Amsterdam ¾eli da izmesti prostitutke

Started by Bred, 18-12-2007, 15:21:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Gradske vlasti Amsterdama najavile su da æe ukinuti èuvenu ulicu "crvenih fenjera", da bi suzbili trgovinu ljudima, falsifikovanje novca i prekomernu upotrebu droge, kao i da æe da izmeste prostitutke iz takozvanih izloga, a da æe na tim mestima biti otvoreni butici.



Gradonaèelnik Amsterdama, Job Koen izjavio je da ¾eli da suzbije organizovani kriminal koji je u porastu i koji je zahvatio strogi centar grada.

"Romantièna slika centra je zastarela, ukoliko posmatrate zloupotrebe u seksualnoj industriji u centru grada, i zbog toga su gradske vlasti re¹ile da reaguju. Neæemo da ukinemo prostituciju, ali hoæemo da se otarasimo kriminala", objasnio je Koen.

On je naglasio da gradske vlasti ¾ele da donekle izmene zakon o punoj legalizaciji prostitucije, koji je uveden 2000. godine, jer zabrana te profesije nema svrhe.

Vlasti Amsterdama planiraju da oduzmu dozvole za rad vlasnicima bordela, agencijama za poslovnu pratnju i makroima.

One takoðe ¾ele da zabrane rad prostitutkama mlaðim od 21 godine i tako pomere donju granicu, koja je do sada bila 18.

Zamenik gradonaèelnika Lodevik A¹er rekao je da gradske vlasti nameravaju da izmeste prostitutke iz istorijskih zdanja i "oèiste" ¹ire podruèje centra grada, gde su bordeli, javne kuæe, seks-klubovi, kao i prodavnice kafe u kojima se prodaje marihuana.

Na tom mestu "niknuæe" luksuzni apartmani, butici, galerije, ekskluzivni hoteli i restorani, naglasio je A¹er i dodao da mladi dizajneri planiraju da u januaru smeste svoju robu u izloge, u kojima sada sede prostitutke.


Kamicak

"Neæemo da ukinemo prostituciju, ali hoæemo da se otarasimo kriminala"-hocemo da se j..... a da nam ne udje (e pa malo sutra) :nene:

BK

Pa i stvarno nema smisla da budu u centru grada...jedina pohvala za tu zemlju jer su legalizovanjem prostitucije zastitili i prostitutke ali i potrosace (jer one mesecno ili cesce moraju da se testiraju)...onda i legalizovanjem marihuane hteli su da imaju kontrolu, i i time smanje kriminal pa opet nista ne uradise...sta kazu raste kriminal u centru grada...pa sta onda uraditi...Kako da iskorenimo lose stvari?