Mikrobiologija

Started by Bred, 09-05-2006, 09:21:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

yeca

Jeste i moja je gre¹ka ali sve ostalo ¹to sam napisala i pitala i dalje stoji!!

H5N1, molim za relevantnu vest!!!  :wink:
(bilo ¹ta ¹to nam skrati gradivo biæe od neverovatne va¾nosti za nas koji isto ubacujemo u glavu ovih nedelja)

HVALA!!!

H5N1

Upravo je H5N1 proverio, pitanja koja su na sajtu su validna. Ziva je istina da studenti imaju puno, puno maste, sto je ponekad i dobro, zar ne?

AVENDON

Quote from: H5N1 on 13-06-2006, 11:08:06
Upravo je H5N1 proverio, pitanja koja su na sajtu su validna.

Da li to znaci da ne ucimo leptospiru, anaerobne asporogene bakterije,........i ostale bakterije koje su predavane, a nema ih u pitanjima???

Hokkaido75

Da, to znaèi upravo to, provereno je vi¹e puta i na vi¹e naèina.

Pozdrav, Dragana

yeca

Da, a to takodje znaèi da uèimo i rotaviruse. Ma ok, bolje i rota nego sve ¹to je avndon nabrojao.

OK, HVALA PUNO !!!

g-a-g-i

:) Zbog ovog divnog datuma oprosticu im sto su jedino moje ime otkucali pogresno na spisku za usmeni.... :) Sala mala..super ste... :)

yeca

Za struèna lica sa instituta za mikrobiologiju (a oni æe se prepoznati  :wink:):

©ta je taèno metil-red reakcija??

THX

AVENDON

Koliko sam ja to skapirao, metil red ti je ph indikator.

Kada neka bakterija npr. razlaze dekstrozu do kiseline, menja se ph vrednost i metil red menja boju.

yeca

Jeste, menja boju iz crvene u ¾utu. I ja znam da je reakcija pozitivna u dekstroznom bujonu (a mo¾e i u glukoznom)..
Je l' to, to H5N1 ili Hokkaido75??
:)

Hokkaido75

Da, da, bas su moji studenti jedne pametnice!
:~

Ne vidim u cemu je bio zbun oko MR reakcije!

Pozdrav, D.

yeca

OK, meni je trebao Avendonov deo a sad je sve u redu.. :`
thx D!!
:wink:

jeckobo5

pa drugari.......... mislim sta reci ........... osim  :V
a sada ............. :Z
polozila ja........ inace profesorka je extra super!!!! Nema da se brinete....... Pita konkretne stvari, nema sta da lupas mozak...
Inace mene je odusevila, nisam skoro srela boljeg "profu"  :) :) :)
Drzim vam svima FIGE
bice to sve super............. samo napred..........
A ako nekom zatreba, evo i moje kombinacije:
1.Bakterijski genom
2.Y. Enterocolitica
3.Dijagnoza virusnih infekcija
4.Ascaris lumbricoides

eto............ i  sve najbolje......... samo napred...... :run
pozdrav

yeca

Hvala JECKOBO!!! :)  :`
I ÈESTITAM  :loptica
:~
:Z

Natasa

Verovartno vam nije od koristi, ali profesorka je zaista sasvim ok. Ja sam apsolvent, mada se dobro secam da je toliko bila ok, da mi je posle bilo smesno sto sam se toliko tresla.
Doduse ja sam odgovarala kada je tek pocela da pita.

Samo polako, sad se jos cujem pise i koncept.

Od kada nisam zasla u institut mikrobe, ali i ja sam cula da je tamo neka asistentkinja Dragana koja je prava kraljica...jos kada je i na forumu...sta reci :)
Steta sto nije bilo kao u nase vreme :(

Srecno svima

yeca

Tu je na forumu jo¹ jedna asistentkinja pored dragane i ona je dobra - ma svi su super na tom institutu (kao i ivan koga ma¾njavaju sa imunologije)

A jedno pitanjce za ove ¹to su polo¾ili - jel mora da se odgovara striktnim redom ili mo¾emo da krenemo od pitanja koje najbolje znamo pa da budemo sve lo¹iji i lo¹iji  :wink:
Znaèi i dalje va¾i koncept, EXTRA!!!  :~