Predsednièki izbori 2008- I i II krug

Started by darusaz, 12-12-2007, 17:44:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

philoserbiana


_d.0.t_

Napadnut potpredsednik Sand¾aèke demokratske partije

Potpredsednika Sand¾aèke demokratske partije i predsednika Romskog nacionalnog saveta Vitomira Mihajloviæa napao je danas funkcioner Srpske radikalne stranke Zoran Tasiæ, saop¹tila je Demokratska stranka.

"Tasiæ je pretio Mihajloviæu da æe i on i njegova porodica biti fizièki uni¹teni zato ¹to je javno podr¾ao Borisa Tadiæa i pozvao Rome da glasaju za demokratskog kandidata koji im nudi bolju buduænost", navodi se u saop¹tenju.
Kako se navodi, to je najbolji dokaz da "radikali zaista nastavljaju politiku devedesetih zastra¹ivanjem manjina i pretnjama".
"Sve zajednice koje ¾ive na prostoru Srbije glasaæe za Borisa Tadiæa, jer ¾ele sigurnost i ¾ivot bez pretnji i straha kakav su imali za vreme vladavine radikala", navodi se u saop¹tenju DS-a.


[blic]

endi

Neverovatno je kako imamo razlièito viðenje sinoænjeg duela. Moje mi¹ljenje je sledeæe:

Tadiæ- nervozan, buèan (mada uzdr¾aniji nego inaèe). Njegovo èitanje teksta koji je imao pred sobom lièilo mi je na recitovanje osmogodi¹njeg deèaka koji ima va¾an nastup u ¹koli i ¾eli da ¹to pre ka¾e to ¹to ima i da ide.
A da ne pominjem ¹to èeka samo ovu pobedu pa da otvori stotine hiljada radnih mesta!!!!

Nikoliæ- stalo¾en, miran, siguran.

U svakom sluèaju jedva èekam ti¹inu!!!!  
 :ziveli

dirigent

#378
     Procitao sam danas u novinama. Ako Pobedi Tadic Evropa ce priznati nezavisno Kosovo malo kasnije tj. negde u aprilu. Ako pobedi Nikolic Evropa ce to uciniti odmah. Albanci takodje , ako pobedi Nikolic proglasavaju nezavisnost 9 februara tj. odmah , a ako pobedi Tadic nedelju dana kasnije , valjda zato sto ima sanse da se dogovorimo...

    Posto Tadic za Evropu vredi `mesec dana vise` od Nikolica , ne isplati mi se da jednog dobrog politicara svojim glasom prodam na dobos.

    Glasacu za Nikolica , vratiti se kuci , spustiti roletne i prespavati tih mesec dana razlike. Kad Evropa prizna Kosovo probudite me ...

     Da ne bude zaboune izvori novina nisu , anliticki komentari , vec izjave zvanicnika EU i Albanaca.

_d.0.t_

Za sigurnost i stabilnu Srbiju u Evropi

Za sigurnost i stabilnu i kvalitetnu buduænost, i za Srbiju u Evropu sa Borisom Tadiæem poruka je vi¹e govornika na veèera¹njoj zavr¹noj konvenciji predsednièkog kanidata Demokratske stranke u centru Beograda.

Lider Sand¾aèke demokratske partije Rasim Ljajiæ pozvao je danas graðane Srbije da na predsednièkim izborima u nedelju 3. februara zaokru¾e broj 2 i kandidata DS Borisa Tadiæa jer æe samo tako "Srbija biti prva". Ljajiæ je poruèio da je samo Tadiæu po¹lo za rukom da dobije podr¹ku svih srpskih stranaka iz zemalja regiona - Hrvatske Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali podr¹ku svih manjinskih zajednica. "Zato æe Tadiæ biti buduæi predsednik Srbije", poruèio je Ljajiæ. On je kazao da ovo nisu obièni izbor jer je Srbija 90-tih godina napravila mnogo pogre¹nih odluka i zato sada, kako je rekao, vi¹e nemamo pravo na gre¹ku niti imamo vremena za gubljenje.

"Nemamo pravo da zbog mladosti Srbije eksperimenti¹emo, da se kockamo i igramo sa buduæno¹æu ove zemlje, mlade generacije i sudibnom dece", poruèio je Ljajiæ i dodao da se ne sme æutati nad gomilom demagogije, la¾i i praznih obeæanja. "Mi ne stvaramo atmosferu straha veæ samo upozravamo na opasnost i pobedu stare politike i ¹ta bi ona mogla da znaèi za graðane Srbije", kazao je i ukazao da Srbija jo¹ uvek plaæa cenu pogre¹ne politike 90-tih "poru¹ene i prazne kuæe i ispravljamo krivu Drinu"

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik je kazao je da on ¾eli mir, Evropu i stabilnost, a ne nemir, i nestabilnost. "Radikali su velika obmana Srbije. Ovaj deo Srbije mora uraditi da onaj drugi to shvati", istakao je Dodik i naglasiv¹i da se u jedan deo RS uvukao strah da se "snage mraka ne vrate ponovo". "Poruèijem im "ne mogu da se vrate, nema onoga ¹to je bilo nekad. Moramo napred sa Borisom Tadiæem u Evropu, ¾elim da bude pora¾en Nikoliæ.

Lider G17plus Mlaðan Dinkiæ poruèio je da mnogi misle da je sve jedno ko æe pobediti u nedelju podsetiv¹i ¹ta se dogodilo pre devet meseci kada je Tomislav Nikoliæ izabran za predsednika Skup¹tine - dinar je pao, akcije su pale. On je rekao da "akcije koje sada delimo besplatno neæe ni¹ta vredeti ako Tomislav Nikoliæ bude izabran za predsednika Srbije" poruèujuæi da mu nije on "kriv ¹to se njega invstitori pla¹e". "Glasajmo za sigurnost, za jak dinar, za stabilnost, glasajmo za Borisa Tadiæa", poruèio je Dinkiæ.

U Srbiji je 3. februara referendum - glasa se za ulazak Srbije u Evropsku Uniju", rekao je on i dodao da je "EU poruèila da "neæemo vi¹e da slu¹amo politièare iz Srbije, hoæemo da slu¹amo graðane da li hoæe da uðu u EU". "I zato æemo glasati Borisa Tadiæa jer on sigurno vodi Srbiju u Evropu", istakao je Dinkiæ. Napomenuv¹i da ovi izbori nisu obièni on je poruèio da je "ovo je poslednji krug - veliko finale jer Srbija sigurno ulazi u EU ako pobedimo". "Ovo finale ne smemo da izgubimo, nemamo pravo na gre¹ku, ne zbog Borisa, veæ zbog nas i zbog buduænosti", kazao je Dinkiæ.

Ambasador UNICEF-a, proslavljeni srspki ko¹arka¹ Aleksandar Sa¹a Ðorðeviæ poruèio je da Srbija ima lidera, da je to Boris Tadiæ jer on, kako je rekao, ¾ivi kao drugi ljudi, voli svoju porodicu i svoje prijatelje i zna da bude najbolji kada je najte¾e. Ðorðeviæ je rekao da u sportu nema nere¹ene igre veæ pobednièke i gubitnièke i da je velika razlika izmeðu pobednika i gubitnika jer gubitnici uvek tra¾e izgovor, a Srbija nema vrema za izgovore. "Pobednik uvek ka¾e da je te¹ko, ali moguæe i da re¹enje postoji i mi imamo re¹enje a to je Boris Tadiæ", poruèio je Ðorðeviæ. On je podsetio da u svkaoj ekipi postoje razni igraèi - dobri, lo¹i, bolji i najbolji, ali samo u pobednièkim ekipama, ¹ampionskim postoje lideri. "Srbija ima svog lidera, to je Boris Tadiæ", kazao je Ðorðeviæ.

Ðorðeviæ je kazao da samo uz pravog lidera Srbija mo¾e da osvoji ¹ampionski prsten, da osvoji svoju tiitulu, da bude najbolja. "Borise na tebi je da pobedi¹ trojkom u zadnjoj sekundi", poruèio je Ðorðeviæ.


[blic]

Vampire 666

Quote from: dirigent on 31-01-2008, 17:58:05
    Glasacu za Nikolica , vratiti se kuci , spustiti roletne i prespavati tih mesec dana razlike. Kad Evropa prizna Kosovo probudite me ...

I sta ces dobiti izborom Nikolica za predsednika?

BK

Quote from: Vampire 666 on 31-01-2008, 18:09:54
Quote from: dirigent on 31-01-2008, 17:58:05
    Glasacu za Nikolica , vratiti se kuci , spustiti roletne i prespavati tih mesec dana razlike. Kad Evropa prizna Kosovo probudite me ...

I sta ces dobiti izborom Nikolica za predsednika?

I sta ces dobiti izborom Tadica za predsednika?

endi

“da isprovocira neku neumesnu reakciju Tadica” vampire 666
Pa zar nije bio neumesan, mada mislim da nije bio isprovociran, onaj smeh Tadiæev kada je Nikoliæ govorio?


“Дајте људи, ко има бар имало мозга, макар и у траговима, он не може при чистој свести и здравој памети гласати за Николића.'' Phenomenon

PRAVILNIK:
''5. Korisnici ovog sajta su du¾ni:
A) da pre svega po¹tuju ovaj pravilnik
B) da po¹tuju mi¹ljenje drugih ljudi
C) da ne vreðaju, provociraju, niti omalo¾avaju druge korisnike (ni na forumu, ni preko privatnih poruka)''

Mnogo korisnika je jasno stavilo do znanja za koga æe glasati i samim tim pitam zar nije ovo kr¹enje èlana 5 Pravilnika?!?


''Nije do¹lo njihovo vreme. Nikada u Srbiji njihovo vreme neæe doæi!'' Boris Tadiæ
Zar nije demokratija vladavina naroda preko predstavnika koje taj isti narod bira na izborima?
Mislim da kao demokrata trebao bi da po¹tuje volju biraèa, a ona iskazana na izborima mo¾e uvek biti drugaèija.
Ili on misli do¾ivotno da bude na vlasti ko neko iz pro¹losti?

''Treba stvoriti dru¹tvo u kome æe porodica biti sigurna kuæa za ¾ene... Ajde da sklonimo mu¹karca iz te kuæe. Neæemo vas (¾ene) da odvajamo od dece.'' Ovo je citat T. Nikoliæa kada se obratio ¾enama na skupu pre par dana.
On se dakle ne zala¾e za ukidanje Sigurne kuæe, kako je to ovde na forumu neko rekao.

Ukidanje viza je odlièna stvar, mada æe to dobro doæi samo onima koji i sada putuju, samo æe se manje muèiti.
I sada ima zemalja gde se mo¾e iæi bez vize, (a i Srbija je velika) pa veæina graðanja nema materijalnih moguænosti da ode ni za vikend negde, a kamo li ne¹to vi¹e.
Ukidanje viza nije presudno za na¹a putovanja veæ radno mesto i plata!!!

Na HRT-u u emisiji ''Nedeljom u dva'' tada aktuelni predsednik Boris Tadiæ izvinjavao se Hrvatskoj!

Pitam èime su to ¾rtve Oluje to zaslu¾ile???




darusaz

Теразијски подземни пролаз, јуче поподне.

Без коментара.




Vampire 666

Radikali neguju najgoru negativnu osobinu koju neko moze posedovati - licemerje...

Al-Jasmina

 :hm
Ono sto stoji jeste da niko od nas ne zeli da bude zakljucan u svojoj zemlji.
zatvor je zatvor.
nekome je i planeta Zemlja mala!  :cvet

Takodje niko sigurno nije za to da se ponizavamo pred ostalim drzavama Ex-Yuge
ali niko od nas nije ni za to da se otkopavaju ratne sekire  :ohwell:
Rat je rat i u njemu su retki vitezovi i casna borba. Mrtvi se vratiti nece...
Smatram da neko mora da bude pametniji i tu i tamo da diplomatski izgladi neke stvari kako bi zivi ziveli normalnije i lakse ostvarili neka svoja prava...Za sve je potrebno vreme.

Sto se tice politicara,
ocigledno je da mi, obicni gradjani ne znamo ni 40% onoga sto se petlja nad nasim glavama i kome sve smo mi samo stavka u nekom tamo globalnom proracunu.

T'N'T su ocigledno napeti zbog izbora,
normalno je da imaju gafove jer melju vec mesec dana neprekidno kako bi ocarali, zaveli i pridobili nase glasove. Logicno je da se koriste sva sredstva i setite se, iza svakog od njih stoji masinerija saradnika sa ko zna kakvim sve "bisernim" idejama i stavovima

Koji god da izgubi od njih dvojice ce sigurno tesko primiti svoj poraz...i naravno da nam nece biti nista bolje nego sto je upravo sada za ta 3-4 dana...

Ne mogu da tvrdim da je neko lud sto ce glasati za kandidata za koga ja necu.Taj neko ima svoje razloge, a ja imam svoje..
Nit smo isti nit su nam isti prioriteti...

Ako u zemlji postane tesno,
pa Novi Zeland je pun Srba kojima je jos onomad 90-ih ovde bilo prevruce i pretesno pa su zapalili...
Mala je ovo planeta, vec smo poceli da saljemo turiste i u svemir :cvet






Bred

#386
Quote from: Vampire 666 on 31-01-2008, 19:45:45
Radikali neguju najgoru negativnu osobinu koju neko moze posedovati - licemerje...
to je i odlika zutih.
slazem se da su ovakve izborne kampanje SRAMOTNE ali ovaj put su zuti stvarno preterali tim pre sto navodno zele da drze neki nivo a ne da se spustaju na nivo koji su radikali ranije imali pa su se i oni sad malo emancipovali.
darusaz  :Bog [ipak si se snasao] , sad sam to hteo da napisem.

Dusebriznicima za utehu i na Mrkonjicevim bilobord[er]ima imaju zalepljeni plakati Glavu za Kosovo.

Ljudi, ne znam da li vi imate takav utisak, ali se sveopsta napetost oseca u vazduhu a demokrate su toliko u frci da ni oni sami ne znaju. Prijatno sam se iznenadio kada sam video koliko ljudi javno kaze da ce glasati za Tomu jer im je dosovaca i pustih obecanja preko glave :!  :Bog

Iace, moj drug, vatreni pristalica Dsa je svojoj babi STVARNO sakrio licnu kartu jer je ova rekla da ce da glasa za Tomu bez trunke dileme :!
p.s. Upozorenje babama [koje bi eventualno ovo mogle procitati :K]-cuvajte svoje
licne karte ko oci u glavi, ne ispustajte ih iz vida, nosite ih uvek sa sobom i NE IZJASNJAVAJTE se za koga cete glasati dok ne odete iza parafana na glasacko mestu i zaokruzite broj. :siza:

Ja bih najvise voleo kada bi nam se vlade smenjivale ko u Italiji-na godinu i manje dana, pa nek svakih godinu dana neko drugi vlada i krade, da ne budu uvek jedni te isti.
Samo se bojim da kada bi to kad nas bilo fakticko stanje, da bismo bili na ivici gradjanskog rata.

Zuti, imate razlog za zabrinutost, dobro razmislite sta cete raditi za ovih par dana jer ako vas sad Toma ne pobedi, sledece izbore hoce sigurno , i to ubedljivo :!
:wink: :wink: :hm

--
Zavr¹ni miting Borisa Tadiæa
| Izvor: FoNet, Beta
Beograd -- Na Trgu Republike veèeras je odr¾an zavr¹ni skup predsednièkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadiæa.

