©eæerom leèila ljude obolele od karcinoma

Started by Bred, 05-01-2008, 16:59:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

nastavak sa naslovne:

- U „ordinaciji“ je naðena evidencija o prijemu svih pacijenata. Prvi pregled naplaæivale su 4.000 dinara, dok je potom svaka kontrola obolelog ko¹tala jo¹ 2.000 dinara - ka¾e na¹ izvor.
U iznajmljenom stanu, u kome su vodile biznis doktorka i njena æerka, policija je prona¹la internu evidenciju o posetama i pregledima pacijenata, koji su, kako se navodi u prijavi, obavljeni suprotno Zakonu o zdravstvenoj za¹titi.
Policija sumnjièi doktorku Grubiæ da je krivièno delo izvr¹ila s umi¹ljajem, a u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi.
- Ona je obolelima obeæavala izleèenje alternativnom medicinom iako nema sertifikat o struènoj spremi za bavljenje homeopatijom, niti registrovanu ordinaciju za alternativnu medicinu - navodi na¹ izvor.
Interesantno je to da je doktorki Grubiæ zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja nekoliko puta zabranjivala rad metodom homeopatije i alternativne medicine. Po¹to bi joj jednu „ordinaciju“ zatvorili, Elmira Grubiæ je odmah iznajmljivala novi stan i nastavljala sa starom praksom.
Beogradska policija pro¹le godine podnela je nekoliko kriviènih prijava zbog nadrilekarstva, nadriapotekarstva i prevara.
Interesantno je da je veæina ovih sluèajeva otkrivena na osnovu anonimnih prijava koje su podneli o¹teæeni graðani, a koji su tek posle nekoliko meseci „leèenja“ kod osoba, koje nemaju odgovarajuæu struènu spremu, shvatili da su prevareni.
- Kriviène prijave zbog tih dela podnete su protiv nekoliko osoba koje su èajevima i bioenergijom leèile obolele od raznih te¹kih bolesti i garantovale im ozdravljenje - ka¾e izvor „Blica“ iz beogradske policije.
U svakom od ovih sluèajeva policija je uz odobrenje istra¾nog sudije obavila pretres „ordinacija“ koje se uglavnom nalaze u iznajmljenim stanovima.
- Tada se zaplene predmeti za obavljanje pregleda, èajevi, lekovi, evidencija o prijemu i pregledu pacijenata. Èejevi i lekovita sredstava daju se u Agenciju za lekove na analizu i nakon toga se podnosi krivièna prijava - ka¾e izvor „Blica“.
Pacijentima bilo sumnjivo
Pripadnici Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala obavili su informativni razgovor sa veæinom obolelih osoba koje su se za pomoæ obratile doktorki Grubiæ.
- Veæina ljudi je priznala da su sve vreme „leèenja“ kod doktorke Grubiæ sumnjali da se radilo o prevari. Interesantno je, meðutim, da je nekoliko osoba reklo da ih je doktorka Grubiæ izleèila i spasla im ¾ivot.

Zatvor od dve do 10 godina
Profesor Goran Iliæ sa Pravnog fakulteta u
Beogradu obja¹njava za „Blic“ da je u sluèaju kriviènog dela prevare, kada je imovinska korist veæa
od milion i po dinara, predviðena kazna zatvora od dve do deset godina.
- U pitanju je najte¾i oblik kriviènog dela prevare pa je zato kazna do 10 godina. Sada u zakonu postoji i èlan kojim se konstatuje da je krivièno delo èinjeno u kontinuitetu, ¹to ranije nije bio sluèaj. U kriviènom postupku mo¾e da se oduzme imovina za koju se utvrdi da je steèena prevarom - ka¾e profesor Iliæ.

„Praantibiotik“ za 3.000 evra
U novembru 2005. godine beogradska policija uhapsila je doktora Lazara Toma¹eviæa i njegovu suprugu Dragana D¾udoviæ-Toma¹eviæ zbog sumnje da su baveæi se nadrilekarstvom o¹tetili pacijente za skoro pet miliona dinara.
Pacijenti braènog para bili su oboleli od kancera, a doktor Toma¹eviæ je od njih tra¾io da prekinu redovnu terapiju dok koriste medikamente koje je on spravljao. Terapija se sastojala od misteriozne vodice, koju je doktor Toma¹eviæ nazivao praantibiotikom, kese èaja i biljnih kapi. Svaka doza naplaæivana je 3.000 evra.

blic.co.yu

BK

E...stvarno strasno...
Ne znam da li je gore to sto je kancer lecila secerom...kojim se on inace i hrani, pa napreduje jos vise...ili ovi sto su izlecni (mada ne znam od koje bolesti)...a mozda je i to izlecenje dokaz koliko je psiha coveka odgovorna za bolest tj izlecenje...
A sa ovim nadrilekarima...sta raditi...dozivotna za sve kao za primer..pa da vidimo ko ce se jos setiti da tako nesto radi...neko mora da bude zrtveno jagnje...mada kad se tako igraju sa zivotima ljudi, mogu da se i drugi igraju sa njihovim...

Wlada

Докле сеже граница људске глупости, порива да се спроведе у дело она стара "Док се неком не смркне, другом не може да сване"...  :wall:

AquArius

Granica ljudske gluposti mozda,
ali i granica ljudskog neznanja ili vere!

Beskrajno je to.

Odzvanja mi .. 3000 evra, 3000 evra .. Covece,
ko zna sta je ko prodao, da bi to mogao da isplati.

Zaradjivati na ljudskoj gluposti (ili veri, neznanju, nadi, zelji..)
jeste sramotno, ali je ocigledno unosno. Dok te ne uhvate.
Ako te uhvate. (Dok leceni ne umru - i tako se izlece!

Bred

Ima tu vise problema, izmedju ostalog i ovaj
QuoteNe znam da li je gore to sto je kancer lecila secerom...kojim se on inace i hrani, pa napreduje jos vise
.
Ne zaboravite da zena o kojoj se radi u clanku ima diplomu Medicinskog fakulteta pa je ovo gore MORALA dobro da zna.

Drugo, naplacivati ONOLIKE cene pregleda ljudima koji boluju od KANCERA je nemoralno, neeticki i u krajnjem slucaju neljudski.

Kad se covek nadje u nekoj bezizlaznoj situaciju-hvata se za slamku.
Ono sto me najvise brine je sto se ovde spominje i homeopatija u negativnom smislu i sto ce ovo posluziti kao primer protivnicima homeopatije!

Darker

Sla¾em se! Zato bi oni trebalo da nadenu najveæu buku oko ovoga...

AquArius

Nadrilekarstva ima toliko, da se ne zna ko bi prvi trebao da se buni,
doktori, pa razliciti specijalisti, pa farmaceuti.. homeopate..
Sa druge strane, o potrosacima, korisnicima, pacijentima ako hocete, da ne govorim.

Homeopatija je provirila u Srbiji i oni se bore, na svoj nacin.
Potraznja je mala, a znanje jos manje.
Zato se ovakve stvari i desavaju.

Bred

dobro, i dalje sumnjam da se ovde zaista radilo o homeopatskom lecenju i homeopatskom preparatu!

protiv nadrilekarstva se mora baviti edukacijom i "prosvecivanjem" ljudi.  :wink: