Predsednièki izbori 2008- I i II krug

Started by darusaz, 12-12-2007, 17:44:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

philoserbiana


alexica

LDP: treci smo u svim urbanim sredinama
to ja kao ono: grand de lux kafu mozete naci samo u najboljim prodavnicama
ja se sad realno plasim drugog kruga a nadam se i svi ostali pa ce izaci i glasati tadica jer ne smem ni da pomislim sta bi bilo kad bi dobio toma a bice to najneizvesniji izbori ikada
ako ldp bude bojkotovao izbore pokazace svoje pravo lice (mada vec jesu)...i bice opasno
nadam se da ce Kostunica odlucno reci: Tadic

pop

Na osnovu 60 odsto Cesidovog uzorka, Tomislav Nikoliæ dobio 1.610.000 (39,4%), a Boris Tadiæ 1.450.000 glasova (35,5%) u prvom krugu.

Velimir Iliæ je dobio 310.000 glasova ili 7,6 odsto, Milutin Mrkonjiæ 250.000 ili 6,0 odsto, a Èedomir Jovanoviæ 230.000 ili 5,6 odsto. Prema prvim podacima CeSID-a, na dana¹nje izbore je iza¹lo 4.000.060 biraèa.

Demokratska stranka je saop¹tila sliène rezultate. Na osnovu 80 odsto reprezentativnog uzorka, na izbore je iza¹lo 61,2 odsto glasaèa.

Prema podacima DS-a, Nikoliæ je dobio 39,6 odsto, Tadiæ 35, 5, Iliæ 7,3, Mrkonjiæ 5,9, Jovanoviæ 5,3, Pastor 2,5, Kariæeva jedan, Ristièeviæ 0,4 a Dobrièanin 0,3 odsto.

Slièni su i rezultati koje saop¹tavaju iz ¹taba SRS - na 4,18 odsto biraèkog tela i 6,43 odsto biraèkih mesta vodi Tomislav Nikoliæ.

Prema prvim podacima radikala, Boris Tadiæ je osvojio 34,62 odsto, Velimir Iliæ 8,54 odsto, Milutin Mrkonjiæ 6,72, Èedomir Jovanoviæ 4,54.

I¹tvan Pastor ima za sada 2,32 odsto, Milanka Kariæ 1, 05, Marijan Ristièeviæ 0,64, a Jugoslav Dobrièanin 0,45.


_____________________________________________________________________________

Podseticu samo da je na predsednickim izborima 2004. godine, u prvom krugu Nikolic dobio Tadica sa identicnom razlikom kao sada - 4%.

darusaz

Кул резутати, очекивано. Видимо се 3. фебруара! Али изјава Велимира Илића након гласања, улива ми наду да је Србија "зрела" за промене.  :~ :ziveli

Masha

Quote from: alexicanadam se da ce Kostunica odlucno reci: Tadic
Ja se nadam da ce reci, a odlucno nece sigurno. Kostunica je to  :wink:

lijepa bosanka

Quote from: vucko81 on 20-01-2008, 20:49:43
He he Smrk opet na zacelju  :~ :ziveli :V

Moram izraziti posebnu radost povodom ovoga!!!
Koliko me nervirao u ovoj kampanji  :*: dra¾e mi je ¹to on nije meðu prva tri,nego ¹to je Toma pobedio u ovom krugu!!!

QuoteLDP: treci smo u svim urbanim sredinama
Taèno me izluðuju svojim izjavama!!! Èista diskriminacija!!!

p.s.boldovana rijeè u meni izaziva stra¹an nagon za  :bljak:

pop

Tendencije porasta/opadanja glasova su takve da su radikali i ds zabelezili osetan rast uz jednaku distancu (pre godinu dana 30:25%, danas 39:35%), Velja dobio polovinu glasova narodnjacke koalicije dss-ns, Mrka i Cheda su dobili identican procenat kao na parlamentarnim izborima, uz malu napomenu da je Chedu 'napustio' Chanak koji je Tadicu doneo minimum desetak hiljada glasova (ako ne i 50 hiljada, koliko su oni najmanje osvojili ako uzmemo lokalne izbore kao reper).

Bice zanimljivo ovih dana, da se vidi ko ce kome dati podrsku i koliko odlucno. Mada, rekao bih da ljudi manje-vise znaju za koga ce glasati i bez 'naredjenja' lidera stranaka, pa ta podrska ima vise znacaj za medjustranacke odnose.

Enea

[off]kakve su kvote bile? si dobio shto?[/off]

philoserbiana

ko se kladio zgrnuo je dobru lovu verovatno...vreme je upisa novog semestra,treba skolarine da se plate...dobro je doslo  :trfr:

Darker

Jbt :namcor

Pop-e, razlika u ovim sad izborima u odnosu na pro¹le je ¹to je rekordna izlaznost... ©to je opovrglo tezu da je meðu apstinentima najvi¹e Tadiæevaca...

40 posto je katastrofalan rezultat, sa mrkinih 7 i veljinih 8, to je 55%

Eh, a ja se ba¹ poradovao beloj ¹engen listi :K

Èeda je ostvario takoðe katastrofalan rezultat, te bi mogli malo i oni da se zapitaju za¹to je to tako... Kad je mogao Nikoliæ da skine bed¾ za izbore, a i Tadiæ da vièe kako NIKAD NEÆEMO PRIZNATI NEZAVISNO KOSOVO, mo¾e i on da vièe malo kako mrzi pedere :K

tarantulica

Quote from: Darker on 21-01-2008, 09:38:09

Pop-e, razlika u ovim sad izborima u odnosu na pro¹le je ¹to je rekordna izlaznost... ©to je opovrglo tezu da je meðu apstinentima najvi¹e Tadiæevaca...


I Tadiæ i Nikoliæ su osvojili po pola miliona glasova vi¹e nego na prethodnim izborima, tako da ne mo¾emo da trvrdimo ko je èinio veæinu meðu apstinentima  :nonono:

Darker

Hm, mo¾emo-da su podjednako za(s)tupljeni :K

tarantulica


Wiseguy

Ima da idem kuci 3. da glasam makar 6. pao organsku, zivota mi. Makar necu posle da se kajem ako stado bude vodio grobar morbidni...

shumshi

Quote from: lijepa bosanka on 20-01-2008, 21:44:57
QuoteLDP: treci smo u svim urbanim sredinama
Taèno me izluðuju svojim izjavama!!! Èista diskriminacija!!!

p.s.boldovana rijeè u meni izaziva stra¹an nagon za  :bljak:

ne znam za tebe, ali urbana sredina je pojam cije sam znacenje usvojila u osnovnoj skoli, iz poznavanja drustva...