Osuðeni Predrag Popoviæ i list ''Pravda''

Started by Girl, 28-01-2008, 13:28:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Girl

Zbog objavljivanja la¾i o Vladimiru Popoviæu i Èedomiru Jovanoviæu osuðeni Predrag Popoviæ i list "Pravda"!

Sud zabranio Predragu Popoviæu i listu “Pravda” da ubuduæe povreðuju prava liènosti Vladimira Popoviæa i novèano ih kaznio.

Drugi op¹tinski sud u Beogradu doneo je presudu u predmetu P4684/07 kojom se nala¾e tu¾enima Predragu Popoviæ, glavnom i odgovornom uredniku lista "Pravda" i izdavaèu ovog lista, preduzeæu "Pravda Press", da tu¾iocu Vladimiru Popoviæu isplate na ime nematerijalne ¹tete iznos od 250.000,00 dinara kao i 68.100,00 dinara za naknadu tro¹kova parniènog postupka. Takoðe, Drugi op¹tinski sud je pod pretnjom plaæanja novèane kazne, zabranio tu¾enima, Predragu Popoviæu i listu "Pravda" da ubuduæe povreðuju prava liènosti Vladimira Popoviæa.

Vladimir Popoviæ je tu¾io Predraga Popoviæa i preduzeæe "Pravda Press" jer je 20.6.2007. u listu "Pravda" (na naslovnoj i unutra¹njim stranama) objavljen tekst pod naslovom "POLITIÈKI SUMRAK BEBE POPOVIÆA I ÈEDE JOVANOVIÆA - ÈEKA IH ZATVOR", u kojem se iznose najte¾e klevete na raèun Popoviæa i Jovanoviæa i navodi da su ova dvojica bila ume¹ana u otmicu Milorada Mi¹koviæa i Milije Baboviæa. Ovaj tekst je bio objavljen u sklopu vi¹emeseène medijske kampanje koja je trajala tokom leta 2007. godine, kada je poku¹ano, uz pomoæ Du¹ana Mihajloviæa i medija bliskih vlastima, obesmi¹ljavanje zahteva javnosti za utvrðivanje politièke pozadine ubistva premijera Ðinðiæa, tako ¹to æe se abolirati pravi inspiratori ovog zloèina a krivica preneti na njegove saradnike, pre svega Vladimira Popoviæa i Èedomira Jovanoviæa.




izvor: ldp.org.yu

Wlada

Такве квази-новине треба забранити...
Еј бре, Њујорк нема више од пар дневних листова а Београд не зна ште ће од силних курира,пресова,алоа,правди,газета...  :namcor

pop

Imate dosta o ovome u temi ...a nisu novine http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,3512.0.html (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,3512.0.html)

Girl

Ok, Wlada je usmerio temu u tom pravcu, samo sam htela da obavestim sve za ovu presudu  :cvet  i da se prica o njoj, ako imate neki komentar vezan za nju  :cvet

Darker

A ¹ta reæi??? Neko je jednom rekao: la¾ objavljena u novinama-to je kao da sa vrha Beograðanke bacite tonu sitno iseckanih papiriæa. Demanti - to je kao da poku¹ate da sakupite iste.

Èeda i beba æe i dalje ostati lopvi i dileri droge, a Peða æe ostati èovek iz naroda koji se samo bori za istinu. Ni¹ta novo :ball2:

Girl


vucko81

То за Чеду сви знају то је истина  :1

Vampire 666

#7
Quote from: vucko81 on 29-01-2008, 18:59:41
То за Чеду сви знају то је истина  :1

Osnove retorike....ako nemas argumentovane cinjenice reci, kao podrsku tezi koja se iznosi, TO SVI ZNAJU...

Darker

Quote from: vucko81 on 29-01-2008, 18:59:41
То за Чеду сви знају то је истина  :1
Pa to ti ka¾em :ball2: