Ramonsi

Started by nasty girl, 04-08-2006, 09:03:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

nasty girl



Verovatno neprevaziðena pank grupa u svetu, "Ramones", formirana je u Sjedinjenim Amerièkim Dr¾avama 1974. godine. Poèetnu postavu èinili su D¾o, Di Di i D¾oni Ramon. Sva trojica imala su razlièita prezimena, ali su za umetnièke nastupe svi koristili "prezime" Ramon. Ubrzo su postali kvartet, jer im se prikljuèio menad¾er Tomi, koji je svirao bubnjeve.

Prvih godina grupa nije imala veæih uspeha, a èesto je èak bila i terana sa bine od strane publike. Prvi album izdala je 1976. godine i on je imao dobar odjek samo u Velikoj Britaniji. Veæ 1978. godine grupu napu¹ta Tomi, kome su ostali èlanovi napravili veliki opro¹tajni koncert, a na njegovo mesto dolazi Marti. Kasnije je bubnjar ove grupe bio i Riki Ramon.

Èlanovi grupe bili su prepoznatljivi po svom stilu oblaèenja: iscepane farmerke i ko¾ne jakne bile su neizbe¾an deo njihove garderobe. Njihovi koncerti bili su pravi spektakli. Bend je znao da odsvira i po 15 pesama za 30 minuta. Na koncertima ih je, meðutim, èesto pratila i policija kako bi spreèila eventualne nerede njihovih obo¾avalaca. De¹avalo se èak da policajci stoje na samoj bini, ispred èlanova grupe.

Pevaè grupe, D¾o, umro je u aprilu 2001. godine, a osnivaè ovog legendarnog benda, Di Di, umro je jula 2002. godine.

vladimir

I don't wanna be burry in pet cemetary... :V :V :V

willie the scot

carevi...najjace mi je bilo pojavljivanje u simpsonovima za bernsov rodjendan..."smithers kill those rolling stones","but sir,...they are not..."," do as i say!!!"

Darker

 :> :> :>
I belive in miracles...

rodiæ

"ramonsi" i "kud idijoti"su jedine pank grupe koje mogu slu¹ati,i obo¾avam ih.kad budem imala vremena otvoriæu u "biografiji poznatih"temu o kud idijotima,legendama.od"ramonsa"najvi¹e volim:sheena is a punk-rocker.