Diplomate smatraju...

Started by _d.0.t_, 12-01-2008, 11:45:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

_d.0.t_

... da Srbija nema kapacitete za veæi rat zbog Kosova

Evropske diplomate umiruju javnost da Srbija nema kapacitete za voðenje ¹ireg oru¾anog sukoba, ali ne iskljuèuju sukobe Albanaca i Srba na Kosovu, pi¹e danas èeski dnevnik "Mlada fronta Dnes".

Dnevnik nagla¹ava da se Evropa pita dokle je Srbija spremna da zaðe zbog Kosova i da li je, s obzirom na to da "Bosna ni izdaleka nije dr¾ava kojoj je osigurana mirna buduænost", Beograd u stanju da izazove novi balkanski rat.
"Jaèa zatvaranje Srbije u sebe i oseæaj da su se protiv nje zaverili svi osim Rusije. Tako mogu da sa èitaju sve jaèe izjave premijera Vojislava Ko¹tunice. Ssta æe zaista uraditi te¹ko da mo¾e da se odgonetne", pi¹e èe¹ki list.
"Mlada fronta Dnes" citira mi¹ljenje slovenaèkog premijera Janeza Jan¹e da je reè samo o zveckanju oru¾jem u kampanji pred predsednièke izbore u Srbiji.
"U Srbiji je to tako. Ne¹to se izjavi pa se onda na krupne reèi zaboravi. Milo¹eviæ je, recimo, posle otcepljenja Slovenije zabranio za sva vremena da se kupuju slovenaèki proizvodi. Nije pro¹lo dugo, a ljudi si ih ionako ponovo kupovali", kazao je Jan¹a.
Èe¹ki list navodi iz diplomatskih izvora da se navodni kosovski plan Slovenije kao predsedavajuæe Evropskoj uniji sastoji u tome da æe èim Pri¹tina proglasi nezavisnost u roku od 48 sati to priznati Velika Britanija, Francuska i Nemaèka, a zatim i dalja grupa zemalja na èelu sa SAD.
"Mlada fronta Dnes" upozorava, meðutim, da je ¹ef slovenaèke diplomatije Dimitrij Rupel vrdao da odgovori ovih dana da li æe njegova zemlja biti meðu prvima ko bi priznao nezavisno Kosovo.

[blic]

uzima se i ova opcija u obzir...

Bred

ma daj, ovo je ratno huskacki napisan text.
To sto Kostunije price nema apsolutno nikakave veze sa oruzanim resavanjem statusa Kosova.

I cime bi ratovali sad kad nam je vojska totalno unistena i oslabljena, kada je nvo sektor ucinio svoje i ubio svakakvu zamisao da drzava nekad treba da se brani i oruzjem???

Ono sto ja vidim da smo mi totalno unisteni i da ne bi imali cime da se branimo ni da nam stvarno pripreti neka ozbiljna opasnost te u skladu sa tim moramo da cutimo i dodvoravamo se svima jer u suprotnom bi nas sravnili sa zemljom [ono sto nisu uspeli 1999.god ili pak nisu hteli]  :wink: