Predsednièki izbori 2008- I i II krug

Started by darusaz, 12-12-2007, 17:44:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Quote from: lelemud on 03-02-2008, 02:15:43
Ne, nije dovoljno sto si nasao zamerke jednoj vlasti. Svakoj vlasti, svuda u svetu, ces naci zamerke, naravno u nejednakim kolicinama. Problem sa biracima radikala je da se njihova motivacija crpi iskljucivo iz negativnih stvari. SRS nije proizvela ni jedan pozitivan rezultat za vreme svojeg dugog ucesca u vlasti. U stvari proizvela je, za svoje ljude, a ne apsolutno svakog. Pogledaj koliko ljudi su ubili i "samo ce ti se kasti"  :wink:
Ako nesto nije decidno navedeno, ne znaci da ne postoji  :wink:
Wow, ubijali, krali? Ccc, gde su ti dokazi, zasto nisu procesuirani?
Opet da spomenem Janjusevica i Kolesara ili onog sto spava na tetkinom krevetu?  :wink:
Quote
A sto se tice saradnje sa EU, sve i da je tacno da su stigli pozitivne izjave od nje, ubedjen sam da radikali nece zeleti tu saradnju, uostalom kao ni njihovi glasaci. Ono sto radikali euforicno tumace kao najavu saradnje je samo izjava da ce prihvatiti izabranog predsednika. Isto ce reci i za svaku zemlju na svetu. I to je znak osnovnog priznavanja demokratskih principa. To da sam rekao da lazu je tvoja konstrukcija jer oni nikada nisu ni rekli da ce saradnja cvetati vec su, naprotiv, samo izrazavali zabrinutos odnosa izmedju njih i Srbije. :wink:
Krasno, dakle i EU napreduje, to je veliki i znacajan pomak.  :wink:
Pitanje je kakav bi i bio odnos ako EU nastavi da insitira na svojo misiji nevezano za radikale. :wink:
A netacna ti je i teza da ni njihovi glasaci, njih za sada 1600000+ ne zele u EU s obzirom da istrazivanja kazu da to zeli 75% gradjana  :wink:

pop

Predsednièki izbori, drugi krug
RIK: Do deset sati glasalo 9,56 odsto biraèa
Autor: E.B, Tanjug | 03.02.2008 - 11:05

U drugom krugu predsednièkih izbora danas do deset èasova iza¹lo je 9, 56 odsto graðana, saop¹tila je Republièka izborna komisija.

CESID je ne¹to ranije objavio da je na glasanje danas do devet èasova iza¹lo je 5,1 odsto graðana s pravom glasa, ¹to je za 0,1 odsto vi¹e nego u prvom izbornom krugu. U Beogradu je u isto vreme glasalo pet odsto biraèa, a u centralnoj Srbiji 4,3 procenta. Izvr¹ni direktor CESID-a Zoran Luèiæ rekao je da je to skoro isti odziv kao i u prvom krugu predsednièkih izbora odr¾anih 20. januara kada je na birali¹ta iza¹lo pet odsto biraèa. Do sada nije bilo nepravilnosti.

U Srbiji se danas odr¾ava drugi krug izbora za predsednika Republike na kojem æe se biraèi opredeljivati izmeðu Tomislava Nikoliæa iz opozicione Srpske radikalne stranke i aktuelnog predsednika dr¾ave Borisa Tadiæa iz Demokratske stranke.

Nikoliæ i Tadiæ su u prvom krugu izbora 20. januara osvojili najvi¹e glasova izmeðu ukupno devet kandidata, koliko je uèestvovalo na izborima. Nikoliæ je prvi na izbornoj listi jer je osvojio veæi broj glasova u prvom krugu 20. januara - 1.646.172, a Tadiæ je pod rednim brojem dva po¹to je dobio 1.457.030 glasova.
U biraèki spisak za dana¹nji drugi krug predsednièkih izbora u Srbiji upisano je 6.723.762 biraèa koji æe moæi da glasaju na 8.481 biraèkom mestu. Biraèka mesta æe biti otvorena od sedam do 20 èasova. Pravo glasa u prvom krugu izbora 20. januara imalo je 6.708.697 biraèa u Srbiji. U drugom krugu izbora za predsednika Srbije, pravo glasa ima i 37.171 biraè u inostranstvu, 9.177 na odslu¾enju vojnog roka i 8.201 u zatvorima. Na Kosovu i Metohiji u biraèki spisak je upisano 114.033 biraèa koji æe moæi da glasaju na ukupno 277 biraèkih mesta.

