Novogodi¹nji sajam knjiga u Domu sindikata

Started by Bred, 17-12-2007, 21:11:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Najèitanija srpska knji¾evnica Ljiljana Habjanoviæ-Djuroviæ otvorila je u Domu sindikata u Beogradu tradicionalni novogodi¹nji i bo¾iæni sajam knjiga, koji je okupio vi¹e od 40 izdavaèkih kuæa.

"Ovde su izdavaèi, ovde su pisci, ovde su èitaoci - sajam je veæ poèeo", rekla je Habjanoviæeva koja je od oktobarskog beogradskog sajma knjiga do sada veæ prodala 16.000 primeraka svoje najnovije knjige "Zapis du¹e".

Ona je podsetila da nas "Sveto pismo, ta najèitanija knjiga svih vremena, uèi da na poèetku svega be¹e reè, i da reè be¹e u Boga" i dodala da veruje da su "sve reèi u Boga, da su sve knjige veæ davno napisane, a da pisci samo imaju tu milost da pod svojim imenom objave ono ¹to mora biti reèeno".

"Pisci su, dakle, samo blagosloveni posrednici izmedju reèi bo¾je i onih kojima je ta reè namenjena - èitalaca", kazala je Habjanoviæeva.

Ona je naglasila da "na sajmovima knjiga èitaoci sreæu svoje pisce i pronalaze knjige koje æe zavoleti, ili koje æe im promeniti ¾ivot - zato je svaki sajam knjiga praznik".

Pod krovom Doma sindikata kupci imaju priliku da do knjiga dodju po posebnim, sajamskim cenama, koje su 40, pa èak i do 70 odsto ni¾e.

Sajam traje do 15. januara i otvoren je svakoga dana, osim 1. i 7. januara.

(Tanjug)

mondo.com