Zasto se kod nas ne uvozi senegae radix?

Started by zana, 04-08-2006, 13:30:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zana

molim za odgovor na pitanje zasto se kod nas ne uvozi senegae radix?

Adonis_Vernalis

Zana,

droga Senegae radix ima direktnu paralelu domaæeg porekla: Primulae radix. Ova potonja je mnogostruko jeftinija. Verujem da sam naslutio istinu kada sam ovo napisao...

zana

profesore,

hvala vam za informacije, nadam se da cu dobiti jos neke odgovore na pitanja sa usmenog koja me muce,posle prakticnog jer sada njega spremam.
jos jedno pitanje  koje je u nekoj vezi sa  ispitom , zasto nik adonis vernalis,

Bred-ocistio sam offtopic

Adonis_Vernalis

Mada je zavrsetak recenice ostao prekriven narandzastim slovima, imam potrebu da odgovorim na nedovrseno pitanje.

Svako ima neke razloge zasto ima nick onakav kakav je predlozio, pa i ja. Ali, zasto sam sebi dao bas ovakav nick, prilicno je licno i ne bih o tome razgovarao javno. :)

Pozdrav!

zana

zdravo profesore,cd koji ste mi danas  narezali sa predavanjima je ok.hvala vam! lepo je i korisno imati  ovo kao pomoc pri ucenju. pozdrav.

zoe

Quote from: Adonis_Vernalis on 07-08-2006, 07:42:02
Zana,

droga Senegae radix ima direktnu paralelu domaæeg porekla: Primulae radix. Ova potonja je mnogostruko jeftinija. Verujem da sam naslutio istinu kada sam ovo napisao...

А на Балкану расте и Polygala amara, па се користи као замена за северноамеричку сенегу...

(Жао ми је што је овај део форума прилично мртав, и жао ми је што нисам могла да учествујем кад је био живљи... :()