Prvi preliminarni rezultati u 22 sata
Republièka izborna komisija danas æe redovno obave¹tavati javnost o toku sprovoðenja drugog kruga izbora za predsednika Republike.
RIK je najavila da æe tokom dana biti odr¾ane tri konferencije za novinare na kojima æe biti saop¹tavan odziv biraèa - u 11, 15 i 19 sati.
Konferencija za novinare na kojoj æe biti saop¹teni prvi preliminarni rezultati izbora planirana je za 22 sata.
Prema Zakonu o izboru predsednika Republike, RIK konaène rezultate izbora treba da objavi u "Slu¾benom glasniku" u roku od 96 sati od zatvaranja biraèkih mesta. Do objavljivanja konaènih rezultata izbora, RIK mo¾e objavljivati samo privremene rezultate. Na ponovljenom glasanju biæe izabran kandidat koji dobije najveæi broj glasova, a broj biraèa koji glasaju utvrdiæe se na osnovu broja glasaèkih listiæa koji se nalaze u glasaèkoj kutiji.

www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)

Darker

Quote from: Masha on 02-02-2008, 18:00:44
Kad vec pominjes moral, kako bi nazvala to sto se danas pojavljuju leci stampani u ime LDP-a koji pozivaju ljude da ne izadju na izbore? Izborna tisina je u toku i ne moze nista da se demantuje, a kad bude moglo, izbori ce biti zavrseni. Dakle, ako naidjete na te letke, a pun ih je Dorcol, znajte da su lazni tj. nisu delo LDP-a. Ovo je, pretpostavljam, moralno?
Èedomir jovanoviæ je sa suprugom danas iza¹ao na biraèko mesto u 5-oj bgd gimnaziji. Toliko o bojkotu LDP-a. na taj naèin je ta informacija najbolje demantovana :wink:

Quote from: Bred on 02-02-2008, 22:44:59
Ako razlika bude manja od 100000 [a po svoj prilici ce biti] , pobeda je bleda, cija god da bude.
Da li je DS imao dokaze da su radikali lepili plakata Glavu za Kosovo a ipak su ih optuzili? Nisu.
I Draskovic jeste govno. Problem kod radikala jeste upravo to sto su radikalni i sto ne vode racuna o tome sta kazu-sto na um , to na drum.

To mi govori da æe Tadiæeva pobeda zaista biti tolika i da SRS veæ omalova¾ava tu pobedu. Hvala na lepim vestima! :cvet


Hipotetièki, ja zaista mislim da ti i jesi govno.
I onda æu da napi¹em post u kome æu reæi - i ovakvo govno ste vi postavili za administratora? Jbga, brede-radikalan sam, ¹ta æu jadan. Imam problem sa kontrolom,i sa onim: ¹to na um-to na drum, ali sam makar iskren.
I? Sve ok, a?

dirigent

Ajde bve D & B oladite malo.  :ziveli  :ziveli

Bred

#454
Quote from: Darker on 03-02-2008, 12:31:08

Hipotetièki, ja zaista mislim da ti i jesi govno.
I onda æu da napi¹em post u kome æu reæi - i ovakvo govno ste vi postavili za administratora? Jbga, brede-radikalan sam, ¹ta æu jadan. Imam problem sa kontrolom,i sa onim: ¹to na um-to na drum, ali sam makar iskren.
I? Sve ok, a?
Da li si ti toliki retard, stvarno mi nije jasno.  :K
Za to sto si ili bi rekao bi popio momentalni ban i ne bi vise ovde privirio u zivotu.
Drugo,  to nikako ne mozes da izjednacavas na moj i tvoj odnos jer niti si ti Vuk niti sam ja Toma mada gornjom konstatcijom ukazujes da si po recniku i mnogo gori od Tome tako da bi govno u tvom smislu bila blaga rec u odnosu na to sta zasluzujes.  :namcor :K

--
CeSID: Do 12 glasalo 22,4 odsto
| Izvor: Beta, Tanjug
Beograd -- Prema preliminarnim podacima CeSID-a do 12 sati u drugom krugu predsednièkih izborima glasalo je 22,4 odsto graðana.


U Centru za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) ka¾u da u proseku na svakih sat vremena na birali¹ta izlazi pet odsto biraèa. U CeSID-u podseæaju da je u prvom krugu predsednièkih izbora 20. januara do podneva iza¹lo 21, 4 odsto biraèa. Graðani danas biraju predsednika Republike izmeðu kandidata Demokratske stranke Borisa Tadiæa i kandidata Srpske radikalne stranke Tomislava Nikoliæa.

Èlan Republièke izborne komisije (RIK) Dragan Vukmiroviæ rekao je da je do 10 sati u Beogradu glasalo 9,72 odsto, ¹to je veæi odziv u odnosu na prvi krug kada je glasalo 8,87, u Vojvodini je, takoðe, odziv veæi, jer je na biraèka mesta iza¹lo 11,58 za razliku od 10,46 odsto koliko je glasalo u prvom krugu.

U centralnoj Srbiji je do 10 èasova glasalo 8,81 odsto, ¹to je manji odziv biraèa u odnosu na prvi krug kada je glasalo 9,10 odsto.

b92

pop

 Razmisljate svojom glavom? Imate svoje misljenje? Iznesite ga ovde! Ali:
- ne vredjajte sagovornika!
- izbegavajte upotrebu reci glup, retardiran, malouman i tome slicno.
- ne sirite versku, nacionalnu i rasnu mrznju!


Podsetite me, ko je ovo napisao???


A sad nazad na izbore...
Kao i sto su svi najavljivali, izlaznost ce biti veca nego u prvom krugu, tako da se ocekuje da ce na biralista izaci izmedju 4,1 i 4,4 miliona biraca.
Iskreno, voleo bih da je povecana izlaznost zahvaljujuci mladjim biracima, videcemo...

Bred

Quote from: pop on 03-02-2008, 13:46:18
Razmisljate svojom glavom? Imate svoje misljenje? Iznesite ga ovde! Ali:
- ne vredjajte sagovornika!
- izbegavajte upotrebu reci glup, retardiran, malouman i tome slicno.
- ne sirite versku, nacionalnu i rasnu mrznju!

Ja. Upravo da se ne bi desilo da bilo ko bilo kome napise da je govno i sl.  :wink: :K

lelemud

@Bred
Ne znam da li zaist moram da ti objasnjavam kako je Milosevicev rezum & co pokrao ovu drzavu i ko je sve ubijen, samo politicki.
Sto se tice podrske biraca SRS-a ulasku u EU, pogledaj ovo CESID-ovo istrazivanje.

http://www.cesid.org/articles/download/files/Izvestaj,%20CeSID,%20decembar,%20%20%20%20%20%20januar.doc?id=58

Kao sto si mogao videti na poslednjoj strani, 68% glasaca radikala je antievropski orijentisano, dakle protiv EU. Znacajna vecina.
Mozes slobodno navoditi skandale vezane sa vlast nakon 5. oktobra i ponovo cu ti odgovoriti da ne postoji savrsena vlast, nigde, a kamoli kod nas, uvek se bira ono sto je najmanje lose.
Za pricu o Kosovu treba otvoriti posebnu temu. Sjajna je to prica, nasa je zemlja vekovima i sigurno se svi glasnogovornici ocuvanja integriteta oduseve kada cuju da ce za sugradjane dobili jos 2 000 000 Albanaca. Imali bi najacu stranku u parlamentu, mozda i predsednika. Uostalom Tadic je odbio uslovljavanje Kostunice oko odbijanja SSP zato sto zna da je zvanicna nezavisnost vec gotova stvar.  I zato cu ti ponovo postaviti svoje inicijalno pitanje na koje mi dalje nisi odgovorio:

Koji su razlozi zbog kojih mislis da ce dolazak na vlast radikala doneti nesto dobro ovoj zemlji? Navedi ih eksplicitno, da budem ubedjen da postoje.


darusaz

ВЕСТИ ЗА 15:00
Према подацима Републичке изборне комисије до 14 часова гласало је 33,91% уписаних грађана, а по Цесиду 34%.

Не може онај ко ме је бомбардовао 1999. године да буде мој "пријатељ" и да ми он гради "бољу будућност". Ко нас је тада бомбардовао? Исте те земље ЕУ (част изузецима).

А наравно да је исправан и Николићев и Коштуничин став да Србија нема шта да разговара са ЕУ, уколико иста нама отме 15% државе!


Bred

Quote from: lelemud on 03-02-2008, 14:11:44

Koji su razlozi zbog kojih mislis da ce dolazak na vlast radikala doneti nesto dobro ovoj zemlji? Navedi ih eksplicitno, da budem ubedjen da postoje.

Iz iskustva-mislim da se oni mogu shvatiti ako si DOBRO procitao sta sam ja i svi ostali pisali u ovoj temi , explicitno nabrajanje ne bi donelo apsolutno nikakve promene u stavovima a meni bi oduzelo prilicno mnogo vremena, kojeg nazalost imam ionako malo   :wink:

lelemud

@ Bred
Ne mogu se shvatiti, tu su samo zamerke, drugim vlastima, opet ponavljam. Naravno da ova rasprava nece doneti ni do kakve promene u stavovima i to mi apsolutno nije ni cilj. Hocu samo da pokazem  kako je argumentacija glasaca SRS-a potpuno netacna ili nepostojeca. Navedi makar jedan razlog, verujem da toliko imas vremena,  ali pretpostavljam da neces to uciniti. Sto bi moju konstataciju o argumentima potvrdilo.

@darusaz
U danasnjem svetu, kao i kroz celu istoriju, ne postoje prijatelji i prijateljski narodi vec samo interesi.

lycos

 Ajde svi da uzmemo po jednu :chill: i sacekamo 22h  :K  :K  :cvet

Bred

lelemude:
1. besplatno obrazovanje
2. bolja zdravstvena zastita
3. veca zaposlenost
4. manje korupcije
5. jacanje nacionalne svesti

dovoljno?

darusaz

#463
Lelemude, oni koji u Srbiji zastupaju "pro-evropske stavove" nazivaju te likove u Evropi svojim prijateljima.  :batina
Quote from: lelemud on 03-02-2008, 14:45:04

@darusaz
U danasnjem svetu, kao i kroz celu istoriju, ne postoje prijatelji i prijateljski narodi vec samo interesi.


Ма Бреде, није довољно. А где је "Бели Шенген"?  .blah.

Свима је тај безвизни режим путовања приоритет, али мене само интересује одакле младима у Србији паре да путују. Мислим да сам на ту тему већ овде и поставио видео линк на YouTube, пре изборне тишине.

Quote from: Bred on 03-02-2008, 15:03:33
lelemude:
1. besplatno obrazovanje
2. bolja zdravstvena zastita
3. veca zaposlenost
4. manje korupcije
5. jacanje nacionalne svesti

dovoljno?

darusaz

Ма Бреде, није довољно. А где је "Бели Шенген"?  .blah.

Свима је тај безвизни режим путовања приоритет, али мене само интересује одакле младима у Србији паре да путују. Мислим да сам на ту тему већ овде и поставио видео линк на YouTube, пре изборне тишине.

Quote from: Bred on 03-02-2008, 15:03:33
lelemude:
1. besplatno obrazovanje
2. bolja zdravstvena zastita
3. veca zaposlenost
4. manje korupcije
5. jacanje nacionalne svesti

dovoljno?