Suðenje za otmicu Miroslava Mi¹koviæa

Started by Girl, 28-01-2008, 13:34:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Girl

Danas poèetak suðenja za otmicu Mi¹koviæa

Pred sudskim veæem Èetvrtog op¹tinskog suda u Beogradu danas æe poèeti ponovljeno suðenje èlanovima zemunskog klana optu¾enim za otmicu predsednika kompanije Delta Miroslava Mi¹koviæa i jo¹ dve otmice i iznudu.

SUÐENJE Na optu¾enièkoj klupi sedeæe Aleksandar Simoviæ, Du¹an Krsmanoviæ, Nenad Opaèiæ i Nikola Bajiæ, a u bekstvu su Milo¹ Simoviæ, Vladimir Milisavljeviæ i Milan Juri¹iæ Jure.
Èlanovi te kriminalne grupe ranije su, u dva procesa, prvostepeno osuðeni za ubistvo premijera Srbije Zorana Ðinðiæa, kao i za brojna ubistva, otmice i teroristièke napade.
Suðenje æe biti odr¾ano u beogradskoj Palati pravde, po¹to je 24. oktobra pro¹le godine odlo¾eno, jer zgrada Èetvrtog op¹tinskog suda nije dovoljno bezbedna.
Mi¹koviæa su, prema optu¾nici, 9. aprila 2001. godine u Bulevaru Arsenija Èarnojeviæa na Novom Beogradu oteli Mile Lukoviæ, braæa Milo¹ i Aleksandar Simoviæ i Milisavljeviæ.
Mi¹koviæ, èiju je otmicu, prema optu¾nici, planirao voða klana Du¹an Spasojeviæ, bio je primoran je da zatra¾i od zaposlenih u Delti da otmièarima isplate sedam miliona nemaèkih maraka, nakon èega je pu¹ten.
Du¹an Spasojeviæ i Mile Lukoviæ ubijeni su u policijskoj akciji "Sablja" 27. marta 2003. godine, jer su, kako je tada saop¹teno, pru¾ali oru¾ani otpor prilikom poku¹aja hap¹enja.
Optu¾nica èlanove zemunskog klana tereti i za otmice Dragoslava Vukoviæa i Milenka Aleksiæa za èije su oslobaðanje uzeli ukupno 5,5 miliona maraka, kao i za iznudu 44.000 maraka od Sa¹e Pe¹iæa.
Okru¾ni sud ukinuo je prethodnu provostepenu presudu, izreèenu tokom "Sablje", i vratio predmet Èetvrtom op¹tinskom sudu na ponovno suðenje.
Suðenje je zakazano za 9.30, a sudskim veæem predsedava sudija Du¹an Milenkoviæ.


izvor: 24 sata

Wlada

Треба им свима конфисковати имовину, продати све што су крвавим новцем стекли, а паре одмах пребацити на неки државни пројекат.
Њима ће тек да се суди...

l@yl@

A Miskovic mi je bas fin!!!!!Ma sve bih ja to po kratkom postupku,a njihovu imovinu podelila kao i "besplatne akcije"!!!!!!!!!!!