Otvara se podvodni hotel u Dubaiju

Started by Bred, 20-12-2007, 13:29:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

„Hidropolis” ima 220 soba s plafonima kroz koje se vidi podvodni svet Persijskog zaliva. Najjeftinije noæenje ko¹ta oko 600 dolara...
Uoèi Nove godine, u Dubaju æe biti otvoren prvi podvodni hotel na svetu. U hotelu „Podvodno odmarali¹te Hidropolis“ nalazi se 220 soba s plafonima kroz koje se otvara pogled na podvodni svet Persijskog zaliva.

OTVARANJE - Ljubitelje ekstravagantnog odmora i egzotiène arhitekture obradovaæe vest da æe za koji dan u Dubaiju, gostima vrata otvoriti prvi podvodni hotel na svetu. Ako se zna da je u podizanje ovog podvodnog d¾ina, koji je dobio ime „Podvodno odmarali¹te Hidropolis" ulo¾eno 600 miliona dolara, ne èudi nestrpljenje s kojim se oèekuje njegovo otvaranje.
„Hidropolis" se sastoji od obalskog i podvodnog dela, koji se spu¹ta na 20 metara dubine. U tom delu su sme¹tena dva restorana i nekoliko barova, salon lepote, spa centar, zlatara, nekoliko butika, plesna dvorana, bioskop i komforna konferencijska sala s providnom kupolom. Za najmlaðe je izgraðen „deèji svet", dok æe se zabavne i kulturne manifestacije odr¾avati u specijalnoj nadvodnoj sali na otvorenom. Bezbednost hotelskih gostiju ispod vode garantovaæe specijalan protivraketni sistem. S obale se u podvodno „carstvo" sti¾e specijalnom ¾ièarom kroz podvodni tunel dug 300 metara. Gornji deo tunela je providan. U hotelskim sobama i holovima, nalaziæe se fontane, a enterijer bez o¹trih uglova i linija dopunjavaæe igra ve¹taèkog i prirodnog svetla.
Najjeftinija cena noæenja u „Hidropolisu" biæe oko 600 dolara. Ideja podvodnog hotela pokazala se izuzetno primamljivom, privukav¹i ogromnu podr¹ku investitora, tako da je prerasla u izgradnju cele svetske mre¾e. Kompanija „Kresent Hidropolis Rizort", kojoj pripada hotel, veæ je pregovarala s administracijom kineskog grada Chindao po pitanju izgradnje novog podvodnog graðevinskog kompleksa „Hidropolis Chindao".

24sata

lycos

To je raj! Tako bih voleo da odem tamo..  :help2:

stef


Wolf

QuoteNajjeftinija cena noæenja u „Hidropolisu" biæe oko 600 dolara.
Dzabalesku... :roll:

pig_am_am

#4
znas kad bih mogla da spavam tamo? nikad.

zamisli tona vode oko mene,spavam,a riba me gleda... :shock

stef

 Pa nije cilj da spavas...spavaj na plazi...a mastovita u sobi :plez

pig_am_am

ne,ne... za mene bi bile samo sobe u plicaku.

stef

 Joj svrbi me jezik da dam repliku...al se ne znamo, a i neki smod ce me probably off...

Darker

Quote from: pig_am_am on 20-12-2007, 22:11:43
znas kad bih mogla da spavam tamo? nikad.

zamisli tona vode oko mene,spavam,a riba me gleda... :shock
Pa sla¾em se, ja bih vi¹e voleo da spavam sa ribom :K :K

A i znam neke koji imaju akvarijum u sobi :shock :K

Mashrum

Tek sad videh ovo..

Wau! :Bog  Oæu.  :happy:

katarina

Planiraju da naprave i metro, samo ne znam koliko ce sve to biti bezbedno kad se uzme u obzir pesak i njihovih prosecnih 50ak stepeni leti. Nadam se da im se ta brzina kojom grade nece obiti o glavu.

ðurða

 Joooooooooooooj ¹to je dobro  :124:- u¾ivancija!!!!!!!!!!!Pigice ako ne mo¾e¹ da spava¹,ti gledaj podvodni svet.

xxx

Quote from: katarina on 04-06-2008, 08:18:31
Planiraju da naprave i metro, samo ne znam koliko ce sve to biti bezbedno kad se uzme u obzir pesak i njihovih prosecnih 50ak stepeni leti. Nadam se da im se ta brzina kojom grade nece obiti o glavu.

oni ne planiraju...nego ga vec uveliko prave....bice to nadzemni metro... bila sam u dubaiju pre 6 meseci i vec su dobar deo uradili,mogu misliti dokle su stigli sada....to je grad koji se gradi 24 sata...u toku noci su osvetljene zgrade i rade kao krtice...neverovatno...

zerocool

Idem u Dubai da se udam, znam da vole plavuse. Dosta je bilo ucenja, nema vajde od toga. \hoce neko sa mnom?

katarina

Ne bi ti se svidelo, veruj mi. Vrlo je neprijatno kada si plavusa medju Arapima, Indijcima i Pakistancima. Mada tamo sada ima dosta Evropljana, tako da su se verovatno navikli i oni da gledaju Evropljanke:) Kad sam ja bila, bile smo retkost na ulicama.