Ðukanoviæ premijer od 15. februara?

Started by Bred, 01-02-2008, 15:08:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

zvor: Beta
Podgorica -- Skup¹tina Crne Gore æe na vanrednoj sednici 15. februara, mo¾da, za premijera izabrati Mila Ðukanoviæa, javila je TVCG.

Na sednici parlamenta æe biti razmotreni i programski zadaci Vlade i eventualno njena rekonstrukcija, navodi se iz istih izvora. Nije, meðutim, izvesno koliki æe biti obim rekonstrukcije, a list Republika danas pi¹e da bi mogla da bude zamenjena jedna treæina ministara u vladi Crne Gore.

Sasvim je sigurno da su personalne promene neophodne na èelu dva resora - u Ministasrtvu kulture, sporta i medija i u Ministarstvu prosvete.

Ministar kulture i medija Predrag Sekuliæ izabran je za politièkog direktora DPS-a, a ministar prosvete Slobodan Backoviæ predlo¾en za ambasadora Crne Gore u Rusiji.

Glavni odbor vladajuæe Demokratske partije socijalista æe, verovatno, do sredine iduæe sedmice saop¹titi predlog da predsednik stranke Milo Ðukanoviæ ponovo stane na èelo crnogorske Vlade.

Podgorièki list Vijesti danas je objavio da bi za potpredsednika Vlade mogao da bude anga¾ovan potpredsednik DPS-a Svetozar Maroviæ.

Vlada premijera ®eljka ©turanoviæa izabrana je 10. novembra 2006. i bila je prva Vlada Crne Gore nakon referenduma o nezavisnosti.

©turanoviæ je izabran posle odluke lidera vladajuæe Demokratske partije socijalista i biv¹eg premijera Mila Ðukanoviæa da se povuèe sa najvi¹ih dr¾avnih funkcija.

U januaru pro¹le godine, ©turanoviæu je dijagnostifikovan redak tumor pluæa.

Prema ustavnom zakonodavstvu, ostavka predsednika vlade smatra se i ostavkom cele vlade, ali ona nastavlja rad do izbora nove.

"Vujanoviæ ne mo¾e predlagati mandatara"

Lider Pokreta za promjene Neboj¹a Medojeviæ izjavio je da aktuelni crnogorski predsednik Filip Vujanoviæ nema ovla¹æenja da predlo¾i novog mandatara nakon ¹to je ®eljko ©turanoviæ podneo ostavku, jer su predsednièki izbori raspisani.

Medojeviæ je kazao da je politièka situacija u Crnoj Gori posle ©turanoviæeve ostavke osetljiva i da bi bilo maksimalno korektno da se odr¾e konsultacije sa predsednicima parlamentarnih stranaka.

Na tim konsultacijama, smatra Medojeviæ, trebalo bi da se postigne dogovor o odr¾avanju vanrednih parlamentarnih izbora u nekom relativno brzom roku, mo¾da veæ u septembru.

"Meni je pre svega ¾ao da je zdravstveno stanje premijera ©turanoviæa takvo da je morao da podnese ostavku. ®elim mu puno sreæe i zdravlja i nadam se da æe se izboriti sa bole¹æu i da æe ozdraviti", kazao je Medojeviæ.

Neboj¹a Medojeviæ
Neboj¹a Medojeviæ
Demokratska srpska stranke dovela je u vezu ostavku ©turanoviæa i evenutualno imenovanje Ðukanoviæa na mesto premijera sa istragama o ¹vercu cigareta koje se vode protiv njega u zemljama Evropske unije, uz ocenu da æe Ðukanoviæ "uèiniti ¹to¹ta ¹to se bude zahtevalo od njega".

Demokratska srpska Crne Gore ocenila je da je ©turanoviæ smenjen sa mesta premijera jer nikada ne bi priznao nezavisnost Kosova i Metohije, ¹to æe Ðukanoviæ uraditi.

Predsednik Socijalistièke narodne partije Crne Gore Srðan Miliæ rekao je da je imao izvanrednu saradnju sa premijerom ®eljkom ©turanoviæem i po¾eleo mu uspe¹an oporavak.

"Lièno, od svega srca, ¾elim ©turanoviæu sve najbolje u bici koja mu predstoji", naveo je Miliæ.

Vujanoviæ: Izuzetni rezultati ©turanoviæa

Crnogorski predsednik Filip Vujanoviæ ocenio je da je vlada ®eljka ©turanoviæa, koji je podneo ostavku, postigla izuzetne rezultate u evropskim i evroatlantskim integracijama i ukupnom ekonomskom razvoju Crne Gore.

U saop¹tenju objavljenom u Podgorici, Vujanoviæ je, takoðe, po¾eleo ©turanoviæu brzo i potpuno ozdravljenje, istièuæi da æe njegova posveæenost poslu, u kojem je iskazao upornost i istrajnost, biti izvesna garancija za njegovo izleèenje.

b92

Bondage Slut

Covece...znaci on je poslednja komunjara koja se drzi na Balkanu... Sta ce, mora, bez imuniteta bi odma' bio uhapsen...

Darker

hehehe, nisam ni sumnjao  da æe izdr¾ati vi¹e od godinu dana... :K

Bred

strasno!
stvarno je Cg privatna drzava  :wall: :face:

dirigent

CG liberali Slavka Perovica su ugasili stranku pre par godina i u javnosti obrazlozili da nema svrhe za politicko delovanje , kad je svaki gradjanin ugradio neku svoju racunicu u sistem koji je Milo napravio i vuci siti i ovce na broju...