Najbolje pivnice u gradu

Started by Darker, 15-05-2006, 11:28:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Darker

Ok, nema ih ba¹ previ¹e, pa mogu i samo pivnice... Very Happy Very Happy
Evo za poèetak, meni je najjaèa Irish Pub - Crna Kornjaèa (obe - i kod 5.beogradske gimnazije i na Kosanèiæevom vencu).Pivo sa borovnicom je specijalitet kuæe, malo je 75, a veliko(0,5) je 125 kinti...
Pa onda tri ¹argarepice u Kneza Milo¹a. Nisam dugo bio pa ne znam kako se sad kreæu cene, ali su i crno i svetlo pivo za svaku pohvalu..
Pa recimo Belfast na crvenom krstu. Jedina pivnica u kojoj sam pio pivo od 1l-cena je 180 din...
Aj sad malo vi..

Darker

dissolved girl: kornjaca je zakon  :> ..draza mi ona kod pete  :>..umem popiti i po koje sa limunom  :) ..a skoro sam otkrila kucu piva u save kovacevica,kod kuce caja  :)...nije lose,cena se ne secam....

Darker

Lady Jane: Hajde napisite adrese tih pivnica koje ste naveli, pa da svratim ponekad Very Happy

Ako budete isli u Budimpestu, svratite u Pater Marcus. To je belgijski pab u Budimu (Apor Peter utca 1, to je kod lancanog mosta, udje se u Fo ulicu i ovo je na cosku). Imaju veliki izbor belgijskih piva, vecinom manastirskih. Ako se dobro secam to Pater Marcus pivo se pravi od 1187. Vecina piva kosta oko 3-3,5 evra. Bocice su 033l i 0,25l, a posto su prilicno jaka, 2 ovakva su dovoljna da se "razveselite". Inace, sluze i klopu, ali nisam je probala.
Sto se piva tice, preporucujem Delirium tremens i bilo sta od Corsendonka. Imaju i raznih kriekova (vocna piva), ali ja ih bas nesto ne volim...

Darker

Vladimir: Ja sam bio u Budimpe¹ti na maturantskoj ekskurziji 99.- te godine pro¹loga veka Embarassed i tu sam potro¹io gomilu para samo da nakupujem ¹to vi¹e limenki razlièitih vrsta piva i svaku sam probao Laughing .Bilo je extra, ali imam blagu amneziju iz tog perioda. Crying or Very sad Moja omiljena pivnica u Budimpe¹ti je hipermarket kod hotela "Stadion". Cool
U BG-u svratite do "D¾akarte" kod Studentskog Grada na NBG-u.Tu je skroz OK.Pozzz!

Darker

Penthouse pub, na krovu tr¾nog centra u Sremskoj, jedna od retkih pivnica u gradu koja toèi i Guinness pivo. Sredom- Happy day,toèeno domaæe pivo-35 din, strano toèeno-50 din, toèeno guinness-160 din... Od sledeæe nedelje æe se èetvrtkom, petkom i subotom organizovati svirke, od francuskih ¹ansona, preko country-a do blues-hardrock-a... Pa svratite... Naravno, ostalim danima je pivo znatno skuplje...
dissolved girl ::
Quotekornjaca je zakon Very Happy ..draza mi ona kod pete Very Happy ..umem popiti i po koje sa limunom Smile ..a skoro sam otkrila kucu piva u save kovacevica,kod kuce caja Smile ...nije lose,cena se ne secam....
E, bio juèe i moram priznati da je extra.I ona dva lika ¹to sviraju na akustarama neku domaæicu, ai cene su ono... Ma moram def. da svrnem jo¹ jednom da bolje osmotrim situaciju  :> :> :> E da, izvalio sam da imaju kao neku oogromnu menzuru u koju stane jedno 5 l najmanje, pa onda ti sam toèi¹ odatle dok sve ne pocirka¹, hehe  :) Bila gu¾va haos, moram def. jo¹ jednom...

Darker

plisani: to se narodski zove zirafa..........e sad zavisi koje pivo stane u njega, ume da bude i fancy zirafa, ali i ova nasa, domaca.............ona je jeftiniija Very Happy
U svakom slucaju je prakticnije nego da mucis konobara da ti stalno donosi...........a i sam uzmes koliko hoces

Nagflar_the_Sinner

Evo i mojih recenzija, s' obzirom na to kad sam poslednji put cevchio pivocilin:
- TRANVAJ KLUB ZAGUBICA (kod Vuka): izbor njihovog domaceg i WFB piva, tamno, crno i svetlo. Zirafa je bil, mislim 550 din. Ko voli crno, preporucujem ono njihovo. Pazite sad, ukusi su razliciti, tako da cete cuti razlicite komentare na temu piva u Tranvaju, a o ukusima ne treba raspravljati, tako da treba probati u svakom slucaju. U tranvaju je dobra kombinacija pivo sa blues muzikom, ranije bilo petkom, ne znam sad.
- OPTIMIST KLUB (29. Novembra): mislim da je isti vlasnik kao i prethodnog kluba. Ok atmosfera, uvek guzva, WFB crno i svetlo (dobra kombinacija). 90 din pola litra.
- EXCLOUSIVE (Knez Mihailova preko puta ulaza u Filoloski fakultet): Toceno pivo tamno i svetlo, mislim da je neki Pils u pitanju86 din. Dobra kombinacija sa giricama(100 din 100 grama) ili pomfritom (100 din 100 grama). tAMO JE OK, MADA MUZIKA BASH I NIJE PO MOM UKUSU, narodnjaci, turbo folk, ponekad i nesto prihvatljivije...
- KASINA (na Terazijama, bash preko putra cesme): ne znam koje pivo toce, ali je odlicno, svetlo i tamno, oko 70 ili 80 din. Takodje girice (bolje nego u Exclousive-u) i pomfrit(losiji nego u Exclousive-u).
- BRIDGE PUB(Zeleni venac, ispod Mc.Donaldsa, preko puta stanica 75, 67...): neko bavarsko pivo, mislim, svetlo i tamno, oko 60 - 70 din pola litra. Dodatna pozitivna stvar je Juke Box, u kome za 10 din pustis pesmu koju hoces.
- STARI GRAD(preko puta pekare Toma na pocetku Knez-a): Tamno/svetlo pivo 80 din pola litra, Super mesto za kombinaciju od desetak ljudi, jer imaju velike okrugle stolove koji su, slozicete se najbolji za pivopijske diskusije( npr. Ziveli!)
- SKADARLIJA: HOLLYDAY - toceno BG pivo, ne po mom ukusu...
                     BG KLUB(basta) - toceno BECKS,JELEN,NIKSICKO,80.70.70 din. Veliki stolovi, dobra kombinacija.
                     BIP-ova pivnica - Dobro staro pivo(naravno da je dobro kad vam ga toce direktno iz kanistera u kom prolazi kroz jednu dodatnu fazu sazrevanja), ali skuuupo, naravno, posto je to i restoran ima da se zdere svasta
                     KRIRICAR (TC Skadarska 40) - Heavy Metall/Hard ROck/HC... mesto, toceno svetlo od pola litra 80 din. Tri pica i mozes da pustis pesmu koju hoces..
- BLED(riblji restoran/pivnica 29.novembarsa leve strane, preko puta Botanicke baste): Toceno svetlo i tamno NIKSICKO, toceno jelen 75 din + EXTRA porcija girica 89 din (velika)
toliko za sad, ne mogu da se setim vise...Pozdrav i srecno, drage pivopije

Darker

Quote- KASINA (na Terazijama, bash preko putra cesme): ne znam koje pivo toce, ali je odlicno, svetlo i tamno, oko 70 ili 80 din. Takodje girice (bolje nego u Exclousive-u) i pomfrit(losiji nego u Exclousive-u).
To+ Zona zamfirova na slaviji, najveæi kr¹evi od pivnica u kojima sam bio. u¾as... Totalna socijala, ali su cene vrlo ASOCIJALNE!!!
QuoteKRIRICAR (TC Skadarska 40) - Heavy Metall/Hard ROck/HC... mesto, toceno svetlo od pola litra 80 din. Tri pica i mozes da pustis pesmu koju hoces..
E tu nisam bio 200 godina, jo¹ otkad su dva piæa bila za pesmu... i èisto sumnjam da bi pustili Cecu Bredu I LB-ki :> :> :> :>

nasty girl

Quote from: Darker on 09-06-2006, 00:31:42
QuoteKRIRICAR (TC Skadarska 40) - Heavy Metall/Hard ROck/HC... mesto, toceno svetlo od pola litra 80 din. Tri pica i mozes da pustis pesmu koju hoces..
E tu nisam bio 200 godina, jo¹ otkad su dva piæa bila za pesmu... i èisto sumnjam da bi pustili Cecu Bredu I LB-ki :> :> :> :>

KRITICAR VISE NE RADI SADA JE PREMESTEN U PODZEMNI PROLAZ KOD VUKOVOG SPOMENIKA(KOD IGRAONICA) I ZOVE SE HOUSE OF FREAKS...
:Z :Z :Z :Z

I SADA JE FORA DA POPIJES JEDNO PICE DOBIJES ONAJ PAPIRIC I MOZES DA NARUCIS PESMU...

Vampire 666

Darker

Pa ¹to jes jes... Ali mo¾ da proðe... :K :Z

yeca

Postojala je i PRVA kornjaca gore na vrhu bulevara, dobro ne bas na vrhu (to mu dodje MML) ali od Bondjorna jos dalje, pa druga kod 5. (koja je meni najbolja, nekako IMA DUSU DEFINITIVNO a i Slovenac je cini unikatnom), pa treca na Kosancicevom vencu (u kojoj je postojala i ziva svirkica, ne znam da li jos uvek ide, ali ona je staaaaalno leti puna)

Ima i na dnu Cetinjske, ranije je bila BIP-ova pivnica, vise nije, restoran, stalno pun, onako fino mestasce za krilca na zaru (i sad fali smajli koji balavi:)

I Dzakarta, kod Studentskog grada, mozda nije pivnica, ali ima dosta omladine=studentarije, lep ambijent, ladovinka, pa jos kad tresnes po hladnom pivu  :PI.... uh! A da ne pominjem da se uz pivo i omastis lepo...  :> i na kraju se uvek zavrsi  :Z

Alnus Glutinosa

samo ti pricaj o krilcima i pivu, pa mogu komotno da zaboravim na suknjice, bele pantalonice i sl   :]  mada... na 12 stepeni,nemam nista ni od njih, znaci-navali!!!   :OFF

Darker

Quotedruga kod 5. (koja je meni najbolja, nekako IMA DUSU DEFINITIVNO a i Slovenac je cini unikatnom)
Sa Slovencem se znam jo¹ iz starih dobrih dana kad je pu¹tao mjuzu u Kst-u, a ovu Novu Godinu sam i doèekao sa njim(naravno nisam frek-ne samo sa njim :wink: :>) i bilo je extra... Samo fukara neæe da èasti... Pih :> :> :> :>
QuoteIma i na dnu Cetinjske, ranije je bila BIP-ova pivnica, vise nije, restoran, stalno pun, onako fino mestasce za krilca na zaru (i sad fali smajli koji balavi:)

I Dzakarta, kod Studentskog grada, mozda nije pivnica, ali ima dosta omladine=studentarije, lep ambijent, ladovinka, pa jos kad tresnes po hladnom pivu  pivo.... uh! A da ne pominjem da se uz pivo i omastis lepo...  mrgreen i na kraju se uvek zavrsi
Da li ovo da tumaèim da si ti atipièna farmaceutkinja/¾ena?? :K :K :K :K

yeca

Cekala sam da sam zakljucis  :`

Pa ja sam u kornjaci kod 5. tako-reci inventar (sa jos njih tri) tako da, ako ne odes do nedelje tamo, pozdravicu ti Slovenca i srediti da te casti.. Jedino, ako nisi nesto gadno zabrljao???