sta ako vam se desi da vi (vasa devojka) neplanirano zatrudnite?

Started by alexica, 23-12-2007, 15:56:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

alexica

da, mislim da su roditelji kritican faktor narocito kod jako mladih devojaka, mada mi smo za njih uvek mali
ali i da nije tako ko od njih bi bio presrecan da mu cerka/sin dobije dete tokom studija?
ne mislim  da oni ne bi hteli da se o tom detetu brinu i da pomazu oko svega ali ipak kako svi stariji kazu za sve postoji svoje vreme...vreme kad se zavrsava fax i vreme kad se planira porodica a to bi trebalo da ide ovakvom hronologijom

slobokv83

Vidim da se alexica mnogo plasi,a to je i normalno jer tek joj je 19 godina i tek je krenuo fax i ostale obaveze koje bi bile dovedene u pitanje trudnocom,pa sam resio da podelim sa vama moje iskustvo.
Tacno je da pored sebe mora da ima partnera koji ce biti savestan i koji pre svega nece dozvoliti da se tako nesto desi,a ako se desi da odreaguje na pravi nacin.Mogu vrlo sigurno da tvrdim da mi se tako nesto danas ne moze desiti(99% sam siguran),jer sam sa vremenom naucio neke stvari sto se tice odgovornosti.
Bio sam u par rizicnih situacija pre.Upravo zbog istih sam stekao dodatnu sigurnost.Pre dve godine sam se nasao u teskoj situaciji jer je curi bio 13 dan,a pukao je kondom.Najstrasnije od svega je to sto kod nje zatrudneti je znacilo skakanje sa Brankovog mosta.Odmah sam se nakacio na internet,pogledao na brzaka sve mogucnosti u takvoj situaciji i isplanirao SA NJOM sta dalje.
Mada sam sutradan morao da je odvucen do ginekolaga u studentskoj poliklinici(e sad sve one price pre mene o raznim savetovalistima padaju u vodu jer ste u tom trenutku SAMI),ona nista nije rekla sem pilule za "jutro posle" i naravno da ne panicimo jer se jos nista nije desilo i da cekamo da vidimo sta ce biti(Najbolje-da cekam dvadesetak dana,covece koja je to trauma,a gde je tu ucenje,ma na to zaboravi u momentu).Normalno,da sam primenjivao obrnutu psihologiju i taj most nazvao njenim imenom da bih pokazao koliko je to glupo(inace ja sam najvatreniji zagovornik radjanja,ali u tim trenucima tesko da se mi muskarci nesto pitamo,samo mozemo da uticemo,srecom moj uticaj je bio maximalan).
Posto pilula(mislim da se zove Postinor duo,dve tablete se piju na deset sati,tako nesto)je prestavljala neku vrstu slamke za nju,ona je na tome i potencirala(mada ona predstavlja hormonski bum i reakcija na nju zavisi od osobe,preporucuje se da se koristi jedanput godisnje) i ja sam isao da je kupim.Tada nije bila vise od 400-500din.Posle toga cekanje.Na srecu nista se nije desilo.Ona je odreagovala OK na pilule.
E,sad posle ovakvih situacija covek se osili i misli da vrlo tesko moze da se desi nesto.Kad ono opet,i opet ti molis boga.Na svu moju srecu nista se nije izdesavalo zato sto sam na osnovu tih situacija tako nisko padao da me je to ucinilo pametnijim i odgovornijim.Izgleda da je zatrudneti malo komplikovaniji proces,upravo kako mi je gospodja ginekolog i objasnjavala,ali JEDANPUT se desi i zato pazi.

dirigent

Meni je prijatelj koji ima zenu i dete doslovce rekao- Djole da napravis dete ima da se oderes od `rada`.

Nije to tako jednostavno ko sto se cini, ali ko sto rece jednom dodje i to jednom.

alexica

Quote from: slobokv83 on 25-12-2007, 19:28:19
Pre dve godine sam se nasao u teskoj situaciji jer je curi bio 13 dan,a pukao je kondom.Najstrasnije od svega je to sto kod nje zatrudneti je znacilo skakanje sa Brankovog mosta.Odmah sam se nakacio na internet,pogledao na brzaka sve mogucnosti u takvoj situaciji i isplanirao SA NJOM sta dalje.
Mada sam sutradan morao da je odvucen do ginekolaga u studentskoj poliklinici(e sad sve one price pre mene o raznim savetovalistima padaju u vodu jer ste u tom trenutku SAMI),ona nista nije rekla sem pilule za "jutro posle" i naravno da ne panicimo jer se jos nista nije desilo i da cekamo da vidimo sta ce biti(Najbolje-da cekam dvadesetak dana,covece koja je to trauma,a gde je tu ucenje,ma na to zaboravi u momentu).Normalno,da sam primenjivao obrnutu psihologiju i taj most nazvao njenim imenom da bih pokazao koliko je to glupo(inace ja sam najvatreniji zagovornik radjanja,ali u tim trenucima tesko da se mi muskarci nesto pitamo,samo mozemo da uticemo,srecom moj uticaj je bio maximalan).
:pljes: svaka cast :pljes: takvih muskaraca nam treba vise
to je ono sto svaka devojka zeli u vezi da je povedes kad ona nema pojma gde
bravo jos jednom :pljes:

Darker

Alexica, neæemo u patetiku, nisu svi mu¹karci ba¹ debili :wink:
Elem, sa sweet 18 sam skupljao pare, sreæom nepotrebno, a Bog mi je u narednim godinama postao najbolji ortak, ali ne bih o tome... Nego.

Diskutabilno je devojèino pravo da sama odluèuje o sudbini ploda, jer je taj plod ipak jo¹ neèijih, hmmm, ... delo :K :K

Iako polu¹aljivo, da se i pored sve kontracepcije DESI dete, trebalo bi ga roditi i odgajiti u maniru Napoleona puc Takvi nam trebaju u buduænosti, probojni, odluèni, hrabri :K :K :K

A da li je uvre¾eno mi¹ljenje da bi svi mu¹karci pod obavezno i bilo kad ¾eleli dete utemeljena na èinjenicama? Da li je "vatanje mu¾a na bebeu" pre¹lo u "vatanje ¾ene na bebu"? :hmm

Lence

Tako nesto bi mi se desilo iskljucivo planirano.

alexica

Quote from: Darker on 25-12-2007, 23:06:05
Diskutabilno je devojèino pravo da sama odluèuje o sudbini ploda, jer je taj plod ipak jo¹ neèijih, hmmm, ... delo :K :K
Iako polu¹aljivo, da se i pored sve kontracepcije DESI dete, trebalo bi ga roditi i odgajiti u maniru Napoleona puc Takvi nam trebaju u buduænosti, probojni, odluèni, hrabri :K :K :K
A da li je uvre¾eno mi¹ljenje da bi svi mu¹karci pod obavezno i bilo kad ¾eleli dete utemeljena na èinjenicama? Da li je "vatanje mu¾a na bebeu" pre¹lo u "vatanje ¾ene na bebu"? :hmm
:> ovo deluje vrlo zanimljivo :>
mada mislim da je mnogo teze ovo drugo jer devojka moze da odluci i bez muskarca sta da radi a da mu ni ne kaze  :pst ako ona ne zeli da mu kaze iz nebrojanih razloga(npr.ona ne zeli bebu a zna da ce on potencirati)
a za prvi slucaj nemam komentar
ako takve zene jos postoje (a postojes igurno) one su bas nesrecne jer je beba nesto sto bi trebalo da dodje kao plod obostrane ljubavi i zelje

AquArius

Beba dolazi kao plod.  :a

Nekad ne mora biti ljubavi,
ali svakako obostrane zelje.
necemo o extremima

Dancho je imao jednu carobnu cini mi se..
Neka sve trudnoce budu zeljene.

:abso:

:>

anaj

ThymusMedica

alexica

Kamicak

Ova prica mi lici na onu o tamnom vilajetu i ne vidim izlaz,samo manje ili vise posledica

kacaiana

Joj,kad vec pricate o ovoj temi da se i ja prikljucim,slusam tj.citam ove price i zeludac mi se okrece,jelte zensko sam i imam tek 19 godina,i koliko god da sam se cuvala dok sam imala odnose imala sam i par vrlo skakljivih situacija ili pukne kondom ili tako neka situacija....Uzela sam jednom pilulu za dan posle,ali sam isto tako cula da ako bih je uzela opet posle nedelju dana da bih zatrudnela sigurno,jer valjda materica postaje osetljivija,necu sad da pricam napamet ali ugl sam cula da je atko od jednog ginekologa.
Iako sam u vezi dve godine,i prilicno sam odgovorna osoba,svima nam se dese povremeno nezeljene situacije,i to vrlo skoro,tacnije pre mesec dana,pa sam popila pilulu,neke dve nedelje kasnije mi se desila opet nesreca da nam pukne kondom i nisam smela da popijem pilulu,i sada sam u strahu da li sam zatrudnela,jer mi kasni par dana,a to nam se desilo cim mi se zavrsio ciklus... Ne spavam nocima i u uzasnom sam stresu,ako neko ima savet da mi da,cisto koliko se sanse da se to desi u tim danima.Istina je da mnogi kazu da mora mnogo da se radi da bi se dobilo dete,sto se laivki kaze,ali ipak dovoljan je i jedan put. Jos sam cul;a od par bliskih ljudi da je dosta njihovih  drugarica zatrudnelo i abortiralo i to me je jos vis prepalo. :ohwell:

__Zmajche

Dugo sam razmisljala o ovome, cak su i moji roditelji pricali na tu temu.....Oni mi ne bi dozvolili abortus.....
Ja sam uverena da bih abortirala....mozda je brutalno....mozda to i ne bih uradila kada bi se stvarno desilo, ali iz ovog ugla mislim da bih :(

AquArius

@kacaiana

bez zelje da zvucim kao onaj casopis Teen ili sta vec,
iskreno mislim da su prave osobe za pomoc : mama i ginekolog.

Tim redom.

Imas 19 godina.

Ni meni sa 24 ne bi bilo svejedno da moja mama sazna (iako zna) da joj je devojcica porasla.
Ali i to se mora jednom.

Uvek mozes da radis test za trudnocu, pa onda lab nalaze na beta-HCG.