Predsednièki izbori 2008- I i II krug

Started by darusaz, 12-12-2007, 17:44:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

simpa, bice nategnuto.  :K
a opet u skladu sa prognozama.  :wink:

Wolhard

Moze Vucic da se buni koliko hoce,vec ga vidim kako se dere da su ih prevarili, :plez,bas sam srecan sto je Tadic pobedio!

pop

Nikolic cestitao Tadicu pobedu, sto je za pohvalu. Malo su me zabrinule hari-kiri izjave Todorovica, kada je uprkos cinjenicnom stanju objavljivao da Toma vodi 49-48%.

Tadic je pored cestitke svim gradjanima Srbije, cestitao i Nikolicu. Takodje, za pohvalu...

darusaz

На крају, коректно са обе стране!

bzzz

Svaka cast Tadicu, nisam ni sumnjala u pobedu!  :~ :~ :~
I drago mi je sto je Nikolic priznao taj rezultat na iznenadjujuce pristojan nacin!
Naravno, opet se ponosim time sto sam vojvodjanka jer smo pokazali odgovornost prema sebi i svojim zivotima zaista velikom izlaznoscu  :pljes:

Girl

Procenjuje se da bi trebalo da dodje do pada vlade posle ovih izbora tj. do prevremenih parlamentarnih izbora.
:wink:

Wlada

"Pozovi me kad ti trebam ja
u ovoj rupi izmedu vekova
Da zajedno stignemo do sna
sami na raskrsnici svetova

I daj mi znake dovoljno jake
daj mi snage i hrabrosti.
Sto ne moze niko mozes ti

Pokazi mi da je igra dar
koji nikad nismo gubili
Nebitna, vrlo bitna stvar
u koju smo se odmah zaljubili

I daj mi znake dovoljno jake
daj mi snage i hrabrosti
Sto ne moze niko mozes ti

Ubedi me da je zivot lep
protiv svih pravila i zakona
Izadji sa mnom medu svet
ovo su dani visokog napona

Nek zvona zvone za sampione
daj mi snage i hrabrosti
Sto ne moze niko mozes ti!!!"

Maslacak


Bondage Slut

Drago mi je da je vecina nas ipak glasala GLAVOM, a ne SRCEM!  :> :> :>
Steta samo sto nam Flekica nije pobedio tako ubedljivo kao na nasem malom pervy forumu.  :> :> :>

Girl

Quote from: Maslacak on 03-02-2008, 21:46:00
Ko to procenjuje? :happy:

Profesori sa Fakulteta politickih nauka i sa Filozofskog fakulteta, izmedju ostalih.  :cvet Naravno, i razni analiticari koji su ranije govorili da posle pobede bilo kog kandidata treba da dodje do prevremenih parl. izbora, pre svega zato sto se 'Kostunica malko zeznuo'  :K  tj. nije podrzao svog koalicionog partnera na (ovako vaznim) izborima, sto ce verovatno rezultirati losim prolazom po DSS na parl. izborima tj. padom njihovog kotiranja u narodu.

Maslacak

#505
Da, oni gledaju ono ¹to je krajnje oèigledno:
s obzirom na Ko¹tunièino pona¹anje pre i u toku ovih izbora, za vladu deluje nemoguæe da nastavi po starom. A ru¹enje vlade opet, nova politièka nestabilnost...nisam sigurna da nam to sad treba...

Mislim da æe se stranke ipak truditi da je odr¾e ovakvu kakva je, bar jo¹ neko vreme.

P.S. Jesam rekla da se radujem Tadiæevoj pobedi? :>  :~ :~
Moram priznati da su oba kandidata veoma korektno prokomentarisala rezultate :)

Girl

#506
No, videcemo, verovatno ce zavisi dosta toga i od toga kako bude 'duvao vetar' u ledja 'zna se koga' :wink:

Kazu da bi Tadic trebalo, sad kad je vec pobedio, da konacno raskrsti sa Kostunicom, od Tadica ce zavisiti dalji opstanak vlade, samo da bude odlucan!
:wink:

Bred

Aha Kostunica propada, po svim prognozama.
Moja subjektivna procena jeste da su vojvodjani a pre svega nacionalne manjine donele Tadicu pobedu jer su ih dobro zaplazili radikalima.

