Australian Open 2008

Started by mikele, 11-01-2008, 08:34:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ko æe od na¹ih imati najvi¹e uspeha na prvom grand-slam turniru u sezoni?

Ana Ivanoviæ
16 (30.2%)
Novak Ðokoviæ
33 (62.3%)
Jelena Jankoviæ
1 (1.9%)
Nened Zimonjiæ
1 (1.9%)
Janko Tipsareviæ
2 (3.8%)

Total Members Voted: 53

mikele

Rano jutros po na¹em vremenu obavljen je ¾reb za prvi Grand-slam turnir u sezoni koji se tradicionalano igra u Australiji.
Krenimo redom.

Ana Ivanoviæ(4) igra u prvom kolu sa Rumunkom Kirsteom koja je 107. na WTA listi.U drugom kolu je,eventualno,èeka meè sa boljom iz duela Garbin-Danilidu,a moguæa protivnica u 1/8 finala je Ruskinja Dinara Safina(16),a u 1/4 finalu Venus Vilijams(8 ).U njenoj  èetvrtini ¾reba su jo¹ Marion Bartoli(10),Alona Bondarenko(21) i Katerina Srebotnik(28).

Jelena Jankoviæ(3) je dobila znato te¾u protivnicu u prvom kolu,Tamaru Pe¹èak iz Austrije(37. na WTA listi).Ako nju pobedi,u drugom kolu je èeka meè sa boljom iz duela izmeðu malo poznatih Galovic-Duboi.Eventualna protivnica u 1/8 finala je Pati ©nider(15),a pre toga je moguæ meè,sa po malo zaboravljenom,Ameli Morezmo(18).U 1/4 finala je èeka pro¹logodi¹nja pobednica Serena Vilijams(7).U toj èetvrtini ¾reba su jo¹ Vaidi¹ova(12),Zvonareva(23)...Na¹e dve teniserke ne mogu da se sastanu pre finala.

Novak(3) je u polovini ¾reba sa Federerom,tako da ga èeka moguæi duel sa svetskim brojem 1 u polufinalu.Pre toga Novak mora u prvom kolu da pobedi Nemca slavnog prezimena,Benjamina Bekera koji je 81. na listi.Posle Bekera,moguæi protivnik mu je pobednik meèa izmeðu kvalifikanta i Italijana Bolelija.Moguæi protivnik u 1/8 finala je Kipranin Bagdatis(15)(setite se samo meèa u 1/4 finalu Vimbldona),a pre toga Novaka èeka moguæi meè sa domaæim miljenikom Hjuitom(19).Tu su jo¹ Tursunov(32),Nalbandijan(10),Stepanek(30),Ferer(5),Ferero(22)...Sve u svemu U®AS!!!

Janko igra u prvom kolu sa Australijancem Sirianiem,a u drugom kolu ga èeka pobednik meèa izmeðu Verdaska i Asciona,a u treæem kolu,ako Bog da sreæe,èeka ga veliki Rod¾er.

tarantulica

Ba¹ sam se pitala kad æemo otvoriti ovu temu, po¹to turnir poèinje u ponedeljak...
Federer je prvi nosilac u mu¹koj konkurenciji, Enan u ¾enskoj...

Ana je dobila znatno lak¹i ¾reb od Jelene, nadam se da æe to iskoristiti na pravi naèin  :wink:
A Jelena mo¾e samo prijatno da nas iznenadi, sa ovakvim ¾rebom i povredama koje je muèe...
©to se Novaka tièe, radovala bih se da ga vidim u polufinalu sa Federerom, kakav god da bude ishod tog meèa...  :Bog
Ili da Janko napravi podvig i pobedi u treæem kolu...  :>

