Pilula kanabisa za pet godina

Started by Bred, 27-01-2008, 22:00:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Tanjug
Amsterdam -- Holandska farmaceutska kompanija najavila proizvodnju pilule kanabisa, biljke koja se koristi u leèenju nekih te¹kih bolesti.

U holandskoj farmaceutskoj firmi "Eko farmasjutikalz" prognoziraju da æe svetsko tr¾i¹te ovih medikamenta biti vredno èetiri milijarde evra, u èemu bi udeo "Eka" mogao da bude 20 do 30 odsto, izve¹tava Rojters.

Za sada jedini konkurent holandske firme je kanadska kompanija "Kanasat", koja takoðe radi na razvoju pilula kanabisa. Kanada je, inaèe, prva zemlja koja je odobrila sprej na bazi kanabisa "sativeks" britanske firme "GV farmasjutikalz" kao tretman za obolele od multiple skleroze.

Kompanija "Eko" je saop¹tila da æe klinièke studije i testiranja njihove pilule, koja æe se zvati "namisol", poèeti veæ u prvoj polovini tekuæe godine.

Neke studije su pokazale da medikamenti na bazi kanabisa mogu da budu efikasni u leèenju Parkinsonove bolesti, multiple skleroze, migrene, kao i da budu od pomoæi i kod Alchajmerove bolesti.

U Holandiji je prodaja kanabisa u kafeima tolerisana decenijama, a 2003. to je postala prva zemlja koja je odobrila izdavanje kanabisa na recept radi tretmana hroniènog bola, muènine, gubitka apetita kod obolelih od raka, kao i side i multiple skleroze.

Kori¹æenje kanabisa u medicinske svrhe ima dugu istoriju - u Kini je kori¹æen jo¹ pre 5.000 godina.

b92

Darker

Ovi mora da su konzumirali istu kad su do¹li na tu ideju :wall: :K
Zabranite pu¹enje, a legalizujte travu, jeeeeee :~ :wall:

_d.0.t_


Enea

Quote from: Darker on 27-01-2008, 22:33:27
Ovi mora da su konzumirali istu kad su do¹li na tu ideju :wall: :K
Zabranite pu¹enje, a legalizujte travu, jeeeeee :~ :wall:

komentar ti je na nivou 1. razreda srednje shkole.
dzaba tebi sva farmacija, i biohemija i uchenja o bolestima..

Darker

Ok, mo¾da. A mo¾da je ovo u prenesenom znaèenju signal da je kanabis dobar, kao ¹to je i koka dobra(slu¹ali ste o Evo Moralesu ovih dana?)
Imao sam druga koji ne pu¹i, ali koji duva, jer trava je zdrava, a na cigarete se navikne¹. Iz ovog ugla je iza¹la i moja prethodna reèenica :cvet

Ja hvala bogu nisam uèio jo¹ o lekovitim dejstvima kanabisa (nisam mo¾da dotle stigao a i moj smer se orijenti¹e do sad na druge stvari), ali naravno da znam da to ima utemeljenje u nauci. I da nema ¹tetnih efekata koje ima pu¹enje marihuane. Ono ¹to poku¹avam da ka¾em, jeste da se ovom informacijom ¹alje poruka: vutra i nije tako lo¹a. posredno. :wink:

Enea

#5
ja ne znam shta je ovde informacija, a time ne vidim ni poruku da li je kanabis dobar, niti vidim neku politiku iza svega..

pilule kanabinoida postoje godinama unazad. ne znam da li postoje u Srbiji.
znachi ne radi se na razvoju i hit plasiranju nechega, za pet godina...

D, obzirom da si mbh, i da slushash toxine 2god (th i kta) ne znam kako si propustio da se pilule koriste... obrati paznju, devojka je odgovarala metabolite iz kta, dok sam ja pisala koncept iz toxina..


stanje u kome su pacijenti koji ih primenjuju nije nimalo lako, ponajmanje je za sprdnju... i polemisanje o tome da li zapravo postoji farmakoloski efekat.. ili je sve samo pitanje drzave, politike iste... je chisto sviranje ________u.

Darker

Ok, ja govorim o drugaèijem pristupu ovoj informaciji iz ugla zainteresovanog laika. Ili njegovog deteta. koje preprièava to drugom detetu :cvet