„Milioner“, a ne plaæa

Started by Bred, 15-08-2006, 14:41:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Novac, ukupno 1.850.000 dinara, koji su poznati parovi-takmièari osvojili u novogodi¹njem izdanju kviza „®elite li da postanete milioner“, koji se emitovao na BK televiziji, a koji, po obièaju, ide u humanitarne svrhe, ni danas, osam meseci kasnije, nije stigao do onih kojima je namenjen.

Tako Marko Teodoroviæ nikada nije dobio 750.000 dinara za operaciju srca. Tu sumu su osvojili ®arko Jokanoviæ i Milica Mil¹a i namenili upravo njemu. Do porodili¹ta u Vi¹egradskoj takoðe nije stigla suma od 750.000 dinara koju su osvojili Branislav Ivkoviæ i Biljana Popoviæ; niti je Fondacija „Dr Zoran Ðinðiæ“ dobila 350.000 dinara koje su osvojili Srða Popoviæ i Lena Bogdanoviæ.

Milica Mil¹a, koja je sa suprugom ®arkom Jokanoviæem osvojeni novac namenila za operaciju srca Marka Teodoroviæa, ka¾e da je u¾asnuta.

- To je zaista skandalozno! Ako smo ®arko i ja taj ogromni novac, 750.000 dinara, dali Marku za operaciju, a on ga od BK televizije jo¹ nije dobio, ja stvarno nemam reèi! Mi i jesmo re¹ili da pomognemo pojedincu, a ne instituciji, da bismo lak¹e kontrolisali akciju i bili sigurni da je novac zaista oti¹ao tamo gde treba. ©okirana sam - isprièala nam je Milica Mil¹a.

I Srða Popoviæ, koji je osvojenu sumu namenio Fondu „Dr Zoran Ðinðiæ“, ka¾e da je ova fondacija uzaludno poku¹avala da naplati tih 350.000 dinara.

- Taj novac je bio namenjen za razvoj mladih talenata. Od tih, oko 4.000 evra, mogli smo nekoliko mladih ljudi da po¹aljemo u inostranstvo. Nekoliko puta smo zvali BK da pitamo ¹ta je sa tim novcem, ali su oni govorili da im je blokiran raèun - rekao nam je Popoviæ.

Prema reèima jednog od zaposlenih u porodili¹tu u Vi¹egradskoj koji je insistirao na anonimnosti, od pomenutog poklona braènog para Ivkoviæ do dana¹njeg dana nema ni traga ni glasa.

- Od tog novca planirali smo da kupimo prozore za drugi sprat, koji je u zaista groznom stanju. To bi nam mnogo znaèilo jer kroz postojeæe prozore toliko duva da smo u stalnom strahu da æe ih malo jaèi vetar izbiti i polomiti - rekao nam je na¹ izvor.

Zbog èega novac jo¹ nije isplaæen i ¹ta se sa njima desilo, „Blic“ nije uspeo da sazna. Naime, Dragan Saviæ, direktor TV BK, veæ danima nam se ne javlja na telefon, uprkos tome ¹to kod njegove sekretarice ostavljamo poruke zbog èega ga tra¾imo.

S. Stankoviæ- M. ©krbiæ

--------------------------------------------------------------------------------
blic

pekmez

pa, ako im je blokiran racun nisu oni krivi, ili jesu?

pedja86

Bred

Jesu, sto nisu ranije uplatili? Strasno! Ovo su pare za HUMANITARNE akcije, ne za licnu "upotrebu" :F

Ksenija

pa moj kolega je bio na milioneru u martu ove godine i osvojio je 192 hiljade i ni dinar nije video... :F

nasty girl

ksenija mislim da nece ni videti... :( :( :(