Vuk napao ljude kod Sarajeva

Started by Bred, 23-12-2007, 15:45:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: FoNet
Sarajevo -- U naselju Had¾iæi, nadomak Sarajeva, vuk je napao i te¹ko povredio dvojicu me¹tana, a dan posle i jednu ¾enu.

Èlanovi Lovaèkog dru¹tva "Had¾iæi" iz istoimenog prigradskog naselja Sarajeva juèe su pokrenuli hajku na vuka koji je u petak uveèe oko 22 sata na lokalnom putu napao i te¹ko povredio dvojicu me¹tana Had¾iæa. Na Amira Sadikoviæa (37) i Fikreta Sadikoviæa (37) vuk je nasrnuo dok su se iz vraæali kuæi u selo Kasatiæi.

"I¹li smo asfaltnim putem koji je okru¾en ¹umom. Oðednom je vuk istrèao na put i skoèio mi za vrat. Grizao me po vratu i glavi, a kada sam poku¹ao da se branim, izgrizao me po rukama. I Fikreta je izgrizao po rukama i levoj natkolenici. Ja sam se uhvatio uko¹tac sa ¾ivotinjom i skotrljali smo se tridesetak metara niz padinu pored puta", isprièao je Amir Sadikoviæ.

Vuk je pobegao u ¹umu, a dvojica te¹ko povreðenih leèe se od posledica susreta sa vukom u sarajevskoj bolnici Ko¹evo.

U subotu ujutro, na putu od Sarajeva za Igman, kilometar od mesta gde je vuk napao dvojicu me¹tana Had¾ièa, vuk je napao jednu ¾enu i ugrizao je za trbuh.

Nesretna ¾ena uspela je da baci jaknu preko zveri i da pobegne prema obli¾njoj ogradi i tako se spasi.

"Ovo je, koliko mi znamo, prvi sluèaj u poslednjih 60 godina da vuk na ovakav naèin napada ljude. Vukovi gotovo nikad ne silaze u naselja, a i kada siðu, napadaju stoku, a ne ljude. Strahujemo da je ¾ivotinja obolela od besnila i veæ smo organizovali hajke", rekao je Nihad ©ehiæ, sekretar lovaèkog udru¾enja "Had¾iæi".

b92