George Clooney & Sharon Stone brane Kosovo

Started by Comfortably Numb, 20-01-2008, 00:46:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Comfortably Numb



Poznati holivudski glumac D¾ord¾ Kluni najavio je u izjavi frankfurtskim 'Vestima' da æe, zajedno sa kolegama, organizovati protest protiv jednostranog progla¹enja nezavisnosti Kosova.

'Uskoro æu sa koleginicom i prijateljicom ©eron Stoun i njenim prijateljima iz detinjstva, koji su poreklom Srbi, organizovati protest zbog poku¹aja da Kosovo proglasi nezavisnost', kazao je slavni amerièki glumac 'Vestima'.

Kluni, koji se meðu prvima pridru¾io ¹trajku sindikata scenarista u Holivudu i podr¾ao bojkot sveèanosti dodele 'Zlatnog globusa', poznat je kao veliki borac protiv nepravde bilo koje vrste.

'Trudim se da svoju popularnost iskoristim za dobrobit èoveèanstva, odnosno da pomognem re¹avanju brojnih problema koji muèe savremeni svet', rekao je on.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun imenovao je juèe Klunija za izaslanika svetske organizacije za mir, zatra¾iv¹i od njega da posveti posebnu pa¾nju mirovnim snagama UN ¹irom sveta.

Kluni je poznat kao borac za ljudska prava i ukazivao je na zloèine poèinjene u sudanskoj oblasti Darfur.

Kao izaslanik mira prisustvovaæe sastancima predstavnika zemalja èiji se vojnici nalaze u raznim mirovnim kontingentima, koji æe se odr¾avati u sedi¹tu UN u Njujorku.

Svetska organizacija je saop¹tila da su izaslanici mira pojedinci koji poseduju ¹iroko priznate talente u domenu umetnosti, filma, knji¾evnosti, muzike i sporta i koji mogu doprineti ¹irenju ideala i aktivnostima UN ¹irom sveta.


Izvor:RTS

Wolf


AnaCrvena

da,ovo stvarno fino zvuci...prosto je neverovatno da neko nekad stane na nasu stranu!koliko se pomoci-videcemo!

marer_86


*

Sve je to lepo, samo sto mislim da njihova rec nece znaciti nista :ohwell:

Comfortably Numb

#5
Quote from: * on 20-01-2008, 11:02:30
Sve je to lepo, samo sto mislim da njihova rec nece znaciti nista :ohwell:

pa,sad,i ja sumnjam da ce nesto znaciti njihova rec,kao uostalom i nasa,ali bar ima neke reci...


Quote from: marer_86 on 20-01-2008, 10:44:58
a oni kao znaju gde je kosovo ...

U Ri­mu, na svet­skom da­nu po­sve­æe­nom bor­bi pro­tiv si­de, glav­ni gost bi­la je ©e­ron Stoun. Tom pri­li­kom su PR ti­mu ove ho­li­vud­ske zve­zde pro­sle­ðe­ne 63 mol­be za in­ter­vju, a me­ðu tri ko­je je ©e­ron iza­bra­la na­¹la se mol­ba ne­delj­ni­ka Evro­pa. Iz­ne­na­dio nas je raz­log nje­nog pri­stan­ka na raz­go­vor s na­ma. “Vi ste do­pi­sni­ca ze­mlje oda­kle su mo­ji naj­dra­¾i pri­ja­te­lji”, re­kla je.

©eron Stoun: Odrasla sam s Milicom i Du¹anom

Ko su oni?

Mi­li­ca i njen brat Du­¹an, mo­ji dru­ga­ri iz de­tinj­stva. To su pra­va dru­gar­stva jer se u de­tinj­stvu gra­de te­me­lji za pri­ja­telj­stvo za ceo ¾i­vot. De­¹a­va se da se ne èu­je­mo me­se­ci­ma, pa i ne vi­di­mo i go­di­nu da­na, ali oni su uvek tu za me­ne. Njih shva­tam kao naj­dra­¾e pri­ja­te­lje, kao bra­ta i se­stru.

Gde ste ih upo­zna­li?

Ro­ðe­na sam u Mi­dvi­lu, ma­lom me­stu u bli­zi­ni Pit­sbur­ga. U bli­zi­ni su sta­no­va­li i Mi­li­ca i Du­¹an. Mo­ji ro­di­te­lji D¾o i Do­ro­ti su po­re­klom iz Gal­ve­ja iz Ir­ske, a nji­ho­vi Mi­lo­rad i Mi­lun­ka iz Sr­bi­je. Dru­¾i­li su se i za­jed­no ra­di­li u obli­¾njoj fa­bri­ci smo­le i lep­ka. Te­ta Mi­lun­ka je èe­sto pra­vi­la hleb od ku­ku­ru­znog bra­¹na, ko­ji nam se ve­o­ma do­pao. Ka­da bi se vra­ti­la s po­sla, se­æam se da nas je èe­sto po­zi­va­la da ve­èe­ra­mo ku­ku­ru­zni hleb udro­bljen u mle­ko. Iako je to jed­no­sta­van i si­ro­ma­¹an obrok, na­ma je bio ve­o­ma uku­san. Igra­li smo raz­ne igre, na pri­mer, po­sle ¹ko­le smo sko­ro sva­ki dan no­si­li jed­no dru­go na le­ði­ma tak­mi­èe­æi se ko æe pre sti­æi do ci­lja. Po­¹to sam bi­la sla­ba i ta­nu­¹na, a Mi­li­ca je bi­la buc­ka, Du­¹an je uvek tra­¾io da bu­de u ti­mu sa mnom jer me je lak­¹e no­sio. Pam­tim i da smo se s dru­gim ti­mom tak­mi­èi­li ko æe na­pra­vi­ti ve­æi ba­lon od ¾va­ke ili ko æe de­set i¾va­ka­nih ¾va­ka da raz­vu­èe ¹to du­¾e, od jed­nog do dru­gog dr­ve­ta. Za­mi­sli­te nas èe­tvo­ro ka­ko na­iz­me­niè­no ¾va­èe­mo de­set ¾va­ka i ne ga­di­mo se to­ga.

Èe­ga se jo¹ se­æa­te iz tog pe­ri­o­da?

Ka­da se moj otac otro­vao na po­slu, pr­vi je do­tr­èao èi­ka Mi­lo­rad, ko­ji ni­je èe­kao dru­ge rad­ni­ke ili le­ka­re, veæ ga je od­mah iz­neo na­po­lje. Po­dr­¹ka te po­ro­di­ce mi je mno­go zna­èi­la i ka­da sam ima­la pro­ble­me u ¹ko­li, ali ne za­to ¹to sam bi­la lo¹ ðak. Na­pro­tiv, bi­la sam naj­bo­lji ðak i is­pred svo­je ge­ne­ra­ci­je. Bi­lo je mno­go onih ko­ji su me mr­ze­li zbog to­ga, na­zi­va­li me bu­ba­li­com i bu­da­lom. Sre­æom, ta­da sam uz se­be ima­la Mi­li­cu, Du­¹a­na i bra­ta, ko­ji su me ¹ti­ti­li. Uèi­li smo za­jed­no, pra­vi­li pla­no­ve za bu­duæ­nost; oni su me po­dr­¾a­va­li u sve­mu, pa i on­da ka­da su me u 15. go­di­ni pre­ba­ci­li na Uni­ver­zi­tet Edin­bo­ro.

Da li ste ikad pre­ki­da­li pri­ja­telj­stvo i ka­ko je te­klo va­¹e de­vo­ja­¹tvo?

Hva­la Bo­gu, me­ðu na­ma ni­kad ni­je bi­lo pro­ble­ma. Ima­la sam pro­ble­ma ka­da sam se za­de­voj­èi­la, ka­da su ne­ki po­èe­li da pri­me­æu­ju da sam le­pa i po­ku­¹a­va­li da mi se pri­bli­¾e. Po­¹to sam ih ta­da nad­me­no od­bi­ja­la, mno­gi su ¾e­le­li da mi se osve­te, i to ta­ko ¹to su se do­go­va­ra­li da me ne­gde pre­sret­nu i da “si­lu­ju ma­lu, pa­met­nu, le­pu ali pre­po­tent­nu ba­la­vi­cu, ko­ja se po­na­¹a kao snob”. Ka­sni­je me je Mi­li­ca u do­go­vo­ru s mo­jim stri­cem pri­ja­vi­la i ube­di­la me da idem na tak­mi­èe­nje za mis. Ta­ko je mo­ja ka­ri­je­ra kre­nu­la. Zbog to­ga sam se pre­se­li­la u Nju­jork. Ka­sni­je, ka­da smo se ge­o­graf­ski raz­dvo­ji­li, ni­smo se emo­tiv­no uda­lji­li. Mi­li­ca i Du­¹an su mno­go po­mo­gli da se moj brat iz­vu­èe iz kru­go­va dro­ge, u ko­je je za­pao. Na to­me im po­seb­no za­hva­lju­jem. ®e­lim da zna­te da je na¹ od­nos bio vi­¹e od igre, da je pre­ra­stao u traj­no, istin­sko pri­ja­telj­stvo, u od­nos ko­me pri­da­jem po­se­ban zna­èaj, ko­ji pred­sta­vlja te­melj za ceo moj ¾i­vot: za sna­¾nu, sa­mo­stal­nu liè­nost ka­kva sam u po­slu i pri­vat­nom ¾i­vo­tu.

Pra­ti­te de­¹a­va­nja u Sr­bi­ji?

Znam ¹ta se ovih da­na ozbilj­no re­¹a­va u ve­zi sa Sr­bi­jom i Ko­so­vom. Te­ta Mi­lun­ka, ko­ja je iz Èaè­ka, mno­go nam je pri­èa­la o Sr­bi­ji, a èi­ka Mi­lo­rad, ko­ji je po­re­klom s Ko­so­va, uvek je pri­èao o Ko­so­vu. Za vre­me bom­bar­do­va­nja nam je po­ka­zi­vao i fo­to­gra­fi­ju cr­kve u ko­joj je kr­¹ten i ko­ja je sru­¹e­na. Mi­li­ca i Du­¹an su pre ne­ko­li­ko go­di­na bi­li ta­mo pa su mi pri­èa­li o sve­mu. Sa­da mno­go bri­nu. Znam za ovu ne­pra­ved­nu si­tu­a­ci­ju u ve­zi s Ko­so­vom, ko­je tra­¾i da bu­de ne­za­vi­sna dr­¾a­va, pa mi je go­to­vo ne­mo­gu­æe za­mi­sli­ti da æe se to de­si­ti. Ba¹ smo se èu­li kra­jem no­vem­bra i re­kli su mi da su stra­¹no za­bri­nu­ti po­sle pre­go­vo­ra. Za­to smo raz­mi­¹lja­li da or­ga­ni­zu­je­mo ne­ki jav­ni pro­test. ®ao nam je ¹to u Sje­di­nje­nim Dr­¾a­va­ma ne­ma do­brog ob­ja­¹nje­nja o to­me ¹ta je isti­na. Ko­sov­ski lo­bi je ve­o­ma jak a, na­¾a­lost, i in­te­re­si Ame­ri­ke su na nji­ho­voj stra­ni. Èe­ka­mo is­hod pre­go­vo­ra i on­da æe­mo vi­de­ti ¹ta se mo­¾e or­ga­ni­zo­va­ti.


Izvor:EVROPA  intervju sa Sharon Stone (http://www.evropanedeljnik.co.yu/sh/192/zivot/1647/?&search_x=0&search_y=0&tpl=18)

AnaCrvena

naravno da je prilicno nerealno da bela kuca konsultuje seron i klunija pre donosenja odluke! :roll:
ali,opet,nije to bas beznacajno,jer mozda moze da pokrene neku vecu reakciju javnosti,koja sigurno nije bas obavestena o kosovskom problemu...pa,kad ovo dvoje to serviraju,mozda se jos neko zapita...

Darker

ma upravo to, nama fali lobi i reklama koja govori ne¹to drugaèije nego ¹iptarska... :wink:

Pedja

Само да нас подржи Бред Пит и Анђелина и имаћемо подршку целог света.

*

Da smo u Africi, Andjelina bi nam dala podrsku, ovako :nonono:

shumshi


Ayrton Senna

Neka njih dvoje lepo doðu u Srbiju, jo¹ bolje, da posete srpske enklave na Kosovu i Metohiji sa svom svojom novinarskom svitom koja ih prati. To bi bila prava prièa. A tek kada bi prespavali u kuæi nekog domaæina, da veèe i noæ provedu pod svetlo¹æu sveæa, bez struje, bez vode...

*

Da, zamisli ti tek tu dramu, cela Amerika bi plakala a005 :K

Ayrton Senna

Pa verovaæu u njihove stavove tek kada ih vidim na Kosovu, ali meðu Srbima.

Jer, jedna druga poznata holivudska glumica je pre skoro 2 god. boravila u Pri¹tini. Zvanièna poseta ili ne, tek Nikol Kidman se dobrano slikala po Pri¹tini, usput i sa na¹om srpskom Kidmankom. A kome je pru¾ala podr¹ku....
Zvanièno NVO koja brani prava ¾ena, ¾rtava trafikinga.

AquArius

Milorad
Milunka
Milica
Dusan

su nas lobi

.