Pet sati dnevno ispred TV ekrana

Started by _d.0.t_, 01-02-2008, 15:03:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

_d.0.t_

Srbi provedu bar pet sati dnevno ispred TV ekrana

Graðani Srbije u proseku provode gotovo pet sati dnevno ili 289 minuta ispred malog ekrana i po tome su u samom evropskom vrhu.

Prema reèima direktora Agencije za istra¾ivanje medija "Nilsen medija risrè" Darka Broæiæa, oko tri èetvrtine graðana svakog dana pogleda bar ne¹to na televiziji. U samom vrhu gledanosti u poslednje èetiri godine su, prema njegovim reèima, serije i to domaæe produkcije, a slede sportski dogaðaji - prenosi fudbalskih utakmica, muzièke emisije (prete¾no sa hitovima narodne muzike), filmovi, informativne emisije i prikazi specifiènih dogaðaja.

Broæiæ je istakao da u Srbiji postoji fenomen reprize starih serija, kao ¹to je "Bolji ¾ivot", èija je proseèna gledanost u treæem repriziranju poèetkom 2007. godine iznosila 17,7 odsto.
Od sportskih dogaðaja, u pro¹loj godini, najgledaniji su bili progla¹enje pobednika u vaterpolu u Beogradu, ali i prenosi fudbalskih utakmica reprezentacije i klubova na evropskim takmièenjima.

Novogodi¹nji program TV Pink "Narodno veselje" sa 25 odsto gledanosti, kao i finale emisije "Zvezde granda" su najgledanije muzièke emisije sa stalnim trendom rasta.
Broæiæ je dodao da je i "Drugi dnevnik" RTS emisija sa neprekidnim trendom rasta.


[blic]

shto je mnogo, mnogo je...

AquArius

ispred tv ekrana .. ne,
ali ispred monitora .. pa ..

Wlada

Ја проведем око 3 сата испред компа и још сат испред ТВ-а (како да пропустим "Звездане стазе" :K).
Међутим лети и не палим комп и ТВ. Тада дању нисам дома, а ноћу читам.
:roll: