Najbolji albumi 2007.

Started by Bred, 24-12-2007, 20:16:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Kao ¹to to najbolje znaju oni koji du¾e vreme prate moj kritièarski rad, ja skoro nikada ne izlazim sa svojom godi¹njom listom pre nego ¹to svoje karte (a naroèito adute) na sto ne spusti konkurencija.

Mojo i Uncut su me upozorili da sam potcenio Radiohead, Arcade Fire, Brucea Springsteena i LCD fakhin Soundsystem. ©to sam, primetiæete, odmah korigovao u svojoj listi. Obzirom da su mi i drugari iz Pitchforka poslali blue copy svoje godi¹nje liste (koju oni uobièajeno publikuju negde pred katolièki bo¾iæ) imam sve neophodne elemente da kruni¹em svoj autoritet i sve zainteresovane upozorim na propu¹teno i nepropustivo. U godini za nama najbolje ste pro¹li ako ste fan plemenske, da ne ka¾em- ritualne, muzike. Folk nam je vidao rane, reperka iz ©ri Lanke je skakala po njima. Ko nije gledao Control, taj je imao, ove godine, dosta prilike da slu¹a o njemu. I to vam je to.

Van konkurencije

The Angelic Process/ Weighing Souls With Sand (Profound Love)

Angelic Process jo¹ jednom demonstriraju da svet nema nikakve potrebe za novim albumom My Bloody Valentine.

P.J. Harvey/ White Chalk (Island)

Nakon ¹to je za kratko bila Kristin Hersh (i bolja i lep¹a) na mesto Kristin Hersh, PJ Harvey je napravila album kakav su oba njena prethodna ljubavnika vapila da naprave. Nema nièeg velièanstvenijeg od ¾ene koja ceni svoju patnju.

ostatak ovde (http://www.b92.net/kultura/pop/witches.php?yyyy=2007&mm=12&nav_id=276098)