mikele

Ја сам заборавио да напишем распоред за Бориса Пашанског. :stid:
Борис у првом колу игра са Мардијем Фишом који је у пару са Сереном Вилијамс недавно освојио Хопман куп(у финалу су победили Србију.)Фиш је тренутно 42. тенисер света и фаворит је у дуелу са нашим тенисером.То кажем,не само због пласмана на АТП листи,већ и због тога што је Фиш прошле године играо 1/4 финале АО и због тога што му подлога изузетно одговара.Ако Борис победи Фиша,у другом колу га чека победник меча између Робреда(11) и Немца Зверева,а у 3. колу највероватније Финац Ниеминен(24).Али боље да не идемо тако далеко.
Што се тиче Виктора Троицког,који је успешно прошао квалификације,њега у првом колу чека,нико други,до сам Рафаел Надал(2).У случају евентуалне победе,Виктор би у другом колу играо са победником меча Флоријан Мајер(ГЕР)-Флоран Сера(ФРА).
Вечерас од наших на терен излазе Јелна Јанковић која свој меч са Аустријанком Пашек игра на Водафон Арени од 1 сат после поноћи по нашем времену.
Поред ње,на терен ће и Виктор Троицки који игра последњи меч дана на Род Леивр Арени против Надала.Почетак меча се очекује негде око пола 11-11 по нашем времену.

vlada89

A jel ce biti prenos na RTS-u ili Avali?  :hmm  Mislim da Jelena nece daleko dogurati na AO, sve svoje nade polazem u Anu, mada mi se i ona nadmela nesto sa izjavima tipa "AO je moj!!!" i sl. Mislim lepo je biti siguran u sebe ali ne bas toliko ;) Novak takodje, tu negde 1/4, 1/2 a mislim da ce Troicki malo pomuciti Nadala... Samo da ga ne proguta trema i ispunjen stadion sa pomahnitalom publikom  :>

willie the scot

ovo je novaku pravi test ako hoce da bude No.1. nadam se da nece da laje kao na proslom australian openu..."isprasicu federera" i sl.
da ucuti, da se koncentrise i da ne daje dodatnu motivaciju protivnicima da ga isprase.

tursunov je u fenomenalnoj formi. za stepaneka ne znam, ali on svakako kao volej igrac ne odgovara noletu.

ferer ne bi trebalo da bude problem noletu, on postane neurotican ako vidi da ne moze da pregazi protivnika. ferero, takodje, ne bi trebalo da bude ozbiljna prepreka.

hjuit, nalbandijan...hjuit je uvek nalozen na domacem terenu, ali mislim da nema snage da se vrati u vrh.

nalbandian je bio povredjen, federeru je ovo prvi turnir posle dva meseca...nadal kuburi sa povredama...

sve u svemu, ako bude 100% nole ima prilicne sanse da osvoji australian.

tarantulica

Sad vidim da je Jelena pobedila Tamiru Pa¹ek sa 2:1, po setovima 2:6, 6:2, 12:10.  :shock

Ako je neko gledao meè do kraja, neka napi¹e utiske, ja sam zaspala kad je bilo 3:1 za Pa¹ek....  :a

BK

Jankoviæeva uz "bo¾ju pomoæ" u drugom kolu Australian Opena

Srpska teniserka Jelena Jankoviæ izjavila je danas da je pobedila 39. igraèicu sveta Tamiru Pa¹èek u meèu prvog kola Otvorenog prvenstva Australije zahvaljujuæi borbenom duhu i uz bo¾ju pomoæ.

Treæa teniserka sveta spasila je tri meè lopte koje je imala austrijska igraèica, a posle tri sata i 10 minuta igre uspela da pobedi protivnicu sa 2:1 u setovima (2:6, 6:2, 12:10). Pa¹èekova je pet puta servirala za meè u treæem setu, u kojem je bilo èak 15 brejkova.

"Zapravo sam se molila. Govorila sam: 'Molim te Bo¾e, pomozi mi da se izvuèem'. Nisam ¾elela da idem kuæi, i to je ono ¹to me je pokretalo da guram napred. Ni u jednom trenututku nisam odustala", rekla je Jankoviæeva posle meèa sa Pa¹èekovom.

Jankoviæeva je istakla da nije zadovoljna igrom, posebno ¹to je napravila èak 66 neiznuðenih gre¹aka, ali je dodala da je sreæna ¹to je pobedila Austrijanku.

"Nisam igrala dobro, tim delom nisam zadovoljna, ali sam zadovoljna prikazanim na mentalnom planu. Prona¹la sam naèin da pobedim i da ostanem u igri u te¹kim momentima, i zbog toga sam ponosna", dodala je srpska igraèica.

Jankoviæeva u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije igra sa 76. igraèicom sveta, Rumunkom Edinom Galovic, ¹to æe dvema teniserkama biti treæi meðusobni duel.
Galovic je pobedila treæu teniserku sveta 2003. godine na Otvorenom prvenstvu Francuske sa 2:1 u setovima (6:4, 0:6, 6:4), a Jankoviæeva je iste godine porazila Rumunku na Otvorenom prvenstvu SAD sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3).

Srpski teniser Boris Pa¹anski nije uspeo da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, po¹to je noæas u prvom meèu izgubio od Amerikanca Mardija Fi¹a u èetiri seta: 2-6, 3-6, 6-3, 3-6.

Srbija na prvom ovogodi¹njem Gren slem turniru u pojedinaènoj konkurenciji sada ima jo¹ pet predstavnika - tri u mu¹koj i dva u ¾enskoj.
U konkurenciji tenisera, posle poraza Borisa Pa¹anskog, jo¹ igraju Novak Ðokoviæ, Janko Tipsareviæ i Viktor Troicki, dok se Jelena Jankoviæ i Ana Ivanoviæ takmièe u konkurenciji teniserki.

Turnir Otvorenog prvenstva Australije igra se za nagradni fond od 20.600.000 dolara.

Ispali Troicki, Pa¹anski i Marej

Te¹ko protiv Nadala: Viktor Troicki
Viktor Troicki i pored dobre igre nije uspeo da protiv Rafaela Nadala napravi mega iznenaðenje u prvom kolu Australijan opena.

Iako je Nadal pobedio sa maksimalnih 3-0 (7-6, 7-5, 6-1) drugi nosilac je morao da se propsino namuèi da bi savladao 126. igraèa na planeti.
Najneizvesnija borba viðena je u prvom setu koji je zavr¹en tek posle taj brejka. Iako je Nadal do¹ao do prvog brejka u devetom gemu, srpski teniser je uzvratio istom merom, a drugi reket sveta je u taj brejku pokazao veæe iskustvo i posle 65 minuta osvojio prvi set. Troicki je u prvom setu zabele¾io èak osam as udaraca.
U drugom setu Troicki igra jo¹ bolje i posle brejka dolazi do 4-2. Meðutim, Nadal uzvraæa za 4-4, da bi pri rezultatu 6-5 napravio jo¹ jedan brejk za 2:0 u setovima.
U zavr¹nom treæem setu do izra¾aja je do¹la razlika u klasi. Nadal kreæe sna¾no i uzima dva gema. Troicki smanjuje na 2-1, ali to je ujedno bilo i sve od njega na ovogodi¹njem Australijen openu.

Ni drugi srpski teniser Boris Pa¹anski nije uspeo da priredi iznenaðenje i da se plasira u drugo kolo Australijan Opena, po¹to je izgubio od Amerikanca Mardija Fi¹a u èetiri seta, po setovima 6:2, 6:3, 3:6, 6:3.
Pa¹anski, kome ¾reb nije bio naklonjen, nije uspeo da pru¾i ozbiljniji otpor 43. igraèu sveta, koji je, uz izuzetak treæeg seta, u kome je Pa¹anski napravio dva brejka, dominirao tokom èitavog meèa.

Za iznenaðenje dana se pobrinuo deveti teniser na svetu Britanac Endi Marej koji je izgubio od Francuza ®o Vifrida Conge sa 3:1 (7:5, 6:4, 0:6, 7:6).
izvor blic

Ayrton Senna

Аууу....

Јеленин меч је био за прави инфаркт. Прва два сета како-тако, било је успона и падова, али трећи....
После оних 4-1 рек'о готово, кад изненађење ујутру: 12-10 у трећем сету.

Још занимљивија је била игра у трећем сету када је Јелена спасила меч лопте, остала у игри, а онда наизменично губила свој сервис, а освајала противнички. Брејк за брејком.....

Молитва или шта већ, сада се извукла, али се плашим да је повреда оставила трага, па је већ следећи дуел ризик, а ако стигне до трећег кола, питање је да ли ће имати снаге да настави турнир када крену мечеви са боље пласираним играчицама.

Али зато  :pljes: :pljes: :pljes: за Троицког који је прописно намучио Надала. Шпанац је мало био изненађен наступом Србина, поготово док је гледао ас лоптице, али искуством је добио меч. Ипак је он други носилац, а има и довољно искуства на великим турнирима.

Пашански се намучио, али неуспешно, јер изгледа да је Хопман куп добро послужио Мардију Фишу да осети како играју Српски тенисери, па да данас покаже свој таленат. У сваком случају, велика је част наступити на великом Грен-Слем турниру, мада је лепше победити и наставити такмичење...

mikele

Данашњи резултати су много бољи него јучерашњи.Данас имамо 3 од 3. :>
Мада,није ишло све тако глатко,али кренимо редом.
Новак је победио мало познатог Немца,славног презимена,Бекера са 3-0(6-0,6-2,7-6).Било је мало проблема у трећем сету,али ниједног тренутка се није страховало чак ни за губитак сета.Све у свему,Ноле је добро почео АО и надам се да ће тако и завршити.Такође је мног битно јер није провео много времена на терену јер сви добро знамо да има проблема са физичком спремом на великим турнирима на којима се мечеви играју на три добијена сета.У следећем колу га чека Италијан Болели који је победио квалификанта из Америка са 3-2.

Јанко је одлично почео свој меч са домаћим играчом Сирианијем и лако повео са 2-0 у сетовим,али је онда стао и дозволио противнику да га сустигне и уведе меч у 5.сет где је Јанко био јако убедљив и победио са 3:2 (7:5, 6:2, 6:7, 0:6, 6:0).У следећем колу га чека Фернандо Вердаско(25).
Од осталих резултата у мушкој конкуренцији,издвојио бих победе Марата Сафина над талентованим Летонцом Гулбисом од 3-0,Багдатиса над Томасом Јохансоном са 3-1(за оне који не знају Јохансон је освојио АО 2002.године,а Багдатис је играо финале 2006.)У следеће коло су се пласирали и Давид Ферер(5),Налбандијан(10),Блејк(12),Бердих(13),Хјуит(19)...Од благих фаворита испали су:Радек Степанек(сва срећа по Новака),Иван Љубичић,домаћа нада Крис Гућионе(играо прошле недеље финале у Сиднеју),Оливије Рохус...

Ана
је своју карту за друго коло оверила победом против Румунке Кирстее са 7:5, 6:3.Меч је био доста тежак за нашу тенисерку,али ја се искрено надам да ће Ана из меча у меч подизати своју игру и да ће остварити бољи резултат него прошле године(стигла је до 3.кола).У другом сету Ана је водила са 5-0,али онда пала у игри и дозволила противници да смањи резултат на 5-3,али то је било све.У следећем колу је чека 40.тенисерка света Италијанка Татјана Гарбин која се врло лако победила фаворизовану Гркињу Данилиду са 6-2,6-2.Од осталих резултата издвојићу поразе Мерион Бартоли(10)(  :~ :pljes: :~ ) од Швеђанке Арвидсон са 2-1,Динаре Сафине(16) од Немице Лисицки,Агнеш Савај(20) од Рускиње Макарове и Лиси Сафарове(22) од кастано(КОЛ).Победе су оствариле Венус Вилијамс(8 ),Светлане Кузњецове(2),Данијеле Хантухове(9),Ане Чакветадзе(6),Нађа Петрова(14)...
Све у свему,за сада више изненађења има у женској конкуренцији,али је ипак топ изненађење јучерашњи порау Ендија Мареја(9) од тамнопутог Француза Цонге.

vlada89

Sta imas protiv Bartoli, zena je pobedila Henin na Wimbledonu i to sa 6:1 dobila set  :pljes: Ali to je toliko od nje za sada  :>

Djokovic je perfektno odigrao prva 2 seta, bio agresivan, osvajao ogroman broj poena na svoj servis (bilo to prvi ili drugi servis. Ako ovako nastavi bice veselo  :a 

tarantulica

Jelena je u 2. kolu pobedila Rumunku Edinu Galovic rezulatatom 2:0 (6:2, 7:5)  :~ :~ :~

Ne volim AO jer je u sred januarskog roka, a svi meèevi se igraju noæu po na¹em vremenu....

dirigent

Tipsa je majstor za pet setova haha.

mikele

Немам ја ништа посебно против Марион Бартоли,само ме много нервира као појава на терену,тако да се радујем сваком њеном поразу. :wink:

Што се тиче трећег дана Отвореног првенства Аустралије,играни су мечеви другог кола горње половине жреба у женској и доње половине жреба у мушкој конкуренцији.
Од наших у синглу је на терен излазила само Јелена Јанковић која је нешто лакше победила Румунку Галовиц са 6:2, 7:5.Далеко од тога да је овај меч био лак за Јелену,али ипак је било мање проблема него у првом колу.По мало постаје забрињавајуће што Јелена има константне проблеме са повредама,само што је овог пута у питању било раме,за разлику од првог кола када су је болела леђа.У следећој рунди је чека Францускиња Разано(30) и надам се да ће Јелена имати мање проблема са повредама.Од соталих резултата данашњег дана треба издвојити убедљиву победу Марије Шарапове(5) над мамом Девенпорт са лаганих 6-1,6-3,тако да није било ништа од најављиваног дербија између бивших играчица број 1.Поред Шарапове у 3.рунду се се пласирале и Енан(1),Серена Вилијамс(7) ,Ваидишова(12),дементијева(11),Пир(17),Морезмо(18)...Данас је било и доста изненађења,што је и било за очекивати јер је ово ипак друго коло.Од ''костурашица'' испале су Головин(13),Шнидер(15),Бамер(19).

Када су у питању ''дечаци'' ( :lol2: :lol2: :lol2: ) највеће изненађење представља пораз Томија Робреда(11) од Мардија Фиша са лаганих 3-0.Поред њега,од фаворита испао је још само Вавринка(26) који је изгубио од Француза Жикела.Сви остали фаворити су забележили,мање или више,лагане победе,тако да су пролаз у 3. коло обезбедили:Надал(2),Давиденко(4),Гаске( 8 ),Јужњи(12),Карловић(20)...А Енди Родик је на добром путу да уради исто то јер води са 2-0 у сетовима против Немац Берера.

Када је реч о дубловима,Зимоњић и Нестор(2) су успешно започели свој пут ка финалу.Они су у 1. колу победили домаћи дубл са 6-4,6-1.У другом колу их чека аустријски дубл Мелцер-Пеја.Само да напоменем да су први фаворити браћа Брајан и добра вест је та да Зимоњић и Нестор не могу да се састану са њима пре финала.
===========================================================================
Сута на терен излазе Ноле,Ана и Јанко.
Ана игра први меч вечерњег програма на Род Лејвр Арени са Италијанком Гарбин.Почетак заказан за 9 и 30 по нашем(специјално за тарантулицу).
Новак игра трећи меч на Водафон Арени.Пре његовог меча играју се два сингла у женској конкуренцији(почетак у 1 после поноћи по нашем),тако да Новак неће пре пола 4-4 по нашем.Његов противник је Италијан Болели.
На терену број 2,први меч играју Јанко и фернандо Вердаско,почетак у 1 после поноћи по нашем.

vlada89

Ako Jelena bude igrala sve bolje i bolje iz meca i meca na kraj ce i osvojiti  :K  Razzano nije ni malo naivna (namucila je Anu u Sidneju, a tu istu Anu je i pobedila pretprosle godine u Antwerpenu). I ako je u godinama, ipak ako joj prorade udarci moze svasta da bidne  :box

vlada89

Nole pobedio sa 3-0, kao i Janko  :pljes:  Ana vodi sa 6-0 i 3-0  :~