Maja Gojkoviæ osniva grupu graðana?

Started by Bred, 09-01-2008, 15:27:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92
Novi Sad -- Izvori B92 tvrde da je Maja Gojkoviæ podnela zahtev za registraciju grupe graðana "Za na¹ Novi Sad", Gojkoviæeva demantuje.

Maja Gojkoviæ (FoNet)

Kako B92 saznaje, gradonaèelnica Novog Sada podnela je zahtev za registraciju grupe graðana zbog predstojeæih lokalnih izbora, na kojima bi nastupila upravo ispred novoregistrovane grupe. Iako novosadski funkcioneri Srpske radikalne stranke tvrde da su odnosi sa gradonaèelnicom dobri i da nema podela i neslaganja, veæ du¾e vreme se mogu èuti informacije o tome da su ti odnosi zahladneli.

U novosadskom odboru Srpske radikalne stranke ka¾u da je ona i dalje èlan te stranke.

Predsednik novosadskog odbora Srpske radikalne stranke Igor Miroviæ tvrdi da ne zna ni¹ta o registraciji i ka¾e da je Gojkoviæeva i dalje èlan te partije.

Uprkos tome, u Novom Sadu se neko vreme mo¾e èuti da su odnosi izmeðu SRS-a i Maje Gojkoviæ, ipak, zahladneli.

Svojevrsna potvrda informacija o meðusobnom udaljavanju stranke i Maje Gojkoviæ bilo je i nepojavljivanje Maje Gojkoviæ, koja je ranije bila potpredsednica SRS-a, na nedavnom mitingu radikala u Novom Sadu.

Zvaniènu potvrdu informacija o registraciji grupe graðana i eventualnom samostalnom nastupu na lokalnim izborima od gradonaèelnice nismo uspeli da dobijemo.

Gojkoviæeva demantuje

Gradonaèelnica Novog Sada Maja Gojkoviæ demantovala je u izjavi za "Panoniju" navode pojedinih medija da je registrovala grupu graðana "Za na¹ Novi Sad".

Ona je rekla da mediji koji plasiraju takve vesti oèito imaju svoje interese.

Kad je reè o buduæem politièkom anga¾ovanju, Gojkoviæeva je izjavila da oèekuje nastavak dobre politièke karijere.


--

:hm
Tako je to kad se oseti vlast.  :nonono:

Wlada

Рекох ја у једној теми зашто је отишла од радикала...
Не можеш бити конзервативац у граду какав је Нови Сад.

Pedja

Е кад ми кажу ово група грађана или независно удружење добијем напад беса  :H   

Bred

QuoteНе можеш бити конзервативац у граду какав је Нови Сад.
:hmm

pokusala je u dnevniku to da demantuje, ali neuspesno. ic joj ne verujem.  :wink:

osetila vlast pa bi sad da sama sebi gazduje.  :K :F


pop

Quote from: Bred on 09-01-2008, 21:01:47
osetila vlast pa bi sad da sama sebi gazduje.  :K :F

Delimicno se slazem sa ovom konstatacijom. Maja Gojkovic je uvek bila nesto drugacija od ostalih radikala i radikalki, a za nju su glasali i biraci koji inace ne glasaju za srs (u NS-u je dobila skoro 10% glasova vise od liste srs-a na parlamentarnim ili isto toliko vise nego Toma na prethodnim predsednickim izborima). Inace, u NS-u radikali ne bi ni imali opstinsku vlast da dss nije prevagnuo na njihovu stranu. U prilog njenom uspehu na izborima je isla i cinjenica da su joj protivkandidati bili stvarno slabi i kompromitovani u javnosti, dok je ona osoba bez mrlje u biografiji.

Citao sam njen intervju u kome je rekla da bi podrzala Tomu na izborima kada bi on bio samostalni kandidat (aludirajuci na neke nepromisljene poteze rukovodstva stranke, koji su obrazlozeni Seseljevim direktivama iz Sheveningena). Mislim da je bila u pravu sto se toga tice jer radikali najveci porast popularnosti imaju kada se Sheki ne petlja u rad stranke.

Bred

Nikoliæ: Maja Gojkoviæ sama izabrala
Autor: M. M. |

- To je njen izbor! - izjavio je juèe predsednièki kandidat SRS Tomislav Nikoliæ povodom najave novosadske gradonaèelnice i nekada¹nje potpredsednice SRS Maje Gojkoviæ da æe sa novoformiranom grupom graðana „Za na¹ Novi Sad“ nastupiti na lokalnim izborima 11. maja.

- Sada vidite da sve ¹to je plasirala u medije bila je u stvari priprema javnosti za ono ¹to je uèinila - ocenio je Nikoliæ, podseæajuæi da je Gojkoviæeva u prethodnom periodu najavila svoj izostanak na njegovom predizbornom mitingu u glavnom gradu Vojvodine istovremeno tvrdeæi kako nije bila pozvana.
Nikoliæ je rekao da i dalje ne kontaktira sa Gojkoviæevom, zato ¹to je iskljuèila sve telefone i ne odgovara na poruke koje joj je ostavio kod sekretarice u Gradskoj kuæi u Novom Sadu.
Jo¹ pro¹le godine, Nikoliæ je izjavio medijima da je Gojkoviæeva prekinula sve kontakte sa centralom stranke, ali nije dovodio u pitanje njeno èlanstvo u stranci. Istièuæi da je ona i dalje èlan SRS, Nikoliæ je potvrdio da „joj niko ni¹ta lo¹e nije uèinio da bi se odluèila na takav korak“.
Gradonaèelnica Novog Sada Maja Gojkoviæ demantovala je juèe da je registrovala grupu graðana „Za na¹ Novi Sad“. Predsednik novosadskih radikala Igor Miroviæ, tvrdi da je ona i dalje èlan Srpske radikalne stranke, ali da ne zna za¹to proteklog vikenda nije prisustvovala predizbornom mitingu Tomislava Nikoliæa u Novom Sadu.

blic

darusaz

Симпатишем Гојковићеву, ал.... не знам ни сам. Ајд видећемо шта ће да бидне на крају. Са радикалима или без, она је ипак врло јак играч на локалу тј. НС. ниво.  :hmm

Bred

#7
Maja Gojkoviæ ipak napu¹ta politiku?
Autor: M. L. |

Gradonaèelnica Novog Sada Maja Gojkoviæ, posle definitivnog raskida sa vrhom Srpske radikalne stranke, razmi¹lja da, ipak, napusti politiku i posveti se advokatskom poslu, saznaje „Blic“.

Iako je ozbiljno razmatrala ponudu grupe novosadskih biznismena da se, kao kandidat grupe graðana „Za na¹ Novi Sad“, pojavi na predstojeæim lokalnim izborima 11. maja, Gojkoviæeva je najbli¾a odluci da ipak izaðe iz politike. Ponudu „narodnjaka“ Milana Paro¹kog da je ta stranka na predstojeæim izborima visoko pozicionira, Maja Gojkoviæ je takoðe odbila. Ona im se zahvalila s obrazlo¾enjem da æe se najverovatnije vratiti u advokatsku kancelariju koju je pre vi¹e od pola veka otvorio njen otac i nastavi sa bratom i bratancem advokatske poslove koje je zamrzla pre tri godine.
Kod èelnika SRS Maja Gojkoviæ je posle gradonaèelnièkih izbora zapala u nemilost po¹to nije pristala da joj zamenik na najvi¹oj gradskoj funkciji bude Jorgovanka - Cica Tabakoviæ, sa kojom odavno nije u dobrim odnosima. Neprihvatanjem Jorgovanke za zamenika, Novi Sad je ostao jedini grad u Srbiji koji nema zamenika ni pomoænika gradonaèelnika. Od tada, Maja Gojkoviæ nije u dobrim odnosima sa vrhom stranke, ¹to je potvrðeno na poslednjem predizbornom mitingu Tomislava Nikoliæa u Novom Sadu kada je Gojkoviæeva odbila poziv da prisustvuje tom skupu.
Njeno neprihvatanje inicijative vrha stranke da udomi Cicu Tabakoviæ bilo je povod, pre godinu i po, da na saboru Otad¾binske uprave SRS ne bude reizabrana na dotada¹nju potpredsednièku funkciju. Meðutim, stvarni razlog da je SRS potpuno „oslobodi“ svih stranaèkih funkcija jesu njene liderske ambicije i ¹to je kao gradonaèelnik ometala stranaèke prvake da se davanjem profitabilnih poslova u Novom Sadu odu¾e svojim stranaèkim finansijerima.

blic

--
i ja sam uvek gotivio Maju ali svi ovi napisi u proteklom periodu ipak govore da se kod nje nesto promenilo. Uvek je zastupala klasicne srs-ovske stavove ali na mnogo uljudniji i kulturniji nacin.
Ali pomalo ruzno deluje sto se tek sad, kad je dosla i osetila vlast , udaljuje od stranke s kojom  je bila cak i kad je biti biti radikal bilo prilicno opasno i nezahvalno a i hrabro.  :wink:
Oduvek je znala kakav je Seselj, kakav je Toma, kakve stavove ima srs, tako da nema nijedan izgovor sad da se vadi na to.




:news:
Gojkoviæeva s liderima DSS-a i NS-a
| Izvor: Veèernje novosti
Beograd -- Predsednica Narodne partije Maja Gojkoviæ sastala se u ponedeljak sa liderima DSS-a i NS-a Vojislavom Ko¹tunicom i Velimirom Iliæem, pi¹u Veèernje novosti.

To je drugi susret “narodnjaèkog” trija od petka, kada je u Novom Sadu utanaèen zajednièki nastup na sledeæim parlamentarnim izborima. Ko¹tunica, Iliæ i Gojkoviæeva razgovarali su o buduæim pravcima delovanja, a oèekuje se da bi koalicioni sporazum izmeðu tri partije trebalo da bude potpisan najkasnije za desetak dana.

b92