Mikrobiologija

Started by Bred, 09-05-2006, 09:21:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 19 Guests are viewing this topic.

H5N1

Niko nije rekao da je NEZAKONITO meni smeta sto je polutacno. I dalje, S nisu streptokoke, vec ..., napisite kako treba, ne zbunjujte  studente.Inace, stadijumi toksoplazmoze nisu predavani, mislim da AVENDON to dobro zna, cao.

Hokkaido75

Vidim da nagadjate identitet H5N1, pa imam moralnu obavezu da vam objasnim da to nisam ja, veæ neko mnogo ozbiljniji od mene!
Za sve ostalo sto vam je potrebno u vezi sa mikrobiologijom, mozete mi se obratiti bilo kad i bilo kojim putem (elektronskim, telefonskim, pisanim...). Samo me nemojte juriti od ranog jutra po ulici, autobusima ili dekanatu...mnogo ste brzi...

Va¹a asist. Dragana

H5N1

Nadam se da se sada nece jos vise uplasiti od H5N1

yeca

H5N1 ne brinite, znamo ko ste
Ima nas koji smo isli na predavanja  :wink:

H5N1

Znam da ste isli na predavanja a ne brinite ni vi, znam i ja ko ste, cao

yeca

E pa odlicno...Onda ne moramo vise da se krijemo  :V
A i videli smo se juce na faxu  :wink:
Pozdrav  :K

Bred

Molim clanove foruma da ne "love" druge clanove ili asistente po faxu, ovde svako ima pravo da bude anoniman dok to zeli ..
Kad ste vec tu, Profesorka i asistentkinje mogli biste aktivnije da se ukljucite u rad foruma, moze vam posluziti kao mesto za elektronske konsultacije s tim da ono sto ste odgovorili 1 studentu, to moze da vidi i xyz drugih, pa ne moraju da vas smaraju istim pitanjima, naravno sve u skladu sa vasim vremenom
Takodje, moze vam se dodeliti status Profesor ili Asistent i to ce vam pisati ispod nicka, da bi studenti znali ko ste i da vas ne bi mesali...

AVENDON

Sad kad se svi znamo, bilo bi lepo da radimo i nesto konstruktivno, a ne da se prozivamo, jer  :F

Evo za pocetak jedna nejasnoca:

Kako je moguce da stafilokok ima slobodnu koagulazu koja stvara fibrinsku barijeru tokom formiranja apcesa, i stafilokinazu koja rastvara fibrinske ugruske :`?

Zar nece stafilokinaza rastvoriti fibrinsku barijeru i onemoguciti formiranje apcesa :`?

AVENDON

Quote from: H5N1 on 08-06-2006, 10:41:29
stadijumi toksoplazmoze nisu predavani, mislim da AVENDON to dobro zna, cao.

Ja koliko znam NISU predavani.

yeca

Quote from: AVENDON on 08-06-2006, 16:31:17

Kako je moguce da stafilokok ima slobodnu koagulazu koja stvara fibrinsku barijeru tokom formiranja apcesa, i stafilokinazu koja rastvara fibrinske ugruske :`?

Zar nece stafilokinaza rastvoriti fibrinsku barijeru i onemoguciti formiranje apcesa :`?

Meni nije jasan pojam slobodne i vezane koagulaze??
Koja im je funkcija??
Nije nigde razjasnjeno!
Thx

H5N1

Faktor nagomilavanja (vezana koagulaza) izaziva nagomilavanje celija stafilokoka ili tzv. reakciju koagulaze na predmetnom staklu. Nalazi se samo kod sojeva koji produkuju i slobodnu koagulazu, ali oko 12 % sojeva koji produkuju slobodnu koagulazu daju negativnu reakciju koagulaze na predmetnom staklu sto znaci.... da nemaju vezanu koagulazu.
Slobodna koagulazakoagulise krvnu plazmu i stiti bakterijsku celiju od fagocita i baktericidne aktivnosti krvnog seruma. Po svom hemijskom sastavu je protein, lako je inaktivisu povisena temperatura, kiseline,proteoliticki enzimi.
Stafilokinaza je enzim koji razgradjuje fibrin, za razliku od streptokinaze, ne pokazuje aktivnost prema plazmi coveka a pokazuje aktivnost prema plazmi zamorca i kunica. Posebno je produkuju sojevi stafilokoka izolovani iz kliconosa i sa zarazenih tkiva a postoje podaci da oni sojevi koji produkuju beta hemolizin ne produkuju stafilokinazu.
Ne gubite se u detaljima. Mislim da jos uvek neznate ko je H5N1 ali to nije znacajno... Prosto, H5N1 nije juce susreo mnogo studenata, podsetite malo H5N1 je zaboravan, cao

AVENDON

yeca

cvjetic

e svaka cast ovom institutu!!!sa ovim se jos nisam susrela na ovom faksu,ostala sam bez teksta!!!ovako treba svi da rade,mada se na mikrobima i ocekivalo s obzirom da su uvijek izlazili u susret studentima!ja sam polozila,i bez frke,opusteno na ispit,profesorica zna da je gradivo obimno!a sto se ucenja tice,treba vam mjesec dana za usmeni da se to sve fino nauci i slegne!i ne lupetarajte gluposti,ako nesto ne znate,a hocete da ispadnete pametni,bolje da cutite!prof vas uglavnom pita sta nju zanima!toliko od mene! :)

g-a-g-i

Jos samo da mi daju termin posle 1.jula...biohemija 28.juna, fiziolologija 29.juna. Nadam se da ce imati razumevanja.. :)