FEST 2008.

Started by tarantulica, 11-01-2008, 09:46:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

tarantulica

Vi¹e od 75 filmova "izlazi na FEST"

Najznaèajniji medjunarodni filmski festival u Srbiji, FEST, ove godine biæe odr¾an po 36. put, od 22. februara do 2. marta u Beogradu.

Organizatori su, na konferenciji za novinare odr¾anoj u èetvrtak u Skup¹tini grada, najavili premijere 75 novih filmova iz celog sveta i laureate najva¾nijih svetskih filmskih festivala.

Filmovi æe biti prikazivani u Centru "Sava", Dvorani kulturnog centra i Kinoteci. Izmedju ostalih, publika æe moæi da pogleda filmove "Oprez, po¾uda", "Nema zemlje za starce", "Istoèna obeæanja", "Voz za Dard¾iling", "Rat Èarlija Vilsona", "Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit", "Pokajanje", "Povratak u Normandiju", "Beskorisni", "Dobro jutro", "Putovanje s domaæim ¾ivotinjama", "Evropa van Evrope".

Od domaæih autora, najavljene su najmanje tri premijere, kao i projekcija novog filma Emira Kusturice "Zavet". Vi¹e o programu festivala, rasporedu projekcija i samim filmovima proèitajte na zvaniènom sajtu (www.fest.org.yu).

Èlanovi Saveta FEST-a, ¹ef Direkcije festivala Milo¹ Paramentiæ i umetnièki direktor festivala Miroljub Vuèkoviæ, rekli su da oèekuju da ovogodi¹nji FEST prema¹i neverovatan uspeh iz pro¹le godine, kada je festival posetilo oko 130.000 ljubitelja svetske kinematografije.

FEST je poznat i po ma¹tovitim reklamnim kampanjama, pa je ove godine u znaku jedne od najaktuelnijih politièkih tema – predsednièkih izbora. Slogani festivala su "Izadji na FEST", "FEST je izbor"…

Kao i ranijih godina, smotra æe obuhvatati nekoliko programskih celina: Horizonti (premijere pobednika svetskih filmskih festivala), FantAzija (savremeni azijski film), "Iz Rusije iskreno", Evropa van Evrope i "Slagalice i èinjenice" (dokumentarni film). Ovogodi¹nje izdanje FEST-a nudi i novi program "Otkriæa", posveæen mladim autorima iz celog sveta.

Poèasni gost festivala biæe nemaèki sineasta Folker ©lendorf. Organizatori su pozvali i brojne druge goste, medju kojima su Brajan de Palma, Havijer Bardem, Dejvid Kronenberg, Morgan Frimen i drugi, ali njihov odaziv je pod velikim znakom pitanja.

Prodaja karata poèeæe prvog februara, a ljubitelje filmova obradovaæe èinjenica da su cene ostale na pro¹logodi¹njem nivou – 150, 200 i 250 dinara. Karte æe se kupovati na blagajnama dvorana u kojima se odr¾avaju projekcije, kao i na Bilet servisu.

(MONDO)

_d.0.t_

alo bre...

rekao sam: nacjicje se vremena za ovo.

+ jedna fotkica s Morgan Frimenom bi bila bash /\

tarantulica

Prodaja karata poèinje 1. februara  :cvet

_d.0.t_

ovde cjete mocji vishe da se informishete o Fest_u [Fest 2oo8 (http://fest.org.yu/2008/s/)]
neke stranice su josh u pripremi

tarantulica

Napisala sa adresu sajta u prvoj poruci  :wink:

olgica

Obrisali su post mog radovanja.  :namcor
E, pa ne moze tako!
Weeeeeee!!!!!  :happy:

P.S.Nadam se da se admini ne ljute.  :cvet

Wlada

Таман да се мало опустимо после испитног рока  :igra:

_d.0.t_

Sutra poèinje 36. filmski festival FEST

Meðunarodni beogradski filmski festival FEST, na kojem æe ove godine biti prikazano vi¹e od 70 filmova, otvoriæe sutra uveèe u Sava centru nemaèki reditelj Folker ©lendorf.

Publici u Sava centru na otvaranju 36. FEST-a obratiæe se i ministar kulture Srbije Vojislav Brajoviæ, a potom æe premijerno biti prikazan poslednji ©lendorfov film "Ul¾an".
Pored tradicionalnih programskih celina "Horizonti" i "Èinjenice i slagalice", biæe prikazan program azijskih filmova "FantAzija", zatim program "Mapa" koji æe predstaviti filmove mladih autora, kao i ciklus filmova savremenih ruskih reditelja, pod nazivom "Iskreno iz Rusije".
Cene pojedinaènih karata za ovogodi¹nji FEST su od 150 do 250 dinara, u zavisnosti od termina i mesta projekcije. Filmovi se prikazuju u Sava centru, Domu sindikata i DKC-u.

[blic]

raspored filmova (http://fest.org.yu/2008/filmovi/)

download programa Festa 2008 [pdf fajl] ---> ovde (http://fest.org.yu/2008/download/Program-36.-FEST-a-2008.pdf)

Lence

Da li je neko gledao nesto?
Ja sam odgledala tri...nijedan me nije posebno razocarao, a ni odusevio, osim filma 12, Nikite Mihalkova!
Fantastican je!  :pljes:

AquArius

Gledah danas Dvostruku ljubav Kloda Sabrola.
Valjda je poenta u kraju samom ..
tako ja videh,
za ostale ne znam.

Ide se dalje, zivot je magija i zivot je prevara.

12,
ako znate da li ce biti u bionji,
ili neko ima na disku, neka mi dojavi.

:cvet

AquArius

4 meseca, 3 nedelje i 2 dana

Volim kad film ima tisinu i cutanja.
Daje ti mogucnost da ucestvujes, razmislis u realnom vremenu,
ali te ne smori, zato sto je tema krupna
(i mozda su scene egzoticnije za zapad, nego za nas).

Pomislis imas li prijatelja,
i sta bi sebi dozvolio.

Dobar film.

Chef

Sinoc me je odusevila Lista poslednjih zelja!Nisam gledao bolji holivudski film! :pljes: :pljes: :pljes:
Obavezno ga pogledajte!

Lence

gledala sam i ja danas reprizu!
Dobar je!  :pljes:

Gocca

Ja sam gledala "Ljubav u doba kolere".
Odusevila sam se!
Ako budete u prilici, pogledajte u bioskopu!!!

igrackica

Ja gledah "Na ivici raja", odlican!
Nedovrsen kraj, mozes da gradis pricu i dalje i uzivas u mogucim ishodima. Malo cudna nota, nesto kao Babel, kome se dopao, neka gleda obavezno, samo je ovaj jos ozbiljniji, tezi i mnogo manje komercijalan.