Slovenaèki privrednici tra¾e oprez po pitanju statusa Kosova

Started by darusaz, 19-01-2008, 14:36:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

darusaz



Љубљана -- Менаџери водећих словеначких предузећа траже од своје владе да Словенија буде опрезна по питању статуса Косова.

Министар привреде Словеније Андреј Бајук у петак се срео на Брду код Крања са менаџерима водећих словеначких предузећа и представио им, између осталог, и приоритете словеначког председавања ЕУ.

Словеначки привредници су, овом приликом, упозорили министра Бајука и на осетиљиво питање Косова. С тим у вези, председник управе Горења, Фрањо Бобинац, подсетио је на проблем, који би могао да проистекне из словеначког председавања ЕУ, односно на политички ризик на Западном Балкану.

Због тога је Бобинац замолио да Словенија буде опрезна по питању статуса Косова, јер цела словеначка привреда, у великој мери, зависи од Западног Балкана.

”То није само политичко питање, већ би јако брзо могло да буде и привредно„, рекао је Бобинац.

Министар Бајук је, присутним привредницима, гарантовао да је словеначка влада свесна како је тржиште Србије и других земаља Западног Балкана битно за словеначку привреду, као и да је свесна како би непромишљени потези могли да шкоде словеначкој привреди.”