Postizborna kriza u Srbiji

Started by Vampire 666, 05-02-2008, 19:10:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Vampire 666

Upravo to! Sto je najgore, oni koji su ostali na Kosovu su ispali zrtve onih drugih. A mnogi danasnji politicari koriste taj problem oko Kosova i igraju na kartu emocija kod naroda, samo da bi ostvarili svoje sitne malogradjanske interese (kad kazem mnogi, pre svega mislim DSS). Ma koliko to cudno zvucalo, ali SRS ima iskreniju politiku prema Kosovu nego DSS-NS, a osim toga, kakva god da je, to je politika nekog kontinuiteta.

suma sumarum...gangrenozni deo tela se sece, a za sentimentalne moze da se stavi u teglu sa formalinom...

Bojana 153

Tuzno je citati ovakve komentare...
Nijedan narod tako ne bi govorio o necem svom...
Danas je sve izopaceno ovde, nacionalisti se nipodastavaju i omalovazavaju...
Beda!!!

wolfeitzckie

Quote from: peho_atropin on 08-02-2008, 14:06:51
Quote from: wolfeitzckie on 08-02-2008, 00:40:41
Чух скоро да и Тадић приватно прича да човеку одсеку руку па живи без ње. То трућање о 15 посто територије је за сиротињу рају, да се ложи.
Samo sto to nije ruka, a ni 15% teritorije.To su ljudi,kao ti i ja,koji zive u getou s ljubavlju prema kuci koju su napravili i zemlji na kojoj su rodjeni.Imaju isto ili mozda vece pravo da zive u svojoj Srbiji od prava albanaca na Kosovo ili Veliku Albaniju!E te ljude,a ne "ruku" i teritoriju,ja ne zelim da prodam za sengen vizu ili neki kusur od podrske albancima!

Не замењуј тезе! Ја сам говорио о вечитом националистичком жалу за територијом. Коштуница увек прича о 15 % посто територије, евентуално о манастирима на Косову.  И не патетиши. Како планираш да заштитиш те људе? Сигурно нећеш то урадити конфронтацијом са албанским властима и представницима међународне мисије на Косову. Напротив, те људе и њихова права можеш сада да штитиш само сарадњом са властима на Косову. Дакле, та будала која је ишла да цепа албанске постере по Београду само је нанела штету Србима на Косову.

Quote from: Vampire 666 on 08-02-2008, 14:31:17
Ti isti ljudi se nisu bunili dog je Kosovo u SFRJ imalo veca prava od Srbije, nisu se bunili kad su prodavali imovinu siptarima za ogromne sume i bezali sa Kosova, pa kupovali imovinu pre svega u Bogradu i onda odatle branili to isto Kosovo, ti ljudi su Mitrovici sedeli po kaficima dok su mobilisani momci iz mog kraja par stotina metara dalje ginuli u borbi sa Siptarima 1998...i ima jos tu mnogo gadosti da se ne nabraja vise...
Ово је тако погрешно да не знам са које бих стране кренуо да критикујем.

Wlada

Испољавање патриотизма је јако релативно... Гласачи ЛДП-а ће ти рећи да су веће патриоте од радикала.
Просто неки људи своју земљу воле на другачији начин.
Ја је волим као монархију, иако она не постоји, па могу и за ЛДП и за СРС да кажем да су издајници...Али ја то не радим
Quote from: Bojana 153 on 08-02-2008, 16:39:39
Tuzno je citati ovakve komentare...
Nijedan narod tako ne bi govorio o necem svom...
Danas je sve izopaceno ovde, nacionalisti se nipodastavaju i omalovazavaju...
Beda!!!

peho_atropin

Quote from: wolfeitzckie on 08-02-2008, 16:47:34

Не замењуј тезе! Ја сам говорио о вечитом националистичком жалу за територијом. Коштуница увек прича о 15 % посто територије, евентуално о манастирима на Косову.  И не патетиши. Како планираш да заштитиш те људе? Сигурно нећеш то урадити конфронтацијом са албанским властима и представницима међународне мисије на Косову.

To sto je tebi patetika,meni nije!Meni teritorija ne znaci toliko, koliko ljudi koji tu zive,a koji ce otici ako ih se odrekne maticna drzava!I to oni kazu,a ne ja!A ja se pitam gde ce otici,mi ih se odrekli a siptari ih progone?!E ja to ne zelim da im se desi,pogotovu ne zbog tako jadne "sargarepe" koju nam Oli nudi!
A svaciji stav postujem ali bih voleo da nije zasnovan na patoloskoj mrznji prema stavu nekog drugog i kontriranju istom.Jer zaslepljeni mrznjom ne vidimo ni vrline onih koje mrzimo ni mane onih koge volimo!

Ivana_89

Nije tacno da ce svi da odu... pa koliko samo Siptara zivi i u Bujanovcu, Presevu, a ti gradovi nisu na Kosovu... I zive slozno... Ne mrze se... Brat moje drugarice studira u Kosovskoj Mitrovici, ima on dosta prijatelja tamo koji nisu Srbi i ok mu je... Steta samo sto su gradovi podeljeni, na srpski i siptarski deo, ali opet se zivi... A ne verujem da ce Siptari da isteraju Srbe sa Kosova... Nisu svi teroristi... Ima jako finih ljudi, i ja poznajem neke, nikad ne biste rekli da su Siptari, zive normalno (kao i mi), samo su druge vere... E sad ima i onih koji su za to da se Srbi isteraju, ali cine manjinu...

wolfeitzckie

QuoteA svaciji stav postujem ali bih voleo da nije zasnovan na patoloskoj mrznji prema stavu nekog drugog i kontriranju istom.Jer zaslepljeni mrznjom ne vidimo ni vrline onih koje mrzimo ni mane onih koge volimo!

Сјајно. Сад то примени на Албанце са Косова.

Иначе ми ово горе није јасно зашто си написао, надам се да не мислиш да те мрзим јер те ни не познајем. Иначе, са остатком поста се потпуно слажем. Од доласка међународне мисије на Косово тамо је отворена сезона лова на Србе. Али буквално. Немам тачан податак, али сам чуо да је у последњих 8 година убијено 2 или 3 хиљаде људи и то буквално као зечеви. Нико низашта не одговара, као да су убијали животиње. И ко у нашој јавности уопште потеже те чињенице? Апсолутно нико. Чак ни невладин сектор. Само те питам, да ли стварно мислиш да Коштуница, или било који српски националиста стварно бере бригу за њих? Само манипулишу њима и њиховом несрећом. Погледај све Србе које су бранили српски нациналисти, сви су протерани ако нису погинули.

peho_atropin

Quote from: wolfeitzckie on 08-02-2008, 18:30:21
QuoteA svaciji stav postujem ali bih voleo da nije zasnovan na patoloskoj mrznji prema stavu nekog drugog i kontriranju istom.Jer zaslepljeni mrznjom ne vidimo ni vrline onih koje mrzimo ni mane onih koge volimo!

Сјајно. Сад то примени на Албанце са Косова.

Pa ja nikad nisam rekao da mrzim albance,niti koga drugog.A da cu da postujem to, da siptari imaju pravo na samoopredeljenje a srbi i Republici Srpskoj nemaju, e to izvini ali ne mogu!

wolfeitzckie

QuoteA da cu da postujem to, da siptari imaju pravo na samoopredeljenje a srbi i Republici Srpskoj nemaju, e to izvini ali ne mogu!

Јесте, неправда, дупли стандарди. И шта планираш да радиш поводом тога? Да не постанемо чланови ЕУ? Да се посвађамо са свима и отерамо их одакле су потекли? Можда поново да ратујемо са неким? Или да се примеримо својој величини и важности и почнемо да вучемо неке паметније, одмереније кораке, да идемо дипломатским путевима, да стварамо економске везе са земљама итд...?

peho_atropin

Quote from: wolfeitzckie on 08-02-2008, 18:45:06

Јесте, неправда, дупли стандарди. И шта планираш да радиш поводом тога? Да не постанемо чланови ЕУ? Да се посвађамо са свима и отерамо их одакле су потекли? Можда поново да ратујемо са неким? Или да се примеримо својој величини и важности и почнемо да вучемо неке паметније, одмереније кораке, да идемо дипломатским путевима, да стварамо економске везе са земљама итд...?
Pa ja necu nista da radim,jer nista i ne mogu osim da se molim za te ljude i da se trudim da razumem i Tadica i Kostunicu u njihovoj diplomatskoj borbi za Kosovo,a ljude koji misle da jednog treba obesiti na Terazijama(zato sto su oni za onog drugog) cu pokusavati da ubedim da to nije ispravan stav!Dok god to vredi pokusavati!A da se ratuje,to nikad necu zeleti!

willie the scot

albanci kolektivno tj. vecinski mrze srbe.

tamo gde su srbi vecina tamo se druze sa srbima. gde su albanci vecina tamo nema govora o suzivotu.
nemajte sumnje u to.

gde je nacizam pustio korene tu demokratija dolazi samo nasilnim putem.

wolfeitzckie

Мислио сам шта да радимо као друштво. Управо сам ти објашњавао да Тадићева и Коштуничина дипломатска борба за Косово нема никакве везе са борбом за бољи живот Срба у енклавама, за то сам ти и написао да не замењујеш тезе (борба за de jure останак Косова у Србији и безбедност Срба на Косову), авај, дођосмо одакле смо кренули, арунд енд раунд, све јурећи свој реп, мењајући танте за канте и бабе за жабе.

peho_atropin

Quote from: wolfeitzckie on 08-02-2008, 19:14:31
Мислио сам шта да радимо као друштво. Управо сам ти објашњавао да Тадићева и Коштуничина дипломатска борба за Косово нема никакве везе са борбом за бољи живот Срба у енклавама, за то сам ти и написао да не замењујеш тезе (борба за de jure останак Косова у Србији и безбедност Срба на Косову), авај, дођосмо одакле смо кренули, арунд енд раунд, све јурећи свој реп, мењајући танте за канте и бабе за жабе.

Pa nema tu de fakto i de jure.Dok god se borimo za Kosovo u Srbiji(tako kako mozemo), borimo se za Srbe na Kosovu!Ne kazem da nam Amerika nece nametnuti nezavisnost ali ga mi sami ne smemo prodati!Imamo Helsinsku povelju,imamo 100 zemalja koje nece priznati nezavisno Kosovo,imamo i one koji nece priznati Kosovo i ako ga mi priznamo!Meni je to dovoljno,jer u EU necemo uci (sa Kosovom ili bez) sve dok imamo 500 000 nezaposlenih a sve sto nam sad nude je cista ucena!I to jeftina!

Bred

e dosta.
kolega kaboom, sreca sto te znam pa kontam da si ono o ubijanju mislio u saljivom tonu.
:F :K
Ajmo ovako, znam da su strasti uzburkale, i meni padne mrak na oci kad neko napise nesto u fazonu "zar samo zbog 15% teritorije" ali ovde direktna tema nije kosovo mada se, priznajem ono stalno provlaci kroz pricu.
Srz ove teme je trenutna kriza u vladajucoj koaliciji i na nivou ds-dss.
Toga se drzite ko pijan plota.
A sad jos neki info:
---
Razre¹enje krize sledeæe nedelje?
| Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd -- Kriza u funkcionisanju istitucija mogla bi biti razre¹ena tokom sledeæe nedelje.

Naime, predsednik Srbije Boris Tadiæ najavio je da æe, poèetkom naredne nedelje, pozvati premijera Vojislava Ko¹tunicu i predsednika parlamenta Olivera Duliæa kako bi prona¹li re¹enje za novonastalu situaciju u zemlji. Predsednik parlamenta Oliver Duliæ prihvatio je Tadiæev poziv, dok se predsednik Vlade Srbije, Vojislav Ko¹tunica, jo¹ nije oglasio tim povodom, niti je do sada bilo moguæe dobiti bilo kakvu reakciju iz DSS-a.

Predsednik Srbije smatra da je neophodno da svi preuzmu svoj deo odgovornosti i da sistem u ovoj zemlji profunkcioni¹e na najbolji moguæi naèin.

"Novonastala poltièka situacija, nesumnjivo, zahteva najveæu moguæu odgovornost i ozbiljnost svih nosilaca najvi¹ih dr¾avnih funkcija, kao i stabilno funkcionisanje svih dr¾avnih institucija - i Vlade Srbije i Narodne skup¹tine Republike Srbije", kazao je Tadiæ.

nastavak - http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=02&dd=08&nav_category=11&nav_id=284058

peho_atropin

Pa kriza i jeste zbog Kosova!Kostunica kaze da potpisivanje sporazuma vodi nezavisnosti,a Tadic da sporazum nema veze sa tim!To je sustina.Ako o tome ne raspravljamo sve se svodi na ono:"Kostunica je ovakav,onakav...","Tadic je bla,truc...".
Onda mozes da zakatancis!Osim ako i ti ne volis te prepirke!