Australian Open 2008

Started by mikele, 11-01-2008, 08:34:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ko æe od na¹ih imati najvi¹e uspeha na prvom grand-slam turniru u sezoni?

Ana Ivanoviæ
16 (30.2%)
Novak Ðokoviæ
33 (62.3%)
Jelena Jankoviæ
1 (1.9%)
Nened Zimonjiæ
1 (1.9%)
Janko Tipsareviæ
2 (3.8%)

Total Members Voted: 53

malena

Jao da Janko je igrao fenomenalno zao mi je sto je izgubio nije ga bas pratila sreca... Ali dobro fenomenalam mec i samo nek nastavi ovako da igra i hop cas ce biti u vrhu... :pljes: :pljes: :pljes: :Bog :Bog :Bog

josefina87

jel gledao neko tipsarevica?
svaka cast za igru!!! :Bog :Bog :Bog
bas mi je zao sto se bzvz zavrsilo,ali..dokazao je da moze!!

BK

Odliène igre srpskih tenisera
Pobede Ane i Novaka, poraz Janka
Autor: Blic online, Beta, Tanjug

Ana Ivanoviæ, èetvrti nosilac u Melburnu, pobedila je u 3. kolu 28. igraèicu sveta Katarinu Srebotnik iz Slovenije sa 2:0 (6:3, 6:4). Novak bio siguran protiv Sema Kvirija. Najte¾i zadatak imao je Janko Tipsareviæ koji je posle 4h i 27 min. igre izgubio od najboljeg igraèa sveta, Rod¾era Federera iz ©vajcarske.

Ana Ivanoviæ æe u duelu za plasman meðu osam najboljih odmeriti snage sa boljom iz meèa Sabina Lisicki (Nemaèka, 194. na svetu, 1989.) i Karolin Voznjacki (Danska, 64. na svetu, 1990.). Duel sa jednom od dve teniserke koje su mlaðe od nje, neæe biti na programu pre ponedeljka, 21. januara.

Novak Ðokoviæ, treæi nosilac u mu¹koj konkurenciji, pobedio je 62. tenisera sveta Sema Kvirija iz SAD sa 3:0 (6:3, 6:1, 6:3) i plasirao se u èetvrto kolo.
Nakon jo¹ jedne rutinske pobede na prvom godi¹njem gren slem turniru, vrednom 20,6 miliona dolara, treæi reket sveta æe u nastavku takmièenja igrati protiv pobednika meèa u kojem se sastaju Australijanac Lejton Hjuit i kiparski igraè Markos Bagdatis.
Treæi teniser sveta je sa Bagdatisom, finalistom Australijan Opena iz 2006. godine, 2007. odigrao dva meèa i oba je dobio. Ðokoviæ je sa Hjuitom, finalistom prvog grend slema sezone u 2005. godini, odigrao dva meèa i ostvario pobedu i poraz. Srbin je, meðutim, dobio jedini pro¹logodi¹nji duel sa Hjuitom u osmini finala Vimbldona.

Fantastièna igra Janka Tipsareviæa!
Drugi srpski reket Janko Tipsareviæ nije uspeo da se plasira u osminu finala prvog godi¹njeg gren slem turniru u Melburnu, vrednog 20,6 miliona dolara, po¹to je nakon fantastiène borbe u treæem kolu danas izgubio od najboljeg igraèa sveta, ©vajcarca Rod¾era Federera, rezulatom 7:6 (7:5), 6:7 (1:7), 7:5, 1:6, 8:10.
Tokom èitavog susreta vodila se "lavovska borba" za svaki poen i prognoze Federera da sa "Jankom nema ¹ale" dobile su potvrdu u "meèu karijere" na¹eg igraèa, kome je ovo èetvrti nastup na Otvorenom prvensvu Australije.
Dva taj brejka obele¾ila su poèetak duela - prvi je pripao Tipsareviæi, drugi Federeru, a potom je u nastavku srpski predstavnik poveo sa 2:1 u setovima. Federer je uspeo da mu se revan¹ira u èetvrtom setu i to je bio jedini deo susreta u kojem je svetski broj jedan bio dominantan.
Zavr¹nicu meèa obele¾ila je jo¹ jedna rezultatska "klackalica" i demonstracija vrhunske igre oba igraèa, ali je posle skoro èetiri i po sata i 64 odigrana gema duel pobedom okonèao branilac titule Federer.
Federer æe se u èetvrtom kolu sastati protiv pobednika duela 13. i 21. nosioca u Melburnu, Èeha Toma¹a Berdiha i Argentinca Huana Monaka.

Jelena Jankoviæ æe u paru sa Betani Matek iz SAD igrati drugi meè na terenu broj 18, a protivnici u drugom kolu ¾enskog dubla biæe im Beloruskinje Olga Govorcova i Darja Kustova.

Wolf

Zao mi je zbog Janka.
Na stranu to sto mi je antipatican, ali igrao je extra.

tarantulica

Da ne zaboravimo:

Agne¹ka Radvanska (27) je pobedila Svetlanu Kuznjecovu (2)!  :shock

Kirilenko (31) je eliminisala Anu Èekvetadze (7)!  :shock

Marin Cilic (71) je pobedio Gonzalesa (7)!  :shock

Jelena igra u sledeæem kolu protiv Kejsi Delakva, koja je eliminisala Ameli Morezmo. Meè bi trebalo da poène u 9.30  :cvet

maxy

Svaka cast Janku, zao mi je sto je izgubio, ali igrao je odlicno... :~ :Bog

pop

Steta za Janka, ovo je mogao da mu bude mech karijere  :ohwell:   Gledao sam svih 5 setova kao hipnotisan, na trenutke nisam verovao kako dobro je Janko delio lopte. Nekako sam se sve vreme plasio da ce na trenutak pasti i izgubiti, sto se i desilo... Junacki je odigrao, nema sta.

Nole i Ana su definitivno u grupi igraca/igracica koji su najvise pokazali do sad, tako da su ocekivanja stvarno visoka. J.J. bi trebalo malo da podigne nivo igre i sigurno nece imati problema sa Delakvom, jer je ona dobijala favoritkinje iskoristivsi njihov los dan, a i publika je ponela. Ako Jelena od pocetka krene dobro, nece joj ni publika 'zasmetati', a ako bude igrala kao u prva 2 kola, bice gusto...

mikele

Веровали или не,Хјуит и Багдатис још увек играју свој меч.Тренутно је у Аустралији 15 до 4 после поноћи,а управо је завршен четврти сет и резултат је 2-2.Багдатис је добио први сет са 6-4,наредна два Хјуит са 7-5,а четврти је добио Багдатис са 7-6(4) након великог преокрета(Хјуит водио са 5-2).
Ако,ако само нека потраје меч,Новак сада спава,а ова двојица још увек јурцају за жутом лоптицом :>

Masha

Janku svaka cast! Igrao je odlicno i da je pobedio ovaj turnir bi protekao u znaku favorita koji jedan po jedan ispadaju u trecem kolu. Inace, Marin Cilic, hrvatski teniser, je igrao sjajno! Gonzales je prosle godine igrao u finalu, cini mi se da se dobro secam, a sada nije uopste mogao da dodje do izrazaja od Cilica. Cilic je prosle godine ispao u prvom kolu od Ilije Bozoljca.

pop

Hjuit i Bagdatis nisu normalni! 2-2 u setovima, 4-2 u gemovima za Hjuita koji je upravo napravio brejk posle 15ak izjednacenja, a trenutno je u Melburnu 4:21 ujutru. Organizatori ne prekidaju mech jer su zbog kishe vec u zaostatku, pa se mecevi u Vodafon i Rod Lejver arenama (koje su pokrivene) igraju po planu. Mislim da je bolje da prodje Bagdatis, koji ce vec biti mrtav umoran, nego Hjuit sa nenormalnom podrskom navijaca.

