Medicinska biohemija

Started by mare, 26-08-2006, 14:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sladjana

Sale, ta predavanja su u stvari skripta koju su transformisali u knjigu. Knjiga i skripta koju imam su, bukvalno, identicne. Iste oblasti koje su pisale iste profesorke. Jedini dodatak je bila ta strana kod proteina vezana za primarni metabolizam. Sve ostalo je potpuno isto. Bukvalno. Posto tog poremecaja nema u knjizi kontam da su ga izbacili. Nemoj uopste da se sekiras, samo bubaj knjigu. I naravno radi sopstvenog mira nauci i to sto sam ti napisala. :smile:

salesale

Hvala ti,sada mi je mnogo lakse! :cvet

zvrk

Da li neko zna kada je termin za nadoknadu vezbi u januaru i koliko se tacno to zadovoljstvo placa? Ne znam kada planiraju da otkriju tu tajnu!

leila_bgd

Nadoknada kosta 600 dinara po terminu, a kada ce tacno biti to moras da proveris na institutu pred kraj iduce nedelje posto to obicno bude po dogovoru

Dukica

A jel se zna kako prolazi kolokvijum?
Ja sam cula da drugi kolokvijum ko nije u junu polagao,moze da odgovara svakog zadnjeg petka u mesecu,ali da to izgleda kao da si na prakticnom i to tri puta,jer pitaju sve i svaku vezbu!

perajova

Dukice, jel znas da li ima jos neki termin za kolkvijum u januaru, a da je pre prakticnog? Jesi li ti polagala u decembru ili si mozda cula od nekog kako je bilo?

Dukica

Ja sam kolokvijum izlazila u decembru i sad mogu na prakticni. Pitali smo ih da li moze u istom roku i prakticni i kolkvijum,rekli su NE. Znaci,polazes kolokvijum zadnjeg petka u mesecu i sledeci mesec izlazis prakticni!

Mene su pitali 3 pitanja:
1.Proteinurije
2.odredjivanje Ca
3.ALT

Brzo ide,ili mi se cini jer me je ispitivala moja asistentkinja sa vezbi,Jelena.Ne znam za ostale...

189/03

VAZNO!!!...
DA NEMA NEKO PROSLOGODISNJI KOLOKVIJUM ...
AKO SE NEKO SETI NEK NAPISE STO PRE- U PETAK NAM JE

189/03

VAZNO! AKO SE NEKO SECA PITANJA SA KOLOKVIJUMA OD PROSLE GODINE NEKA BRZO POSALJE I POMPOGNE NAM BAREM MALKIC-IMAMO GA U PETAK A LITERATURA JE OBIMNA-UBISE NAS SKROZ! MB

Dukica

Nemam od prosle godine,al imam iz 2003.To su nam dali na vezbama,tako da verovatno i vi to imate.
Ali u principu su takva pitanja.
Kiliko se secam bilo je da se napisu neke enzimske reakcije,bile su ineke napomene a bilo je pitanja
tipa zasto se smole koriste u th hiperholesterolemija,itd. Za prolaz nije prbl,ali
za 9 ili 10 vec mora svaka caka da se nauci,a pod tim podrazumevam napomene,zvezdice,fusnote itd....

Bred

pa ovde ima bas dosta pitanja http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,4230.0.html
sem ako se testovi ne razlikuju za df i mb-ovce?
189/03 ne pisi velikim lsovima!

sladjana

Potvrda za medicinsku biohemiju je 2.02. od 9,00-11,00

ikaira

prakticni ispit :
ponedeljak - 5.2.2007. u 9h

sladjana

Da li neko zna da li profesorke na ispitu pitaju nesto iz opste biohemije? :ohwell: Nadam se da NE!!!!!

Dukica

Ne verujem...Pa bilo bi previ¹e...
Opet,osnovne stvari ,mislim, bi trebalo znati..
tipa-¹ta se de¹ava i koja je uloga...
ali enzime i cikluse da zna¹..ne verujem...
ustvari,jo¹ nisam èula da su to nekog pitali... :ohwell: