Postizborna kriza u Srbiji

Started by Vampire 666, 05-02-2008, 19:10:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

KaBoom

Ne ka¾em ni ja da treba lizati guzu EU i po¹to-poto trèati ka njima... U ostalom, imamo mi jo¹ dovoljno stvari da sredimo u na¹em dvori¹tu, da bi se o na¹em èlanstvu uop¹te raspravljalo. Ali da polako krenemo sa dono¹enjem zakona i odredbi. Ne (samo) zbog ulaska u EU, zbog nas samih...

Bred

Oko toga se svi salzemo-da su nam odredjeni standardi potrebni sa ili bez ulaska u EU.
:wink:
Trenutno je negativno raspolozenje prema EU zbog situacije sa KiM i morace da se saceka da se strasti umire cak i medju nasim politicarima i da im  se vidici iskristalisu.

KaBoom

Da, mislim da mora malo da se spusti lopta, da se nekako smire strasti, da bude bez ishitrenih poteza i reakcija politièara i da se lepo dogovore. Ovako, svi se sla¾u oko nacionalnog jedinstva, a onda opet neko ne¹to ka¾e i krenu sa raspadanjem vlade, koalicije itd... Nek se vi¹e odluèe i defini¹u svoj stav, pa ako treba izbori - nek narod odluèi kojim æe putem. Ovako samo laju bez rezultata, a da ne ka¾em da nisu jedinstveni, ¹to bi u ovom trenutku bilo najpo¾eljnije. Ali jedinstveni da svako napravi ustupke, da svima odgovara, a ne jedinstveni oko politike premijera!

Vampire 666

E, da nam je sad jedan Milos Obrenovic...Imali bi i Kosovo i EU za cirka tri godine...Ako ga ne bi neko u medjuvremenu ubio pod devizom strani placenik-domaci izdajnik...

Roben

А тај Милош Обреновић је "шмрк"  :K

KaBoom

Quote from: Roben on 05-03-2008, 20:10:57

Ne kontam. Ali... Da li ti to mo¾da, Robene, vreða¹ i poni¾ava¹ Èedu Jovanoviæa?

Mislim, ne vidim da je ovde iko izvreðao tvog Guèa heroja Velju Iliæa, pa zato... Èemu pogrdne reèi?

Roben

Па ко ти брани да вређаш Вељу  :hmm
Моје је право да зовем "шмрка" како хоћу

Vampire 666

Quote from: Roben on 05-03-2008, 20:10:57
Ne znam ni jedog politicara koji se tako zove...Najblizi Milosu Obrenovicu u modernoj istoriji je bio Dr. Zoran Djinjdjic, a trenutno ne vidim na politickoj sceni nekog ko poseduje odgovarajuci kvalitet...

Roben

Ајде вамп и ја негде да се сложимо  :Bog

lijepa bosanka

dosta off-a!!! :F

Skup¹tina bez rasprave o rezoluciji
5. mart 2008. | 07:08 -> 20:50 | Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug
Beograd -- Predsednik Skup¹tine Srbije Oliver Duliæ prekinuo sednicu zbog toga ¹to Vlada nije dala mi¹ljenje o predlogu rezolucije SRS-a

Skup¹tina Republike Srbije (Beta, arhiva)

Duliæ je rekao da æe poslanike obavestiti kada bude stiglo mi¹ljenje Vlade Srbije u vezi sa rezolucijom o za¹titi integriteta i suvereniteta Republike Srbije u odnosima sa meðunarodnim organizacijama, posebno sa Evropskom unijom, a koju je predlo¾ila Srpska radikalna stranka.

Skup¹tina Srbije, i pored velikih oèekivanja, nije uspela da poène raspravu o dnevnom redu, ali je u prvi plan izbacila veæ dugo aktuelno pitanje opstanka vladajuæe koalicije.

Nakon odluke predsednika parlamenta da prekine rad Skup¹tine dok se o predlogu rezolucije radikala o odnosima EU i Srbije ne izjasni Vlada Srbije, iz SRS-a su najavili inicijativu za smenu Olivera Duliæa.

U takvoj atmosferi, DSS tra¾i da se graðani o prikljuèenju EU izjasne na referendumu, a DS poruèuje da - ako ode Duliæ - pada i Vlada.

Vruæ krompir koji je prebaèen iz parlamenta u kabinet Vojislava Ko¹tunice trebalo bi da vladajuæoj koaliciji da odgovore na nekoliko pitanja - ko èini vladajuæu veæinu u parlamentu, kakav je odnos vlasti prema evropskim integracijama i da li je ovo kriza koja vodi novom dogovoru ili prevremenim parlamentarnim izborima.

Ali, nisu to sve nedoumice.

Posle odbijanja predsednika Skup¹tine da dozvoli da se u parlamentu zapoène rasprava o rezoluciji Srpske radikalne stranke, koja èlanstvo u EU uslovljava potvrdom celovitosti dr¾avne teritorije Srbije, i Duliæeve odluke da o tome saèeka mi¹ljenje Vlade, iz Srpske radikalne stranke najavljena je inicijativa za smenu predsednika parlamenta.

Ni to nije kraj.

DSS izlaz iz ove situacije vidi u odr¾avanju referenduma, a referendumsko pitanje odredile bi, kako ka¾e Milo¹ Aligrudiæ, poslanièke grupe konsenzusom.

Linberalno-demokratska partija izlaz vidi samo u izborima.

Najveæa pa¾nja sada se usmerava, ipak, na Vladu Srbije, koja bi na sednici u èetvrtak trebalo da da mi¹ljenje o rezoluciji radikala, koja je podelila vladajuæu koaliciju.

Ukoliko to mi¹ljenje dobije, predsednik Skup¹tine najavljuje novu sednicu parlamenta za petak.

Inaèe, za predlog su glasala 133 poslanika, protiv su bila 32, a 37 poslanika nije glasalo.

------------------------------------------

Nimalo mi se ne sviða ova situacija!!! nesloga nam je zadnje ¹to nam treba!! :ohwell:

Roben

Ма општа спрдња  :wall: :wall: :wall:
Ништа чудно за нашу скупштину

Vampire 666

Bred

.blah.
Ovaj Dulic cekao da vidi da li ce da izglasaju rezoluciju pa se onda satro zali na to da vlada nije iznela svoje misljenje.
:K
A na Vladi ce DS i G17+ da preglasaju dss+ns.
:K
A Tadija se setio tek nakon 24h da se vadi na to da i u Ustavu pise da je KiM deo Srbije.  :wall: Losi mu savetnici.  :ball2: :lol:

KomenDija.

Ako vec vide da je Kostunije toliko zagrizao, a ako im je stvarno stalo da ocuvaju Vladu bar do maja, onda ne treba da ga cackaju.
No, verovatno oni to i zele, da ga maximalno dotuku pa da se onda ide na izbore.

--
Ren: Srbija kljuèna za stabilnost i dobrosusedske odnose na Balkanu
Elvir Bucalo
Brisel
U dana¹nje predstavljanju osna¾enog evropskog pristupa Zapadnom Balkanu, ukazano je- nigde na svetu nije koncentrisano toliko evropske pa¾nje i sradstva kao na Balkanu- za period od pro¹le do 2011. godine izdojeno je oko 4 milijarde evra, ¹to bi trebalo da podr¾i politièki i ekonomski put dr¾ava regiona prema stabilnosti i Uniji.

Evropski komesar za pro¹irenje, Oli Ren je tom prilkom ukazao da se balkanska prièa ne mo¾e isprièati bez Srbije:

"Srbija je kljuèna za stabilnost regiona  i dobrosusedske odnose na Balkanu. Jasno mi je da veæina stanovnika zemlje podr¾ava èlanstvo u Unijii sasvim su realna oèekivanja da srpska vlada slu¹a tu tihu veæinu. Komisija je i dalje opredeljena evropskoj perspektivi Srbije- Medjutim, potrebno je dvoje za evropske integracije. Neki od nedavnih kometara Beograda o odustajanju od evropskog èlanstva, izgleda da, na ¾alost, iskljuèuju takvu moguænost.Upravo zato tra¾imo od srpske vlade da obnovi vlastito opredeljenje za bli¾im vezama sa EU".

Govoreæi o Kosovu, komesar za pro¹irenje  je naglasio kako ono ima evorpsku perspektivu:

"Unija je odluèna da  istraje na koordiniranom re¹enju za kosovski status i razvoj. Kosovo sa svoje strane treba da potvrdi odluènost izgradnji demokratskog i multietnièkog dru¹tva".

Evropski komesar je rekao da je u stalnom kontaktu sa zvaniènicima u Beogradu, ne ¾eleæi da iznosi detalje tih razgovora.

"Imamo redovne kontakte, diskutujemo o evropskim perspektivama Srbije i kako da te perspektive realizujemo".

Komesar Ren je naglasio kako razume da je za Srbiju ovo te¾ak period zbog istorijske va¾nosti Kosova- Medjutim, on dodaje da postoje granice strpljenja , kao i da Unija neæe prihvatiti bilo kakvo nasilje.

Osvrèuæi se na èinjenicu da je zemlja na korak do potpisa na Sporazum o stabilizaciji i pridru¾ivanju, Ren ka¾e da je ma¹inerija spremna, ali potrebne se dve strane da pritisnu dugme i da se svi zajedno kreæemo napred.

VOANEWS.COM

Jao loodilo, pazite sad ovo :

Duliæ: 126 potpisa, pa ostavka (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=06&nav_category=11&nav_id=287900)
Ko¹tunica: Ren treba da se izjasni (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=06&nav_category=11&nav_id=287932)
Vlada negativno o predlogu SRS-a (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=06&nav_id=287898)
s'a sam rekao za ovo zadnje,a?
:smekerica:
:siza:

_d.0.t_

^ne kazhe se zadnje, nego poslednje. :wink:

predizborna je vecj zamenila postizbornu... a kriza ostaje, naravno...

Bred

[off]dot, daj se malo edukovati [/off]
klik (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,3646.msg127681/topicseen.html#msg127681)
:K :cvet