Nije mi se ispunila zelja, dobio Hjuit 4:6 7:5 7:5 6:7 6:3 . Bice strashan mech izmedju njega i Noleta, koji je odmorniji, ali je Australijanac mnogo napaljeniji na domacem terenu.

willie the scot

smrdljivi shvabo je odservirao sebi put u osminu finala. 40 asova i nebrojeno mnogo servis vinera. protiv servisa jednostavno ne mozes nista, a imam utisak da je kada se razvije poen janko bio bolji.

jedini covek koji cita federerov servis je david nalbandian. nadam se da je moguce da se dvojica ukrste pre polufinala, jer nole ne moze da zaustavi federera, iako je u naletu.

federer ima nestvarni talenat da servira konzistentno( ne konsekventno, kako je insistirao jedan od komentatora :>) uvek kada mu treba. setite se finala us opena 2007...

3-2...najcesci rezultat kad igramo sa svabama. :> :wall:

janko nece nikad uci u top 5 jer ga boli uvo. takav je covek. on zivi za meceve kao ovaj danasnji. ako mec nije potencijalni epic on nece izvuci maksimum iz sebe.

jedan je nole. in nole we trust.

nasty girl

Federer: Kakva borba!

Svetski teniser broj 1 Rod¾er Federer odao je priznanje Janku Tipsareviæu posle maratonskog duela u 3. kolu Otvorenog prvenstva Australije. Federer je priznao da se odavno nije tako namuèio posle pobede u pet setova i 10:8 u odluèujuæem, petom. "Kakva borba! Ne de¹ava se èesto da odigram meè u pet setova, osim ako je protiv Nadala na Vimbldonu. Bilo je dobro biti deo ovakvog okr¹aja", rekao je ¹vajcarski as posle meèa.

"Tipsareviæ je dobar momak. ©teta ¹to je neko morao da izgubi. ®ao mi je ¹to ponekad na kraju ne mo¾e da bude nere¹eno. Od ovakvih meèeva æu osedeti mlad. ©teta za njega, ali sjajna pobeda za mene", dodao je Federer, koji je i pre duela sa Tipsareviæem najavljivao te¾ak meè.

Veæ u prvim izve¹tajima vodeæih svetskih medija, duel Tipsareviæa i Federera oznaèen je kao jedan od "klasika" turnira u Melburnu, a duel, koji je trajao skoro 4 i po sata, nazvan "epskom borbom".

Za Tipsareviæa ovo nije bio prvi put da je uèestvovao u "trileru" na nekom od gren slem turnira. U izve¹tajima se navodi da je 49. igraè sveta odigrao "meè ¾ivota" i pru¾io partiju koja ne odgovara njegovom trenutnom plasmanu na ATP listi.
B92

josefina87

jelena je pobedila delakvu! :ziveli
idemo dalje.. :~

vlada89

Pobedila, ali i dalje ima padove u igri sa 5:2 na 7:6. sva sreca pa je sa druge strane mreze bila teniserka na 78. mestu, da je bila neka iz top20 tesko bi dobila mec, ali bitno je da je pobedila i nadam se da nece vise praviti ovakve padove.
Dakle 7:6 6:1 i pravo na S.Williams  :djavo

Od ostalih rezultata poraz Nalbandiana ubedljivo od J.C.Ferera (tipican sljakas) 3:0... Kod dama bez iznenadjenja, Sarapova je neumoljiva rusi sve pred sobom ubedljivo!

josefina87

ja se vise ne cudim njenoj igri..
navikla sam da me razocara kad nejmanje ocekujem,pa se sada radujem svakoj pobedi.. :roll:
mada je delakova na ovom turniru napravila bum pobedivsi morezmo...
videcemo sta ce uraditi sa serenom...nadamo se,ali oprezno.. puc