George Clooney & Sharon Stone brane Kosovo

Started by Comfortably Numb, 20-01-2008, 00:46:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vucko81

Ima jos dobrih ljudi u svetu, bice toga sve vise. Njima svaka cast treba ih pozvati u Srbiju i docekati ko heroje!

joe13

Jutros su objavili na RTS-u da im se pridruzuju i Ricard Gir i Son Koneri u borbi protiv jednostranog proglasenja nezavisnosti Kosova  :wink:

Darker

A najbolje Koneri, koji se zala¾e za nezavisnost ©kotske :siza:

tarantulica

Dok se ©on Pen ne ukljuèi, od ovoga nema ni¹ta....
On je najpoznatiji "bund¾ija" Holivuda...  :>

Adonis_Vernalis

Mislim da bi trebalo lobirati kod Ala Pacina da se zauzme "za nasu stvar" (cosa nostra, na italijanskom)...

Ima covek iskustva. Kum nije dugme...

joe13

Quote from: Darker on 21-01-2008, 09:32:34
A najbolje Koneri, koji se zala¾e za nezavisnost ©kotske :siza:
Jeste D,ali Skotska je UVEK bila nezavisna i kroz istoriju je dugo ratovala sa Engleskom bas zbog svoje nezavisnosti,a i skotski kraljevi su sedeli na engleskom tronu,a KiM su ODUVEK bili deo Srbije

alexica

ja bas verujem da je cela prica kao ona o tome kad poznati usvajaju decu zarazenu hiv-om
mislim, svaka cast, ali sve je to u njihovu korist pre svega
kaze Seron (juce u Blicu): ja sam bila najbolji djak, uvek, i svi su mi se rugali i zvali me bubalicom sreca pa sam imala Milicu, Dusana i brata uz sebe
BRAVO! bila je uvek najbolji djak, to je stvarno za pohvalu

Bred

Kluni zatrpan mejlovima o Kosovu
Autor: T. V. |

Holivudski superstar D¾ord¾ Kluni i njegovi predstavnici zasuti su ovih dana mejlovima i molbama da prokomentari¹u najavu da æe holivudska zvezda uz podr¹ku grupe kolega, meðu kojima je ©eron Stoun i druga poznata imena Holivuda, organizovati protestnu akciju protiv jednostranog progla¹enja nezavisnosti Kosova.

Na zvaniènom sajtu „Kluni studija“ istaknuta je, èak, molba javnosti da se o ovom pitanju ne ¹alju mejlovi, niti da se pi¹e Kluniju dok se ne da zvanièna potvrda ili demanti. „Kluni je u Sudanu i nije u moguænosti da komentari¹e“, istièe se u obave¹tenju. Dodu¹e, pri¹tinski „Koha ditore“ objavio je demanti, ali pozivajuæi se na neimenovanog Klunijevog predstavnika za ¹tampu, koji je, navodno, rekao ovom listu da glumac „ne ¾eli da komentari¹e situaciju u tom delu Evrope“, ostavljajuæi otvorenim pitanje kakav je zaista njegov stav. Prema informacijama „Blica“, Kluni je upravo u Sudanu pred novinarima potvrdio pisanje medija da se protivi nezavisnosti Kosova, u èemu ga podr¾ava grupa uticajnih prijatelja.
Amerièki re¾iser, producent i pisac srpskog porekla D¾ord¾ Bogdaniæ ka¾e za „Blic“ da bi inicijativa Klunija „mnogo znaèila za promociju interesa Srbije u Americi“. Re¾iser, koji je poznat po dokumentarcu „Jugoslavija: Rat koji se mogao izbeæi“, ka¾e da bi se prikljuèio svakoj inicijativi protiv nezavisnog Kosova.
Meðutim, Obrad Kesiæ, amerièki analitièar srpskog porekla, upozorava na to da ne treba imati iluzija da æe ona preko noæi osetnije uticati na politiku Va¹ingtona.
- Holivud se èesto anga¾uje na mnogim spornim pitanjima amerièke politike, a to se pogotovo odnosi na Irak. Ogroman broj glumaca ukljuèio se u antiratnu kampanju, a 2003. aktivno su lobirali protiv D¾ord¾a Bu¹a, ali rezultat je da se ni¹ta nije promenilo - obja¹njava Kesiæ. Prema njegovoj oceni, najveæi problem Srbije jeste to ¹to u Americi istrajava imid¾ na¹e zemlje vezan za doba Milo¹eviæa.
- U tom smislu, inicijativa poput Klunijeve bila bi veoma va¾na da se takva slika o Srbiji promeni - ka¾e on.
Meðu imenima holivudske „grupe za podr¹ku“ Srbije, pored Klunija i ©eron Stoun navodno su i Rièard Gir, ©on Koneri, Tom Henks, D¾oni Dep, Majkl Daglas i veæ osvedoèeni prijatelj Srbije Robert de Niro, koji je posle nezaboravnog studentskog iskustva sa srpskim gostoprimstvom svojoj æerki dao ime Drina, a za osoblje uzima iskljuèivo Srbe.

Dva filma o Srbima
Kluni, poznat po humanitarnim akcijama i politièkom anga¾manu protiv Bu¹ove politike, snimio je dva filma sa balkanskom tematikom: „Mirotvorac“, u kojem su Srbi „lo¹i momci“ i „Laku noæ i sreæno“, dirljivu prièu o srpskom imigrantu Milu Raduloviæu koji je nedavno preminuo.

blic

SLATKIS

pa fino za njihovo zalaganje samo neznam koliko ce to pomoci srbija sa kosovom ima velikih problema to vam kazem jer i dalje zivim dole ali trenutno studiram u bg inace je moja porodica jos dole.
sto se tice mene treba se zalagati za taj deo samo neznam da li sam ja bas pogodna da komentarisem jer previse me nose emocije :ohwell: :(

Al-Jasmina

Mislim da je lepo sto se zalazu za nas buduci da nam je lobi maltene nepostojeci...

Ovo za Seron Stoun i te srbe komsije me iznenadilo skroz  :>

Kad bi se sami zalagali i radili na lobiranju, trebalo bi nam 20 godina i mucho novca da stignemo albanski lobi, a mi nemamo ni vreme ni novac!

I dajte da budemo malo manje pesimisti,
jer pesimizam nije dobar vodja!  :cvet


Bred


Ayrton Senna

Quote from: SLATKIS on 23-01-2008, 16:05:48
sto se tice mene treba se zalagati za taj deo samo neznam da li sam ja bas pogodna da komentarisem jer previse me nose emocije :ohwell: :(

Emocije u ovom sluèaju nisu ni¹ta lo¹e (mada se D neæe slo¾iti samnom  :K), ali su dokaz veze sa rodnom grudom.

:pljes: Jass,
pesimizam nam u ovom trenutku najmanje treba. Mada, ja sam pomalo skeptièan u vezi cele stvari sa pokretom 'Kluni'. No, saèekajmo za njihovo konaèno javno obraæanje i izno¹enje stavova, jer se sada sve svodi na domen rekla-kazala, niti ko potvrðuje, niti demantuje prièu.

Darker

Quote from: Ayrton Senna on 23-01-2008, 23:50:40

:pljes: Jass,
pesimizam nam u ovom trenutku najmanje treba.

Sa ovim bih se potpuno slo¾io :cvet

dirigent

Nece se americka politika prema nama promeniti jos mnogo godina... Jos ako Hilari izaberu , ustalice se dobrovoljna izborna monarhija Bushovih i Klintonovih ... Toliko o tome koliko prosecni amerikanac haje za politiku , nove ljude i nove ideje.

SLATKIS

ja i jesam optimista mislim da nisam ne bi jos zivela dole i to ne u svom rodnom gradu vec u mestu gde imam vikendicu.
i ja sam takodje skepticna jer upoznala sam puno amerikanaca i engleza koji su u "mirovnoj"misiji na kosovu oni ne mogu verovati da su srbi nomalni(a ne "ljudozderi" zasta su ih pripremali)i civilizovani i da su siptari(albanci je previse fino)ti kojih treba da se boje(iako su im oni platili da tu dodju). :roll: :ohwell: