Usmeni ispit kod prof. Svetlane Ignjatoviæ

Started by alex, 24-06-2006, 18:09:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

shmizla

Ja sam danas polozila kod profesorke i mogu da kazem da je jedna od najprijatnijih profesora kod kojih sam polagala do sada. Moja pitanja su bila antagonisti insulina, egzogeni metabolizam lipoproteina i struktura mioglobina i hemoglobina. Profesorka je jako prijatna, ne trazi previse, ne zbunjuje studenta. Isto savetujem da se ne uci po kombinacijama, jer sve moze da dodje u obzir, i obavezno naucite metode odredjivanja sa vezbi.

lijepa bosanka

Sla¾em se u potpunosti sa shmizlinim postom!
Profesorka je jako fina i prijatna i na ispitu,jer je biohemièari veæ poznaju sa ve¾bi!
Pitanja:
1.HbA1c.Fruktozamin.Mikroalbuminurije.
2.Metode za razdvajanje i izolaciju lipoproteina
3.Renalna regulacija pH
4.Poremeæaj metabolizma neorganskog fosfata

Po kombinaciji vidite da treba uèiti sve!  :wave:

AVENDON

Moja kombinacija

1.akutne komplikacije DM
2.metabolizam lipida u jetri
3.mokracna kiselina

Radisal

Moja kombinacija kod prof. Ignjatoviæ:

1. Akutne komplikacije DM
2. Metabolizam lipida
3. Egzogena funkcija pankreasa

miss_M

Ja sam cula da voli da pita oblasti koje je ona predavala. Ali posto nisam isla na predavanja ne znam sta je sve predavala. Ako neko zna bilo bi lepo da ih napise

Natasa16

Moja kombinacija je bila 1.uticaj hormona na metabolizam proteina 2.regulacija ABR respiratornim sistemom 3.magnezijum.Profesorka me je pitala i metode za odredjivanje magnezijuma , referentne vrednosti i preporuceni dnevni unos,kao i metode za odredjivanje kreatinina i ref. vrednosti za lipide.Nije neophodno znati odgovor na svako njeno podpitanje  to ne utice na polaganje kao ni na ocenu kazem to iz svog iskustva.Jos da dodam da je profesorka jako korektna i opustena  :wave:

marijana23

Zna li neko gde tacno na Klinickom pita prof. Ignjatovic?

mina-L

mina-L

Mislim da prof. pita na Klinickom na prvom spratu gde je laboratorija, ako gresim nek me neko ispravi...

Natasa16

Da sacekas je ispred laboratorije,ona ce da izadje,pokupi inekse i onda ce da uvede  par ljudi da pisu koncept,uglavnom prvo pita DF,pa tek onda biohemicare.Srecno!

mina-L

Ispit kod prof. Ignjatovic je pomeren za sredu 20.10!

mina-L

Moja kombinacija:
1. odredjivanje lipidnog statusa
2. recirkulacija gvozdja iz eritrocita i deponovanje gvozdja
3. regulatorna f-ja bubrega :wave:

sokobiv

Ima li svezih iskustava kod profesorke? Kada obicno pita ljude koji u tom roku poloze prakticni?

malena

Ma svi odgovaramo isti dan a nadam se da ce i u ovom roku pitati krajem roka tj 19...  :K2: :K2: :K2: :K2: :K2: :K2: :K2: