Predsednièki izbori 2008- I i II krug

Started by darusaz, 12-12-2007, 17:44:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

shumshi

Bred, a sta vi Tomini glasaci mislite, ko je kriv?

Ja mislim da je za stanje u drzavi kriv onaj ko je vodi, mozda gresim... :hm

Adonis_Vernalis

Quote from: Roben on 04-02-2008, 23:48:57
Овако.... професор је дао разлоге зашто наш народ не треба да гласа за Тому. Ја тако могу да наведем разлоге зашто да не гласа за Тадића. Управо је у томе и проблем, што је бар милион бирача гласало против Томе а не за Тадића. Исто тако и милион бирача је гласало против Тадића а не за Тому. Тадић је добио изборе на страху народао од доласка радикала, што је по мени катастрофа. Никако да дође неки политичар за кога ће народ да гласа, а не да гласа против оног другог. Кад се то деси, ми ћемо вероватно кренути напред, а овако смо ту где јесмо

Pardon, ceo post je napisan u prvom licu i odnosi se samo na mene. To je moje prisecanje na prilike na politickoj sceni ranih devedesetih, moj stav o radikalima, sps-u, jul-u i ostalim strankama koje su uticale na moj zivot, zbog cijeg (ne)delanja sam imao licne probleme i koje su pojele petnaest mojih godina. Nisam pisao ni o cijih do svojih 15 godina. Samim tim, moj post nije savet narodu da li treba ili ne treba da glasa za Tomu, niti sam umislio da sam ja nekakva narodna savest, pa da mu ja popujem. Svako glasa za (ili protiv), u skladu sa sopstvenim razlozima, o cemu je bespredmetno uopste razgovarati.

Sledeci post ce biti adresiran na drugu adresu. Mozda cu malo lamentirati nad izneverenim nadama, a mozda i necu. Mozda cu malo naricati nad sobom samim sto sam verovao u gore od sebe, pa se zacudio sto su me prevarili. A mozda i necu. Videcu kad budem opljuno plajvaz. Da li cete taj post prepoznati kao listu razloga zbog kojih narod ne treba da glasa za Tadica?

rodiæ

meni je Tadiæ ba¹ harizmatièan,energièan,optimista i uvek nasmejan,¹to mi se sviða.mada ni ja ne verujem da æe nam biti bolje,al dobro,bar imamo lepog predsednika.on jo¹ i izgleda najnormalniji èovek u politici,al ¹ta vredi ked su ostali oko njega katastrofa.a najvi¹e mi se ne sviða onaj Ðeliæ.uf,ko neka tetka je

dirigent

Djelic je jedini koji radi radi same stvari , a interesi su mu na drugom mestu. Steta je samo sto se takav covek obreo u pogresno vreme...

Treba sacekati kraj nedelje da se vidi da li koalicija opstaje. Mislim da ce je DS oboriti , ali i mislim da ce se radi Kosova svi koji u parlamentu zastupaju tezu da nema potpisivanja ugovora sa unijom ukoliko prizna Kosovo dogovoriti da Kostunicinu vladu odrazvaju na vestackim aparatima , dok se evropska prica ne zavrsi.

Ali , ruku na srce i vecina naroda se izjasnila da nam Unija ne treba u tom slucaju , a to sto narod oce i da stisne i da p... to su krivi politicari jer su ih tako naucili.

willie the scot

citava ova prica o ukidanju viza je medijski trik da se mladi ljudi nateraju da, pre svega, izadju u velikom broju na izbore, a onda i glasaju za tadica.

mislim da ljudi ne kapiraju jasno o cemu se radi...

EU nece samo da nam otme kosovo. EU hoce da mi PRIZNAMO nezavisno kosovo.

legitimne odluke se donose u savetu bezbednosti. jedini nacin da EU donese legitimnu odluku, a da zaobidje savet bezbednosti je da mi to potpisemo.

potpisati dolazak misije EU na kosovo znaci DIREKTNO davanje vlasti evropskoj uniji na kosovu i prebacivanje nadleznosti o sudbini kosova iz UN u EU. nas predsednik na mitinzima vice da nikad nece potpisati nezavisnost, ali to je upravo ono sto hoce da ucini-indirektno priznavanje kosova.

da ne govorim o tome da, ako potpisemo nezavisnost ( direktno ili indirektno ) direktno dajemo legitimitet bombardovanju i siptarskim teroristima.

Bred

Da, kriv je onaj ko je na vlasti. Da li bi po toj logici Tadic bio kriv za gubitak Kosova?
Da.

--
Luèiæ: Pobedu Tadiæu doneli i glasovi LDP, NS, SPS
Autor: Tanjug | Foto: FoNet |

Izvr¹i direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju Zoran Luèiæ izjavio je danas da su pored njegovih standardnih glasaèa, pobedu Borisu Tadiæu na predsednièkim izborima doneli i biraèi Liberalno demokratske partije, Nove Srbije i Socijalistièke partije Srbije.

"Pobedu Tadiæu doneli su ama ba¹ svi, dakle njegov uspeh ne mo¾e se objasniti ukoliko na izbore nisu iza¹li svi koji su ga podr¾ali u prvom krugu, ali i svi oni koji su glasali za LDP, kao i za ostale kandidate, ukljuèujuæi i Velimira Iliæa", rekao je Luèiæ Tanjugu.

On smatra da se takav uspeh aktuelnog ¹efa dr¾ave ne bi mogao objasniti ni bez dela glasova socijalista, ali ni bez glasova onih koji nisu iza¹li u prvom krugu.

"Na birali¹ta je juèe iza¹lo maltene celo biraèko telo Srbije i praktièno to izja¹njavanje je bilo jedna vrsta plebiscita na kojem su graðani Srbije rekli koga hoæe za predsednika", primetio je Luèiæ.

Sada¹nji predsednik Srbije, koji je ponovo izabran na petogodi¹nji mandat, pobedio je sa vi¹e od 100.000 glasova razlike, precizirao je on.

Prema njegovim reèima, Tadiæ ima ogroman legitimitet zbog toga ¹to su skoro svi graðani iza¹li na izbore.

blic
---
Izvor: PRESS
Intervju - Velimir Iliæ, ministar za infrastrukturu
PADA VLADA, IZBORI 11. MAJA

Vlada æe pasti zbog progla¹enja nezavisnosti Kosova 17. februara i ogromnih pritisaka EU na Srbiju, a ne direktno zbog pobede Borisa Tadiæa, ka¾e Velimir Iliæ

Lider Nove Srbije i ministar za infrastrukturu Velimir Iliæ ka¾e da sve manje veruje u opstanak Vlade Srbije! On smatra da bi veæ posle 17. februara, za kada je najavljeno progla¹enje nezavisnosti Kosova, mogli da budu raspisani prevremeni parlamentarni izbori, i to za 11. maj, za kada su veæ zakazani lokalni i pokrajinski.

- Vlada je u dubokoj krizi i pla¹im se da bi ovog meseca zaista mogla da padne, i to zbog kosovskog pitanja i potpisivanja politièkog sporazuma sa EU, koje je planirano za 7. februar - ka¾e Iliæ.

Ne pristajem na ucene EU

n U Vladu Srbije upravo je stigao predlog iz EU koji bi trebalo da potpi¹emo 7. februara. Znate li sadr¾aj tog dokumenta?

- Ne znam i ne interesuje me, ali zar vam nije èudno da nam on bude poslat samo dan posle izbora u Srbiji?! Ja ni na kakve ucene ne pristajem, a za druge ne znam!

n I ranije je vi¹e puta najavljivan pad Vlade, pa je ona opstajala...

- Jeste, ali nikada nije bilo ovako gusto. Uostalom, mislim da æe presudna biti sednica Vlade zakazana za èetvrtak, ako do nje uop¹te i doðe!

n Znaèi, moguæe je da sednica ne bude odr¾ana?

- Sve je moguæe. Ako je i bude, Vlada bi svoj vek produ¾ila jo¹ samo malo. Neæu da pla¹im graðane, ali su zaista male ¹anse da se prebrodi kriza. Da bi Vlada i dalje funkcionisala, moralo bi da se napravi mnogo ustupaka a, kako stvari stoje, ¹anse su sve manje.

n Kako æe se dalje odvijati stvari?

- Pored ¾estokih pritisaka da potpi¹emo sporazum sa EU i namere Unije da po svaku cenu po¹alje svoju misiju na Kosovo, postoje ozbiljni nagove¹taji da bi Kosovo veæ 17. marta moglo da bude oteto Srbiji, ¹to neminovno vodi raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora. U tom sluèaju izbori bi mogli da budu odr¾ani kada i lokalni, 11. maja. Prema tome, Vlada neæe pasti zbog toga ¹to je Boris pobedio i bez na¹e podr¹ke, kako pojedinci komentari¹u, veæ zbog Kosova i pritisaka Evropske unije.

Neæu zbog Ko¹tunice

n Da li je taèno da ste se vi i Vladeta Jankoviæ zalagali da DSS i NS podr¾e Tadiæa, ali da su se tome ¾estoko protivili Ko¹tunica i ministar Slobodan Samard¾iæ?

- Ne znam odakle vam to, ali ja to ne mogu da komentari¹em. Ne bi bilo u redu prema mom koalicionom partneru.

n Kakva je atmosfera u Vladi dan posle izbora?

- Ako pitate da li smo èestitali ministrima iz DS-a i G17 Plus, reæi æu vam otvoreno da nismo! Uostalom, ¹ta tu ima da se èestita, svi smo i oèekivali da pobedi Tadiæ.

n A da li ste vi lièno èestitali Tadiæu?

- Nisam! Pa, on meni treba da èestita jer je pobedio zahvaljujuæi mojim glasovima koje sam osvojio u prvom krugu! Prema tome, ja oèekujem da se on meni javi i da mi ka¾e: „Hvala, Veljo!"

n Mlaðan Dinkiæ je izjavio da Ko¹tunicu treba da bude sramota ¹to nije podr¾ao Tadiæa...

- Evo, ja Dinkiæu da poruèim da sam ubeðen da bi Tadiæ osvojio vi¹e glasova da ga nije podr¾ao G17 Plus.

n Kako je reagovao Ko¹tunica posle progla¹enja izbornih rezultata?

- A ¹to vas ba¹ to interesuje?! Uostalom, pitajte premijera.
S. VOJINOVIÆ

--
willy jbg malo si kasno poceo da se javljas  :ohwell: :wink:

Vampire 666

Quote from: Bred on 05-02-2008, 17:00:50
Da, kriv je onaj ko je na vlasti. Da li bi po toj logici Tadic bio kriv za gubitak Kosova?
Da.
Samo covek nad kim je izvrsena obimna lobotomija moze ovako da zakljucuje...da ne upotrebim teze reci...

Gde i kad EU trazi da Srbija potpise priznanje nezavisnosti Kosova?

Bred

Quote from: Vampire 666 on 05-02-2008, 17:46:35
Quote from: Bred on 05-02-2008, 17:00:50
Da.
Samo covek nad kim je izvrsena obimna lobotomija moze ovako da zakljucuje...da ne upotrebim teze reci...

Takodje.
Samo covek koji nema nista u glavi, da ne upotrebim teze reci, moze da dovede u pitanje razmisljenje drugih ljudi i isto klasifikuje na nacin na koji ti radis , pri tome uvazavajuci samo "svoju" logiku.

Sledeci post slicne konstatacije bez icega korisnog dodatog sem vredjanja drugih clanova, bice obrisan.  :wink:

willie the scot

kasno? jer su zavrseni izbori? bred, nemoj da tumacis moje postove kao podrsku srs. rekao sam sta mislim o njima.

srbija ne moze da ostane van evropske unije, ali granica mora da postoji. dirigente, ne mislim da narod hoce i jare i pare. jednostavno, drzava je drzava. drzava ne potpisuje svoje rasparcavanje.

ako eu hoce srbiju morace da zivi sa tim da srbija nikad nece priznati kosovo.

mislim da ce srbija uci u eu, priznala kosovo ili ne.

ovo ponizavanje nije preslo samo donju granicu naseg dostojanstva, vec je preslo i opstu granicu dobrog ukusa.

toliko od mene u ovoj temi.

Darker

Ja sam glasao za odvajanje Tadiæa od Ko¹tunice. To je sve. Mislim da je rejting Ko¹tunice drastièno opao ispod pominjanih 15-20%
I drago mi je zbog toga. :happy:

Oèekujem ubrzan rasplet :wink:

Bred

Quote from: willie the scot on 05-02-2008, 17:52:41
kasno? jer su zavrseni izbori? bred, nemoj da tumacis moje postove kao podrsku srs. rekao sam sta mislim o njima.
a gde sam ja to rekao willie?  :nonono: :wink:

wolfeitzckie

Quotemislim da ce srbija uci u eu, priznala kosovo ili ne.

ово ће бити тачно у оној мери у којој је ЕУ у интересу да Србија уђе у ЕУ (а ти интереси, јасно постоје). такође је могуће да ће се признавање независноти Косова бити последњи захтев ЕУ, када и ако сви остали буду испуњени. Али то нема никакве везе са овим што Коштуница ради, и тога морате да будете свесни, ово је један покварени и очајнички покушај премијера без икакве подршке у народу да повећа свој рејтинг.

Darker

Wamp, upristoji se, pliz :cvet
pro¹li su izbori, smiri ¾ivac, idemo da slavimo :K :ziveli

alexica

alo, bre, vampire (specijalno ti), Brade, etc. kako vas nije sramota? vi se to takmicite ko ce kome sta gore da kaze kao da se na forumu vrsi izbor za ulazak u skupstinu? vidi se da su vam idoli oni koji se tamo pljuju! strasno! zgrozena sam!

pop

Quote from: wolfeitzckie on 05-02-2008, 18:04:01
Али то нема никакве везе са овим што Коштуница ради, и тога морате да будете свесни, ово је један покварени и очајнички покушај премијера без икакве подршке у народу да повећа свој рејтинг.
Treba dodati da Ilic i (narocito) Kostunica nisu cak ni kurtoazno cestitali Tadicu na pobedi, sto prevazilazi svaki kriterijum pristojnog ponasanja i otkriva golu sujetu. Ove reakcije Samardzica i Popovica danas govore da dss tumara k'o goveda u magli, i da im biraci polako, ali sigurno odlaze u ds ili srs. Slazem se da ne treba dati apsolutnu vlast demokratama, ali ovo natezanje i natucanje od strane dss-a ne donosi nista dobro.