Milan Mladenoviæ

Started by nasty girl, 04-08-2006, 10:06:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl

Milan Mladenoviæ roðen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu. Po¹to mu je otac bio vojno lice, Milan se sa porodicom 1964. godine seli u Sarajevo, a 1970. godine u Beograd. Muzikom je poèeo da se bavi jo¹ u tinejd¾erskim godinama, kada je svirao u razlièitim lokalnim grupama.

Prva od njih bila je grupa "Limunovo drvo", koja je kasnije promenila naziv u sada veæ legendarnog "©arlo Akrobatu". U ovoj grupi znaèajno uèe¹æe imao je i Koja iz dana¹nje "Discipline kième". Grupa je ipak, posle kraæeg vremena, prestala sa radom 1982. godine. Njen svakako najpoznatiji hit ostao je "Niko kao ja".

Milan ubrzo osniva grupu "Katarina II", koja je naziv dobila po neuzvraæenoj ljubavi jednog od èlanova sastava. Odlièan poèetak najavio je veliki potencijal ovog sastava. Prvi problemi nastali su kada je Gagi, èlan koji je imao pravo na ime grupe, oti¹ao u zatvor i po povratku saznao da vi¹e nije èlan. On je tada ostalim èlanovima uskratio pravo na kori¹æenje imena i grupa menja naziv u "Ekatarina Velika".

O znaèaju koji je ova grupa imala u domaæem roku suvi¹e je prièati. Svi albumi koje je izdala tokom rada prodavani su u ogromnim tira¾ima, u radu grupe uèestvovao je veliki broj proverenih muzièara, a trag koji su svi èlanovi grupe ostavili na na¹u muziku do danas je ostao neizbrisiv. Milan je imao i jedan muzièki solo projekat sa muzièarima iz Brazila koji je zabele¾en na kompakt-disku.

Pored muzièke karijere, Milan se oprobao i u glumi, kao i ostali èlanovi grupe. Pojavio se, kao i ostali, u filmu "Tajvanska kanasta" i "Crna Marija". Takoðe, uèestvovao je u pozori¹noj predstavi "Majka Hrabrost", za koju je radio i muziku.

Milan je umro od raka unutra¹njih organa 5. novembra 1994. godine u Beogradu.

Darker

vladimir

mullala

Uh... nisam ni videla da postoji ova tema...

E pa da dodam jos ponesto...

Sarlo Akrobata bio je band koji su cinili Koja, VD i Milan... obzirom da su ova druga dvojica potpuno blesavi i mnogo razulareniji od Milana, on je u praksi povezivao te njihove zvuke u neku "melodicnu celinu" svojim umecem na gitari. Naravno, Sarlo, takav kakav je bio, nije mogao dugo da opstane i to se moglo cuti i u njihovoj muzici.

O Ekatarini Velikoj (i Katarini II) malo sta imam da kazem, osim da nista bolje u zivotu nisam cula, ili me samo nikad nista nije vise dotaklo od toga. Mozete da zamislite koliko je Milanu Mladenovicu tesko pao raspad stare Jugoslavije, kad je on ceo svoj dotadasnji zivot proveo u tri njene bivse republike. A znao je stosta mnogo pre drugih... U nekom casopisu (zaboravila sam kom) procitala sam recenicu u Mladenovicevoj biografiji koju sam jos dugo posle toga znala na pamet: "Nije li nam se sve to dogodilo, a nismo li bili upozoreni?"

Interesantan je taj projekat Angel's Breath, predstavlja njegov poslednji album... mozda cak i posmrtni, obzirom na to koliko je pisao unapred. Citat iz jedne od njegovih pesama sa tog albuma stoji uklesan na njegovom nadrgrobnom spomeniku na Novom Groblju... Mozda je bas tako i planirao.

Nisi sam, nisi sam
tvoju senku nastavljam
tvoje lice preklapam
tvoje reci ponavljam

Smiri se, saberi se
budi isti kao pre
takav kakvog dobro znam
bistar, jak i siguran...

ogledalo...

P.S. Inace nadrgrobni spomenik je relativno ruzan, ali kapiram da to nije on planirao :)

ekatarina

Da li je bio neko na groblju 5. novembra? Ova tema je najbolja na forumu. Ljudi kao Milan a malo je takvih nikad NE UMIRU.

mullala

Potpuno sam zaboravila... Dobro da si me podsetila, otici cu ovih dana.

Darker

Heal yeah baby 

:K :K :K :K :K

©alim se, nisam bio :pst

ekatarina

Da li postoji jos neka knjiga o njima pored Decak iz vode, Mesto u mecavi i one o Magi ? 

Alnus Glutinosa

Ja imam ove dve... o Magi i Decak iz vode!
Sta je "Mesto u mecavi"  :`?  :stid:

mullala

Mesto u mecavi je izaslo nesto brzo nakon Decaka iz vode. Valjda...
http://www.yu4you.com/items/en/knjiga/item_2639.html

Alnus Glutinosa

ekatarina

Mesto u Mecavi je super knjiga, biografija o Milanu, napisao je Aleksandar Zikic. Tesko se nalazi nije popularna ali je super. Potrazite je , ako vas bas interesuje mogu vam dati da procitate.

Alnus Glutinosa

ekatarina

Ok. Nema problema. Mozemo da se dogovorimo.

rodiæ

ekv je najbolja i najkvalitetnija grupa svih vremena u srbiji.i najjaèa pesma njihova po meni je"budi sam na ulici".