Studentkinji goreli lice, ruke i kosa

Started by Bred, 26-12-2007, 15:25:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Ubrzo posle toga stigla je ekipa Hitne pomoæi, koja je devojku, u pratnji profesora, prevezla na Kliniku za rekonstruktivnu i palstiènu hirurgiju u Zveèanskoj ulici.
- Devojci su povreðene obe ¹ake i lice, ali jo¹ se ne zna taèan stepen povreda. Biæe poznat tek kada se za 72 sata skinu zavoji. Trenutno je u dobrom zdravstvenom stanju, van ¾ivotne opasnosti. Oporavak se oèekuje nakon Nove Godine - ka¾u s Klinike za plastiènu i rekonstruktivnu hirurgiju.
S povreðenom Jelenom na kliniku je krenula njena profesorka Ljiljana Tihaèek ©ojiæ, ¹ef kabineta protektike na Stomatolo¹kom fakultetu koja je bila u kabinetu kada se nesreæa desila.
- Jako sam potresena. Uspela sam da je vidim, sva je u zavojima. Rekla mi je i da je ovo neæe spreèiti da nastavi studije - ka¾e profesorka Tihaèek ©ojiæ.
U trenutku eksplozije mala kolièina ¹riritusa prosula se i po podu, tako da se plamen u jednom trenutku pro¹irio po uèionici, a dim celim spratom. Samo zahvaljujuæi prisebnosti studenata, vatra je brzo uga¹ena. Pretpostavlja se da je do eksplozije do¹lo jer studentkinja nije dobro zavrnula fitilj kada je punila lampu.
Naèelnik Klinike za stomatolo¹ku protetiku Stomatolo¹kog fakulteta u Beogradu prof. dr Aleksandar Todoroviæ ka¾e da nije siguran zbog èega je taèno do¹lo do eksplozije.

24sata

AnaCrvena


whatever

[off]На насловној страни стоји слика неке спаљене кухиње а не те лабораторије[/off]  :cvet

Ivke

Katastrofa... Ja mislim da ovakve stvari vrlo lako mogu i kod nas da se dogode, npr. na Organskoj II...

Ksenija

na primer, danas smo radili vezbu na fiziologiji bas sa tom "divnom" lampicom
nisam znala da je toliko divlja ta "malena"

ThymusMedica


AquArius

Mala digresija ..

Izuzetno lose napisana vest,
tek u sredini saznajes odgovor na pitanje Ko?

eh.


Bred

Sto se tice kuhinje-vest je u celini preuzeta sa sajta 24sata.co.yu  :wink:

A ovo moze da posluzi svima nama kao nauk a pogotov koleginicama koje su na vezbe iz O2 dolazile sa NEVEZANOM dugom, bujnom kosom :face:  :wall: :wall: :nonono: :nonono:

katarina

Jadna devojka, ali sama je kriva. Mala je verovatnoca da se tako nesto desi ako je lampa bila u potpunosti ugasena! Druga stvar, mi imamo divne tehnicare koji rade takve poslove umesto nas, upravo da se to ne bi desilo.

Vampire 666

Пунила је УПАЉЕНУ шпиритусну лампу!   :wall: :wall: :wall:

Al-Jasmina

Quote from: Vampire 666 on 26-12-2007, 22:41:31
Пунила је УПАЉЕНУ шпиритусну лампу!   :wall: :wall: :wall:

:shock :shock :shock :shock
E pa stvarno.
To me seti na one mucenike po NBG-u koji su proveravali koliko i da li ima jos benzina u kanisteru - UPALJACEM!
:(

Ali sve to na stranu,
mucena devojka...nadam se da nece imati potrebe za estetskim operacijama :ohwell:

lijepa bosanka

®ao mi je djevojke!!! I mislim da bi na¹i fakulteti mogli malo da povedu raèuna oko aparature.. Prvo da neke metode koje se veæ odavno ne koriste,a pri tom su jako opasne za studente izostave iz programa.. A iskreno toliko ¹kolarine ko¹taju i na stomatolo¹kom i na farmaceutskom fakultetu... :face: da bi mogli imati mnooooogo savremeniju aparaturu..i naravno tehnièki spremnu za rad..

katarina

Sad nesto razmisljam, mozda i nije bila dovoljno dobro zatvorila lampu pa posto spiritus lako isparava, dovoljno je bilo da primakne plamen i da zahvati sve. Niko tu nije kriv od osoblja, pa ni fakultet. Ne daj Boze nikom.

olgica

Strasno! Nesto slicno realno moze svakom od nas da se dogodi.

Quote from: lijepa bosanka on 27-12-2007, 07:56:45
I mislim da bi na¹i fakulteti mogli malo da povedu raèuna oko aparature.. Prvo da neke metode koje se veæ odavno ne koriste,a pri tom su jako opasne za studente izostave iz programa.. A iskreno toliko ¹kolarine ko¹taju i na stomatolo¹kom i na farmaceutskom fakultetu... :face: da bi mogli imati mnooooogo savremeniju aparaturu..i naravno tehnièki spremnu za rad..

I da nam poprave ventilaciju i kapele koje ne rade.

Adonis_Vernalis

Samo mogu da zamislim sebe, okruzenog sa 35 studenata i jednom koja dogoreva polako, tinja i svetluca u mraku...

Mi se mozemo smejati Amerima, kojima na uputstvu za vlazne maramice (pojedinacno pakovanje) pise, doslovno:

1) Otvoriti ambalazu.
2) Iskoristiti sadrzaj, brisanjem uprljanih delova tela. Ili, ako zelimo da se osvezimo, onda blagim trljanjem pregrejanih delova tela.
3) Ambalazu i iskorisceni sadrzaj bacimo u korpu za otpatke (tamo gde pise "Papir", a ne "PVC").
4) Ovo nije igracka.

Ili:

1) Plasticna kesa nije igracka.
2) Ukoliko je stavite na glavu, mozete se ugusiti i umreti.
3) Nemojte je stavljati na glavu.

U spiritusnoj lampi nalazi se denaturisani etanol. Dakle, smesa metanola i etanola. Lako planu, gore bez vidljivog plamena, razvijaju visoku temperaturu...

Upaljac (sibica) + spiritusna lampa = nevolja na vidiku, u rukama onoga koji nema pojma da metanol kljuca na sezdesetak celzijusa, a ume i da se nevidljivo upali...

Naravno da mi je zao devojke. Cak i da se samo oprljila, na njenoj dusi ce ostati tragovi. Kako da joj objasnimo da je sama kriva, jer us..nu lampu nije pritegnula, a zapalila ju je? Hoce li joj to vratiti lepe obrve ili bujnu kosu?

Vatra je vatra: dobar sluga, zao gospodar. Voda isto. Vazduh, takodje. Ne treba uroniti u Alhemiju da bismo razumeli da ono sto lako gori, lako moze i da se zapali.

Ma, ko jos cita upozorenja... A, nema upozorenja!? Dakle, iako se gadimo Amera, postali smo mali Ameri!? Metanol je nezapaljiv, zato sto asistent nista na tu temu nije prozborio!?