну имовинску корист за себе”.

Кривично ванрасправно веће Окружног суда у Београду јуче је тројици осумњичених продужило притвор за још 30 дана због могућег утицаја на сведоке које истражни судија још није саслушао.

М. Дерикоњић
[објављено: 06/03/2008.] Politika

nasty girl

ja ne mogu da verujem da zeka ima takvu pozadinuiza sebe, da mu niko nista ne moze...

strasno... :ball2: :ball2:

Roben

па то је Зека  :Bog :Bog :Bog
а Зека није дугме  :>