Predsednièki kandidat DS-a Boris Tadiæ (Beta, arhiva)
Predsednièki kandidat DS-a Boris Tadiæ (Beta, arhiva)
Boris Tadiæ je pozvao graðane da izaðu na izbore i glasaju za evropsku politiku i izvesniju buduænost. Tadiæ je ponovio svoje stavove da ¾eli u Evropu sa identitetom, da æe braniti Kosovo mirnim sredstvima i da æe Srbija potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridru¾ivanju i postati kandidat za èlanstvo u EU.

Pre Tadiæevog govora, na binu su se popele mnogobrojne javne liènosti iz sveta umetnosti i politike koje podr¾avaju njegovu kandidaturu za predsednika Srbije.

Predsednik Sand¾aèke demokratske partije Rasim Ljajiæ kazao je da predstojeæi izbori nisu obièni izbori i da je Srbija od 90-ih godina napravila mnogo pogre¹nih odluka, ali da sada nema pravo na gre¹ku niti vremena za gubljenje.

Lajiæ je rekao da na ovim izborima ne mo¾e da bude neutralnih i neopredeljenih i da je neopredeljenost na ovim izborima "nekakva opredeljenost" i da nema srednjeg re¹enja.

On je naveo da Tadiæ mora da pobedi zbog buduænosti Srbije i graðana Srbije i da mora da pobedi staru politiku u novom pakovanju. Ljajiæ je kazao da je Tadiæ ujedinio i manjinu i veæinu u Srbiji i da zato zaslu¾uje poverenje graðana i pobedu.

Predsednik G17 plus Mlaðan Dinkiæ rekao je da je Srbija u proteklih sedam i po godina dobila stabilan dinar, jake banke i da je krenula sa stambenim kreditima, ali da sada mnogi misle i da æe tako i ostati i da je svejedno ko æe pobediti.

On je podsetio da su, kada je Tomislav Nikoliæ izabran za predsednika Skup¹tine Srbije, pale akcije i "dinar poèeo da klizi".

"Ove besplatne akcije koje sad delimo neæe vredeti ni¹ta ako Nikoliæ pobedi. Ja mu nisam kriv ¹to se njega investitori pla¹e i ¹to uliva rizik i nesigurnost", kazao je Dinkiæ.

On je poruèio onima koji se kolebaju da ovo nisu obièni izbori i da ovo nije drugi krug veæ poslednji i veliko finale i da zato treba da glasaju za Tadiæa i daju mu glas iako imaju mo¾da neke zamrke na njegov rad.

"Borisu lopta za trojku"

Biv¹i ko¹arka¹ Aleksandar Ðorðeviæ kazao je da u svakoj ekipi postoje razni igraèi, ali da samo u pobednièkim ekipama postoje lideri, a da Srbija ima svog lidera - Tadiæa uz koga mo¾e da bude najbolja. "Borise, dodajemo ti loptu, na tebi je da pobedi¹ trojkom u zadnjoj sekundi!", kazao je Ðorðeviæ.
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da se u jedan deo Republike Srpske uvukao strah da se "snage vraga ne vrate ponovo".

"Ja tim snagama poruèujem odavde nema povratka, ne mogu da se vrate, moramo napred, sa Borisom u Evropu", rekao je Dodik. On je kazao da Republika Srpska i Srbija imaju prave odnose zahvaljujuæi Tadiæu.

Tokom skupa okupljeni su uzvikivali "Pobeda, pobeda", "Borise, bori se" i "Srbija" i nosili zastave stranaèke zastave i zastave Srbije.

©etnja i pi¹taljke

Pristalice predsednièkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadiæa pro¹etale su veèaras, posle zavr¹ne konvencije na Trgu republike, centralnim beogradskim ulicama.

