Predsednièki izbori 2008- I i II krug

Started by darusaz, 12-12-2007, 17:44:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

lijepa bosanka

Quote from: Wlada on 30-01-2008, 21:50:32
...ко год он био  :>

Pa i to ¹to ka¾e¹.. :ohwell:
Jer meni je spremati patofizu za 14-ti,pa ko god od njih pobedi!!! :>

darusaz

Ja uzgred poziv da izadjem na glasanje adresiran na moje ime od bivseg Predsednika Republike, Tadica, nisam dobio. Valjda u BIA i MUP znaju ciji sam.  :wink:

Darker

Lepo ste primetili,potpuni off...Od 8 tema, Nikolic je odgovorio na mozda jednu,uz evidentno kopiranje Karica (sa jabukom)
Proshli duel je bio mnogo bolje koncipiran...

Ice

Nikolic nije odgovarao na teme, jer nije imao sta da kaze... Vrlo dobro znaju da kritikuju,ali mislim da to svi znamo... Ne vidim da predlazu nesto konkretno.Hvata se za odnose sa Rusijom, a Rusija je podrzala Tadica. Tadic je u Moskvi u proslom krugu dobio sa preko 50% glasova.Mislim da ce nam taj srpski inat i pricipi ne mogu oni bez nas jednom doci glave.Vidim i 90-ih nisu mogli bez nas...

willie the scot

tadic je definitivno pobedio. uprkos glupavoj kampanji i ocajnom izbornom stabu.


dirigent

Imam utisak da je Tadic znao unapred sva pitanja . Toma je delovao malo pasivnije , ali ne cini mi se da je Tadic bio bolji.
   Imao je inicijativu , ali Toma mu je par puta vrlo lepo spocitao njegovo vracanje na 90-te i pominjanje Seselja koje nije bilo primereno.

     Bice tesno. Najbolje je sto obojica obecavaju brda i doline , a niko se ne usudjuje da kaze

     -Gradjani , ako me izaberete necu moci NISTA da sprovedem u delo jer nemam ovlacenja. Politiku definise vlada , a meni ako se ne svidja mogu samo da raspustim skupstinu eventualno pa na nove izbore.
       
       Sto je najgore , ovde se vode neke nebeske polemike , sta je ODLUCUJUCE za nasu buducnost, a zakonski stvar se ni za jotu ne moze promeniti , taman i da Secerovski postane predsenik, do god vlada po ustavu ima izvrsnu vlast.

        Nas sistem je polu-predsednicki gde ona predsednicka polovina pociva na pravima legitimiteta ali ne i legaliteta u smislu vodjenja drzavne politike.

Masha

#336
Cudi me da niko nije primetio da je Nikolic slagao za najbanalniju stvar rekavsi da Tadica nijednom nije spomenuo u svojoj kampanji. Mi smo gluvi ili sta? A da, racunao je na senilnost ljudi u Srbiji.

Darker

Ma nalupetao se u¾as...
Sla¾em se sa Wilijem.

Tadiæ znao unapred sva pitanja? pa znao sam ih i ja, jer JE PISALO U TV PROGRAMU!!!
A i da nije, sigurno ih neæe pitati o tome koga bi trebalo iazbartai za maerièkog predsednika ili za stanje u Keniji :wall: :wall:

Dosta demagogije, aman!

Vampire 666

#338
Noći dugih laganja - kako se Tomislav Nikolić maskirao u ono što nije, nikada nije bio niti namerava da bude

Milijarde i hiljade: Pazite šta potpisujete u nedelju

Ako Velimir Ilić, potpisnik gasnog sporazuma s Rusijom, nije umeo da nam objasni da li će gasovodom Južni tok, o čemu opširno pišemo u ovom broju "Vremena", da protiče godišnje deset, dvadeset ili trideset milijardi kubnih metara gasa, već se u jednoj jedinoj izjavi za Dnvenik RTS-a frljao s obe poslednje cifre, otkud bismo mi, obični smrtnici, znali ko će da pobedi na finalnom turniru predsedničkih izbora u Srbiji.

Ilić je, verovatno, omamljen sjajem Kremlja, rasipao milijarde, što gore, što dole, a izbori će se brojati u desetine hiljada glasova, pa sve da ovi što sada nikog ne podržavaju podrže bilo koga. Otelo se to kontroli stranačkih lidera. Boris Tadić i Tomislav Nikolić, nezavisno od volje Koštunice i narečenog Ilića, Čede Jovanovića i tandema Dačić–Mrkonjić, izlaze na duel "jedan na jedan" personifikujući Srbiju danas, sa svim njenim emotivnim, političkim, socijalnim i ekonomskim procepima u koje smo upali s obe noge, što se moglo i predvideti.

Ali, ako znam da je teško predvideti pobednika, siguran sam da ne bih voleo da to bude Tomislav Nikolić. Hajde, za trenutak, da zaboravimo šta je sve bilo i koliko nas je zadužio podržavajući i/ili smišljajući sumanutu politiku Slobodana Miloševića i/ili Vojislava Šešelja, pa da se osvrnemo samo na trenutke od kad je, po nalogu marketinških magova, skinuo bedž s vojvodinim likom, majicu s istim likom, napokon, oprao i ostavio da se izluftira, a namestio osmeh "iguane u doba hranjenja".

Nosi taj osmeh ceo izborni dan, kao što neki nevoljnik nosi tesne cipele, ali mu to žuljanje, svako malo, poremeti tok marketinških misli pa mu se otimaju primisli da bi oslobodio Legiju, postavio Šešelja za premijera, da bi bilo lepo da budemo ruska gubernija, i još bi otvorio ruske vojne baze svuda po Srbiji, a posebno ako bi te baze bile oružane nukleranim potencijalom.

Crveno dugme: Nikolić se ponekad izuje

Posle to demantuje, tvrdi da ga novinari nisu dobro razumeli i/ili korektno interpretirali, trepće na sva četiri svetla, kao automobil u kvaru. Ili, posve jednostavno rečeno, manifestuje da jedva nosi oklop pristojnosti i političke korektnosti, da ga taj oklop žulja, steže preko grudi, kolje ispod vrata, pritiska mu leđa i izaziva migrenu i mučninu, a tako i izgleda.

Njegova novostečena brižnost u neskladu je s minulim radom, pa bilo da se obraća majkama ili invalidima. Čovek se maskirao u nešto što nije, pa još i masno izmišlja, kao što je izmislio da su Japanci izmislili da im je dao intervju u noći pobedničkog prvog kruga, pa je posle ceo svet, uključujući i zapanjene Ruse, stao na stranu Japanaca koji su taj intervju zbilja napravili i preneli vest da bi Nikolić otvorio Srbiju za ruske nuklerane baze.

Malo nam je "energetska aneksija" koja se, možda, i nije mogla izbeći, već nam treba i Baćuška s prstom na "crvenom dugmetu".

Nemam ja ništa lično protiv Tomislava Nikolića, ali onako bezlično imam sve argumente ovog sveta da pozovem ljude da ne glasaju za njega. Siguran sam da svako sa zrnom soli u glavi vidi da je ovo s radikalima neka vrsta maskenbala, da prisustvujemo noćima dugog laganja, a najgore od svega je što mu to nekako pristaje, što običnom čoveku liči da je Nikolić umesto njega obuo te tesne cipele, da je pristao da njega žuljaju umesto da žuljaju njih, da je krvave podlive primio na sebe, te da će, kad pobede, biti ponovo bosi i goli.

Vrti se u TV spotovima lažni Mesija koji će tuđe muke da prihvati kao svoje, sve do prve prilike da zbrine svoje, kao i onomad kad su delili otpatke s Miloševićeve trpeze.

Pokloni se i počni: Ko glumi samog sebe

S druge strane je Boris Tadić kome prirodni saveznici za najveću manu pripisuju ono što mu je najveća vrlina. On, u očima najljućih prirodnih saveznika, biva opisivan kao ovovremeni Milan Nedić koji je, s jedne strane, pristao da kohabitira s Vojislavom Koštunicom, a sa druge strane, sa Evropom.

Šta je trebalo Tadić da uradi? Da se naljuti što nije osvojio dovoljno glasova da sam formira vladu? Da se odrekne gotovo milion glasova na parlamentarnim izborima u korist Nikolićevih radikala? Da ode u manastir? Da se učlani u LDP? Da prepusti stvar stihiji u trenutku kada su stihijske sile u Srbiji dovoljno jake i bez kočionog faktora Demokratske stranke?

Ako ne grešim, ta vrsta ispoljavanja političke koalicione snage sadržane najpre u odricanju od sujete i vere u revolucionarnu premoć samo jedne, ma koje ideje, doneće Borisu Tadiću pobedu na ovim izborima, bez obzira na to što ga najviše ucenjuju oni koji su mu prirodni saveznici.

Nekako mi izgleda da je srpski glasač postao trezveniji od svojih stranaka i lidera i liderčića tih stranaka i da će u izboru između dvojice glumaca preostalih na političkoj sceni Srbije, u predstojeću nedelju, izabrati onog koji igra samog sebe, a ne onog koji se maskirao u nešto što nije, nikada nije bio i u šta ni sam ne veruje da će ikada biti.

piše: Dragoljub Žarković , Vreme

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vođa ultradesničarske organizacije "Nacionalni stroj" Goran Davidović priželjkuje pobedu kandidata SRS Tomislava Nikolića.

U tekstu pod naslovom "Za koga na izborima", koji je objavio na svom veb-sajtu, Davidović je objasnio svojim pristalicama da neće glasati, ali da u drugom krugu predsedničkih izbora "priželjkuje pobedu Nikolića, ne zato što ga voli, već zato što bi voleo da vidi kako bi njegova predsednička vladavina izgledala u praksi".


Dakle, sveki pripadnik bilo koje nacionalne manjine u Srbiji koji glasa za Nikolića je suicidni ludak...

lijepa bosanka

Mislim da je posle dirigentovog posta(sve pohvale!!! :pljes: :pljes:),bilo suvi¹no  komentarisati!!!
Ja bih tim postom zakljuèala ovu temu do nedelje!!!
Upravo je rekao su¹tinu svega!!! :pljes: :pljes: :cvet


Sole

 :shock :shock :shock
Tadic je toliko bio spontan i svaka mu se recenica lepo nadovezivala jedna na drugu, sve sa smislom i krajnjim ciljevima, potpuno jasno, bez napadanja suprotne strane.  :pljes: :pljes: :pljes:
a Nikolicevo oslanjanje na zene Srbije, pominjanje porodjaja i materinstva, kao on "zna kako je tesko biti majka"  :shock , krajnje je smesno.  :wall:
vidi se da je to nova karta na koju igra...  :ball2: :ball2: :ball2:
kasno je za bilo kakve karte  :djavo
videcemo sta nam nosi nedelja  :pljes: :pljes: :pljes:

Phenomenon

Дајте људи, ко има бар имало мозга, макар и у траговима, он не може при чистој свести и здравој памети гласати за Николића. Могу једино да схватим да неко гласа за радикале, ако лично он или неко из његове породице, је члан СРС. Али, поново не могу да схватим ко би могао да буде члан СРС...

ПС Ово је само мој лични став. Није ми намера да иког прозивам.

Bred

Tadija NIJE bio spontan imao je sve unapred pripremljeno i napisano za razliku od Tome.
Moj utisak je da je Toma razbucao i pod obrisao flexicom od psihologa.

Najzanimljivije je bilo kada je Tadija poceo da se hvali time ko su mu roditelji i kako je on zaboga 10god bio profesor na sta mu je Toma odgovorio da je bio NASTAVNIK u srednjoj skoli.

:siza:
Tadija je ponavljao ono sto smo vec xyz pa na kub puta culi - evropa, evropa i evropa, Toma je vreme morao da iskoristi maximalno pa otuda i poneki offtopik, ali dobro je sto je spomenuo i Tadijine sastanke sa Cekuom i izvinjenje Hrvati, i posetu samo Srebrnici i cinjenici su da su dosovci vec 8 god na vlasti, da je za prosle izbore obecavao da cemo za vreme njegovog mandata biti u EU kao i da ce zaposliti 500000 ljudi.  :wall: :bljak:

Tadija je ostao i bez Kostunije , LDP ga nije otvoreno podrzao tako da mu  se, mislim, sanse za pobedu smanjuju iz dana u dan.

A ja jedva cekam veceras izbornu tisinu :!

peho_atropin

Quote from: Phenomenon on 31-01-2008, 11:50:10
Дајте људи, ко има бар имало мозга, макар и у траговима, он не може при чистој свести и здравој памети гласати за Николића. Могу једино да схватим да неко гласа за радикале, ако лично он или неко из његове породице, је члан СРС. Али, поново не могу да схватим ко би могао да буде члан СРС...

ПС Ово је само мој лични став. Није ми намера да иког прозивам.
Ovakvi stavovi mi uvek i lice na ljude koji se identifikuju sa likovima iz South park-a(bez namere da nekog prozivam).Sta,oni koji glasaju za SRS imaju manje prava na svoj zivot, razmisljanje i opredeljenje (pa cak i da nisu pri-necijem vidjenju"ciste svesti")!?E pa imaju,prijatelju!I bar to mora da se postuje dokle god smo za ovo NAJMANJE LOSE UREDJENJE zvano DEMOKRATIJA!

maruska!

Quote from: Phenomenon on 31-01-2008, 11:50:10
Дајте људи, ко има бар имало мозга, макар и у траговима, он не може при чистој свести и здравој памети гласати за Николића. Могу једино да схватим да неко гласа за радикале, ако лично он или неко из његове породице, је члан СРС. Али, поново не могу да схватим ко би могао да буде члан СРС...
ПС Ово је само мој лични став. Није ми намера да иког прозивам.

Potpuno se slazem..

I Brede,Tadic je bio profesor Prve beogradske gimnazije,a njegova sestra je meni predavala psihologiju tako da to provereno znam..
Nikolic moze da kaze sta hoce,i iskreno,bas me zanima koji fakultet je zavrsio gospodin Nikolic? Neko od pristalica radikala mi je skoro spomenuo neku visu skolu?
LDP ga nije podrzao ali barem 70% ljudi koji su u prvom krugu glasali za Cedu sad ce glasati za Tadica-kaze istrazivanje.. Ja spadam u tu grupu,i vecina mojih prijatelja ce tako postupiti..
Niko nije kriv Tomislavu Nikolicu sto nije imao unapred spremljen govor,znao je pitanja koja ce mu biti postavljena isto kao i Tadic.. Dakle,imali su iste pocetne pozicije..