Lepo je sto nema trzavica i napetosti koje bi bile karakteristicne za ovakav tesan rezultat. I za nas kao narod. Sto pokazuje zrelost i ds-a i srs-a.

Meni je drago sto je konacno sve zavrseno, bilo je vreme.
:ball2:
Ove izbori ce biti zabelezeni po jako prljavoj kamapnji koju je vodila ds, u tome se vecina analiticara slaze.
A drago mi je sto smo i mi na forumu ipak uspeli da vodimo jedan koliko-toliko normalan i uljudan razgovor  na ovako osetljivu temu. Uz par izuzetaka ofc. Ali kako je moglo da bude, dobro je.  :wink:
Uveren sam da ce se neki pozivati na podatke koje smo izneli i iskopali za potrebe ove teme i ovih izbora.  :wink:

Zahvaljujem se svima koji su [ne]konstruktivno doprineli ovoj diskusiji.  :K
Da smo bili interesantni govori brojka da je veceras za manje od 3h bilo oko 200 pregleda ove teme.  :wink:

:ziveli  :cvet

--

Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug
Nikoliæ priznao poraz

Beograd -- CeSID saop¹tio da je Boris Tadiæ na osnovu celokupnog uzorka dobio 50,5, Tomislav Nikoliæ 47,9 odsto glasova. RIK: Tadiæ vodi 50,98:47,32.


Kandidat Demokratske stranke Boris Tadiæ osvojio je 50,5 odsto glasova u dana¹njem drugom krugu izbora za predsednika Srbije, procena je CESID-a na osnovu vi¹e od 90 odsto obraðenog uzorka. Kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikoliæ osvojio je 47,9 odsto. Prema procenama CeSID-a, glasalo je 67,6 odsto biraèa, odnosno 4.540.000 biraèa.


Republièka izborna komisija saop¹tila da na osnovu 71,36 odsto biraèkog tela predsednièki kandidat Demokratske stranke Boris Tadiæ dobio 50,98 odsto glasova, dok je za kandidata Srpske radikalne stranke Tomislava Nikoliæa glasalo 47,32 odsto biraèa.

Tomislav Nikoliæ je saop¹tio na konferenciji za novinare da æe se glasovi brojati cele noæi, ali da, prema podacima sa kojima raspola¾e, izvesno je da je izbore dobio Boris Tadiæ, i da mu èestita na pobedi. "®ao mi je ¹to je strah pobedio, i ¹to æe se strahovlada nastaviti", rekao je Nikoliæ.

Nikoliæ je rekao da æe SRS ostati velika opozicija vlasti i novom predsedniku, ali i da æe uvek podr¾avati "one politièke strukture koje brane interese dr¾ave i koje nastoje da saèuvaju Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije".

Zoran Luèiæ iz CeSID-a rekao je da ta procena izlazi van okvira moguæe statistièke gre¹ke i mo¾e se zakljuèiti da je aktuelni ¹ef drzave pobedio na izborima. Tadiæ je, prema toj proceni, dobio oko 2.300.000, a Nikoliæ 2.180.000 glasova.

"Naravno, sve mo¾e biti dovedeno u pitanje. Ali, metodologija kojom mi radimo je precizna, mi stojimo iza na¹ih procena. Mi radimo transparentno, nudimo strankama uvid u na¹e baze podataka. Budite sigurni da odstupanja nisu velika", rekao je Luèiæ.

Prema CeSID-ovom uzorku, u Beogradu je Tadiæ dobio 53,6 odsto, a Nikoliæ 44,5 odsto glasova. U Vojvodini je Nikoliæ dobio 43,6 odsto, a Tadiæ 55,1 odsto, dok je u centralnoj Srbiji Nikoliæ osvojio 51,1 odsto, a Tadiæ 47,2 odsto glasova.

Sliène rezultate je saop¹tio i izborni ¹tab Demokratske stranke, prema kojima je Tadiæ dobio 51,4 odsto, a Nikoliæ 48,2 odsto.

Potpredsednik Demokratske stranke Bo¾idar Ðeliæ je rekao za B92 da ne mo¾e doæi do promene projekcija, jer je razlika veæa od 100.000 glasova.

"Moramo da èujemo i ¹ta poruèuju glasaèi Tomislava Nikoliæa, jer niko ne sme da bude gubitnik tranzicije. Ovo je bio i referendum za evropsku Srbiju", rekao je Ðeliæ.

Boris Tadiæ ima prednost od oko 120.000 glasova na osnovu 60 odsto obraðenog reprezentativnog uzorka, saop¹tila G17 plus. U G17 plus je reèeno da procena rezultata prema uzorku te stranke govori da je Boris Tadiæ osvojio 50,4 odsto, odnosno 2.284.000, a kandidat SRS Tomislav Nikoliæ 47,7 odsto odnosno 2.162.000.

"Tadiæ u dijaspori odneo apsolutnu pobedu"

Portparolka Demokratske stranke Jelena Markoviæ izjavila je veèeras da je predsednièki kandidat te stranke Boris Tadiæ na biraèkim mestima u inostranstvu odneo apsolutnu pobedu.

Na konferenciji za novinare u Izbornom ¹tabu DS-a, Markoviæeva je rekla da je izlaznost u Srbiji izuzetno velika i da su stoga u Izbornom ¹tabu Borisa Tadiæa krajnje optimistièni u pogledu ishoda izbora.

Prema podacima DS-a, odziv je od 66 do 70 odsto, a ubedljivo najvi¹e biraèa iza¹lo je u Vojvodini 70,4 odsto.

U Vojvodini velika je izlasnost i mi se mo¾emo nadati pobedi, rekla je ona.

Navela je da je velika izlaznost i u centralnoj Srbiji, kao i u Beogradu, da Izborni ¹tab DS-a nema taène podatke za glavni grad ali da se procenjuje da je izlasnost oko 70 odsto.

"Ovakva izlaznost æe dati puni legitimitet buduæem predsedniku i mi smo krajnje optimistièni", rekla je Markoviæeva.

---

ja mogu reci da je u nekim manjim sredinama u unutrasnjosti Nikolic u procentima dobio skoro pa duplo vise glasova od Tadica.
Detaljnije statistike po gradovima i oblastima cemo videti ovih dana.

:wink:

Vampire 666

Quote from: Bred on 03-02-2008, 22:11:27
Moja subjektivna procena jeste da su vojvodjani a pre svega nacionalne manjine donele Tadicu pobedu jer su ih dobro zaplazili radikalima.
Posto nisi nacionalna manjina, tvoja subjektivna procena je apsolutno promasena.



Ova vlada treba ili da padne pa da budu i parlamentarni izbori ili da ds preuzme dominantnu ulogu konacno...

Wiseguy

Evo ja dodjoh iz voljenog mi Krusevca sa izbora. Cestitam i onima koji su izgubili i onima koji su pobedili. Pobednicima na pobedi, a ostalima na dobro prihvacenom porazu. Takodje, cestitam svima nama zajedno na pokazanoj ozbiljnosti i zrelosti, i na tome sto ce, dragi nam ljigavi gospodin Kostunica, biti na politickoj sceni ove zemlje smanjen gotovo do nepostojanja.

Sada krecemo na nova putovanja koja cemo komentarisati kada se sa njih vratimo, jer mislim da niko ne moze da zna kakva ce biti...