Mikrobiologija

Started by Bred, 09-05-2006, 09:21:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Alnus Glutinosa

Quote from: g-a-g-i on 11-06-2006, 16:51:30
Jos samo da mi daju termin posle 1.jula...biohemija 28.juna, fiziolologija 29.juna. Nadam se da ce imati razumevanja.. :)

Kakav ubitacan tempo za ovaj rok, svaka cast!  :Bog  Meni je i fiziologija previse...  :roll:

AVENDON

Quote from: cvjetic on 09-06-2006, 23:52:44
prof vas uglavnom pita sta nju zanima

Da li to znaci da kada npr. dobijem pitanje E.coli ja bakteriju ne pricam celu(morf., kult., biohem.,.....), vec samo ono sto me prof. pita?

cvjetic

Quote from: AVENDON on 11-06-2006, 20:04:32
Quote from: cvjetic on 09-06-2006, 23:52:44
prof vas uglavnom pita sta nju zanima

Da li to znaci da kada npr. dobijem pitanje E.coli ja bakteriju ne pricam celu(morf., kult., biohem.,.....), vec samo ono sto me prof. pita?
znas kako,ti pocnes da pricas,pa te ona onda prekine,i pita sta je interesuje!biohemijske osobine treba da znas,to je  bas interesuje.sve je u principu opusteno,ona je jako prijatna zena,to ce ti svi reci!terapiju isto treba da znas,to pita!

AVENDON

Quote from: cvjetic on 11-06-2006, 20:20:12
pita sta je interesuje

To volim!!!!!!!! Nepodnosim kad na ispitu dobijem pitanje pa onda ko pesmicu da ga recitujem.

cvjetic

ma jok,ona je stvarno super prof!meni je bio smor da premam mikrobe kao predmet,inace je super!a ako sad izlazis,ona vama da opciju bukvalno da birate kad cete da odgovarate,pod uslovom da su ti sad bili mikrobi!

H5N1

Javila mi jedna pticica da je izasao raspored za polaganje ispita iz mikrobiologije na sajtu fakulteta  :happy:

Bred

Hvala pticici :>
http://www.pharmacy.bg.ac.yu/predmeti/mikrobiologija/Spisak%20za%20polaganje%20usmenog%20ispita%20-%20JUN%202006.pdf

jeckobo5

moze li iko da mi pomogne?
neko je pustio "buvu" da ispitna pitanja koja su istaknuta na sajtu fakulteta nisu bas sigurica, odnosno da mozemo da dobijemo i neko pitanje van njih.... to mi malo nije logicno, zasto bi ih uopste i  izbacivali onda??? dakle, da li ispitnja pitanja vaze na usmenom???? iako, pokrivaju celo gradivo, ipak, nesto od parazita je prosle godine predavano a u pitanjima ih nema......... pa da ucimo ili ne?????
pozzzzz svim kolegama

AVENDON

Evo sta ja znam:

1. Rotavirusi nisu predavani i nema ih u knjizi, tako da nece biti na usmenom
2. Rhabdoviridae ucite iz knjige

Ono sto ja ne znam je da li treba da se uce anaerobne asporogene bakterije, koje su predavane, a nema ih u pitanjima?

jeckobo5

hvala snupi!!! :)
ja stvarno ne znam za bakterije, ali ako ista saznam javicu se!!!
pozdrav

jeckobo5

Dakle..... Stvar postaje mnogo jasnija, samo zahvaljujuci "nekim" SUPER "likovima" !!!! :)
Shodno tome da zakljucimo...... Na ispit dolaze SAMO ispitna pitanja koja su istaknuta na sajtu fakulteta!
DAkle, sve sto je u vezi sa datim pitanjima dolazi u obzir... a sto nije to ne dolazi u obzir... :)
pozdrav O0

H5N1

AVENDON i ostali, Rotavirusi se nalaze na spisku pitanja i koliko je H5N1 informisan (proverice sutra) naravno da ce profesorka to pitati. Mislim da je to nekoliko puta rekla na predavanjima. Pozdrav

yeca

H5N1, ta ista profesorka je rekla mojoj drugarici da, po¹to rotaviruse nije predavala i nema ih u knjizi, neæe pitati, ¹to ne va¾i za rhabdoviride!!
PROVERITE OBAVEZNO!!

Drugo, takodje je rekla da MORA da se uèi sve sa predavanja (a to znaèi i ono ¹to nema medju pitanjima) jer prof ka¾e da je zaboravila da stavi to u pitanja!
Ja sam to i oèekivala samo ne kapiram ¹to je na predavanjima rekla da je redukovala gradivo?????
(i oni lekovi ¹to su redukovani, to mi je najsumnjivije - toplo preporuèujem svima da definitivno sve uèe)

MA BRE, MORA SVE DA SE UÈI!! TO JE I ONAKO NAJSIGURNIJE!! ZNAM, GADNO JE ALI IMAÆE ONA RAZUMEVANJA, SIGURNA SAM!!

AVENDON

Rota virusi se nalaze u knjizi, moja greska :embarrased: :embarrased: :embarrased: :embarrased:

jeckobo5

pa naravno da ih ima u knjizi!!! :>
ccc....... pa to je vec kaznjivo  :L
  O0
pozdrav