Kompanija "Apple" predstavila najtanji laptop "Mac Book Air"

Started by Bred, 16-01-2008, 13:18:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

By Ðorðe Putiæ
   

MacBookAir

Kompjuterska kompanija Epl (Apple) predstavila je nov laptop kompjuter za koji ka¾e da je najtanji na svetu. Nije èudo ¹to ga je Epl nazvao mekbuk er (MacBook Air), jer er na engleskom znaèi vazduh.

Novi kompjuter, debljine manje od dva santimetra, prikazao je lièno direktor Epla, Stiv D¾obs. Mekbuk er ima LED ekran sa ugraðenom internet kamerom i tastaturu normalne velièine, sa svetleæim slovima. Umesto mi¹a ima karakteristièno prozorèe osetljivo na dodir, koje razlièito reaguje na dodir jednog, a razlièito na dodir dva i vi¹e prstiju. U stvari, ovo je tehnologija pozajmljena od popularnog Eplovog mobilnog telefona, ajfon, koji nema nikakve dugmiæe veæ samo ekran osetljiv na dodir.

Mekbuk er opremljen je minijaturnim èvrstim diskom od 80 gigabajta, uz moguænost ugradnje dodatne fle¹ memorije od 64 gigabajta. Ako to nije dovoljno, Epl nudi dodatni, spolja¹nji èvrsti disk, sa be¾iènom vezom, zvani tajm kapsul, (Time capsule), iliti vremenska kapsula, za svega sto dolara. Kritièari su odmah primetili da novi laptop nema fajervajer (Firewire) video ulaz i da ima samo mono zvuènik. Inaèe, da bi sve smestio u ovako malo kuæi¹te Epl je naruèio od Intela specijalni kor 2 duo (Core 2 Duo) èip.

Stiv D¾obs ka¾e da sa punom baterijom mekbuk er mo¾e da radi pet sati. U verziji sa RAM memorijom od 2 gigabajta i procesorom od 1,6 gigaherca, novi laptop æe ko¹tati oko 1800 dolara, a na amerièkom tr¾i¹tu trebalo bi da se pojavi za manje od mesec dana

voanews.com

_d.0.t_



ocju ja ovo.
i kupicju Nike Air da mi se slazhu. kapirate? Mac Air, Nike Air... ahahahaaa... shou...


nego...
nije mnogo... oko 1500 evra. polovni mekovi su oko hiljadu kod nas, zavisi od konfiguracije. i manje chak...