Ðukanoviæ kandidat vladajuæe koalicije na predsjednièkim izborima

Started by Bred, 23-12-2007, 14:30:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

By Neboj¹a Red¾iæ
Podgorica
22/12/2007
   

djukanovicMilo Ðukanoviæ, uprkos optu¾bama iz Italije, najvjerovatnije æe biti kandidat vladajuæe koalicije na predsjednièkim izborima koji ¾e biti odr¾ani u martu. Poznata su imena jo¹ nekolicine predsjednièkih kandidata.

Gradonaèelnik Podgorice Miomir Mugo¹a rekao je da je lider Demokratske partije socijalista pod pritiskom èlanstva u vezi sa predsjednièkom kandidaturom i da vjeruje da æe Milo Ðukanoviæ prihvatiti ono ¹to bude tra¾ila baza.

Funkcioner DPS-a je kazao da æe Predsjedni¹tvo te partije napraviti dbru analizu u vezi sa predsjednièkim izborima.

Mogo¹a je ranije veæ podr¾ao kandidaturu aktuelnog predsjednika Crne Gore Filipa Vujanoviæa, ali se predomislio kada je shvatio da bi Ðukanoviæ ipak mogao pristati da se vrati na dr¾avne funkcije.

U opoziciji, koja pominjanje Ðukanoviæevog imena kao moguæeg kandidata vlasti stavlja u kontekst tra¾enja imuniteta zbog optu¾bi iz Italjie, stvari su ne¹to neizvjesnije.

Socijalistièka narodna partija pomjerila je odluku o izboru svog kandidata na predsjednièkim izborima za januar zbog izmjene Statuta, saop¹to je lider stranke Srðan Miliæ. Ranije je bilo najavljeno da æe SNP kandidata odrediti do Nove godine.

Statutom je predviðeno da se o predsjednièkom kandidatu mora izjasniti Kongres partije, a izmjenom Statuta biæe promijenjena ta odredba.

U predsjedniuèkoj trci skoro sigurno æe se naæi predsjednik PzP Neboj¹a Medojeviæ, dok je Srpska lista najavila da æe ime svog kandidata saop¹titi 13. januara. Najvjerovatniji izbor SL biæe predsjednik Srske narodne stranke Andrija Mandiæ.

Od nestranaèkih kandidata, za sada je sigurno da æe se za predsjednika Crne Gore nadmetati Dragan Hajdukoviæ, autor projekta Crna Gora-ekolo¹ka dr¾ava i Blagota Mitriæ, professor na Pravnom fakultetu, raniji predsjednik Ustavnog suda Crne Gore.

www.voanews.com

---
jbt, zar mu nije dosta?!?!?!?!  :wall:

dirigent

To mu dostatnije nego da se poteze po italijanskim sudovima.

_d.0.t_