Tadiæ je poveo kolonu svojih pristalica iz Kolarèeve ulice preko Terazija, a aktivisti DS-a koji su bili u prvim redovima nosili su transparente sa natpisom "Za Srbiju" i "Pobeda".

Uèesnici kolone su nosili zastave Srbije i Demokratske stranke, a mnogi meðu njima su imali i pi¹taljke.

Kolona je pro¹la ulicama Kralja Milana i Kneza Milo¹a, a na Trgu Nikole Pa¹iæa izvi¾dala je bilbord predsednièkog kandidata radikala Tomislava Nikoliæa.

Pristalice DS-a su se Deèanskom i Makedonskom ulicom vratile na Trg Republike, gde je poèeo koncert koji treba da traje do poèetka izborne ti¹ine, do ponoæi.
b92
--

strasno. mislim, serpe, lonci i poklopci, to je tako retro i demokrate kao da su propustile ovih 10 god i da ne znaju da to vise nije zanimljivo.
:wall:

Vampire 666

Ako Toma pobedi, nece on pobediti ni zute, ni crvene, ni plave, vec celu Srbiju, a kad masa to bude shvatila, najveci broj ambicioznih i kvalitetnih ce biti daleko odavde i tad ce vec biti kasno....Ljudi zele promene, to je tacno, ali kakva je to promena ako se vracas na ono protiv cega si se borio 10 godina?

p.s. Brede, opet pokazujes svoje licemerje, posto krsis pravilnik koji si sam doneo. Koriscene naziva 'zuti' za svakog ko je protiv politike radikala je u malim dozama simpaticno i pomalo sarkasticno, ali konstantna upotreba tog naziva predstavlja vredjanje i pokusaj nekakvog ponizavanja neistomisljenika.

Bred

Karaðorðeviæ: Podr¹ka pobedniku
Izvor: Beta
Beograd -- Aleksandar Karaðorðeviæ saop¹tio da æe pru¾iti podr¹ku predsednièkom kandidatu koga izaberu graðani na izborima.

"Cilj je postati èlanica Evropske unije i uèestvovati u ¾ivotu Evrope i imati savr¹ene odnose sa na¹im ruskim prijateljima", navedeno je u saop¹tenju prestolonaslednika, uz apel politièarima da rade za dobro svih, bez obzira na veroispovest ili etnièku pripadnost.

Karaðorðeviæ je apelovao na meðunarodnu zajednicu da se ne igra sa buduæno¹æu srpskog naroda i pozvao je da saraðuje sa Vladom Srbije u re¹avanju "situacije" Kosova i Metohije "na po¹ten i konstruktivan naèin, a ne preko nepo¹tenog nametanja re¹enja".

"U potpunosti podr¾avam pomoæ koju smo primili od na¹ih ruskih prijatelja, posebno predsednika Putina, kome se divim i koga najdublje po¹tujem", dodaje se u saop¹tenju.

--
tvoje misljenje. Neko se vredja kad radikale nazivaju nacionalfasistima, neko se vredja kad se demokrate nazivaju zutima ili cedonistima i sl. ja sam i radikale zvao vadikalima i Tomu grobarom, ko to shvata previse ozbiljno-njegov problem.
Sto se tice vredjanja, ti imas najmanje prava da se na to zalis.  :wink:

QuoteLjudi zele promene, to je tacno, ali kakva je to promena ako se vracas na ono protiv cega si se borio 10 godina?
To je ono sto ja kazem-tada je stanje bilo totalno drugacije, i u drustvu i u svetu i nema razloga da se ponovi ono sto je bilo a sto nije valjalo  :wink:

Vampire 666

procitaj pazljivije moju poruku, i nemoj ti molim te da mi odredjujes na sta imam prava, a na sta ne...

Problem kod radikala je sto su oni u odnosu na period kad su bili vlast ili bar podrzavali tada aktuelnu vlast, promenili tek pre nesto vise od mesec dana, iskljucivo retoriku. Da ne duzim pricu - Vuk dlaku menja al' cud nikada.