AKCIJA - Evropa nema alternativu !!!

Started by besno pile, 09-02-2008, 14:40:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

KaBoom

Pih, pa da odem, gde bi bila zabava? :> Ne idem ja nikud... Ali to ne znaèi da moram da æutim i ne dam neku kritiku, ¹ta bi mo¾da moglo da se uradi da svima bude bolje, zar ne?

U ostalom, ja ne moram nigde ni da idem, a da menjam dr¾ave. Kad se setim u koliko sam samo dr¾ava ¾iveo, a da nisam adresu promenio... Ko zna, mo¾da jo¹ nije kraj... Ostade jo¹ Vo¹a, Èanak je neke Vojvoðanske paso¹e pominjao... :K

To je ono u fazonu, æuti, dobro je! Ako ti nije dobro, idi, niko te ne dr¾i... Dodu¹e, zato je valjda toliko studenata i pobeglo, samo se mi tu nate¾emo ko baba s gaæama...

Enea

#76
ti koji su zapalili preko, mahom su oni koji su izbegli da '90 odu u askaru, i pravac u rat sa hrvatima... zato su i otishli.
oni koji odlaze sada, imaju jako dobra ledja od tih i takvih ranije izbeglih.

ALO BRE!A KOSOVO?



KaBoom

©to jes' - jes'... Ali za¹to uop¹te ¾ele da odu? Aj ¹to imaju leða, razumem da im je lak¹e otiæi i snaæi se. Ali za¹to, ako im je sve po volji?

Wlada


Darker

[off]Da ih napujdamo na gazda Marka da smnaji cene u kafiæu, po¹to vidim da nema nameru da ode?[/off] :K :K

I treba svi da odu i da se otcepe od ove lepe zemlje i ovih u**nih ljudi... Jo¹ æe mnogo vode Savom proteæi dok se oslobodimo ¹ovinizma koji nam teèe venama...

Adonis_Vernalis

Ali, Evropa ima alternativu... Sasvim je drugo pitanje da li nam se alternativa svidja ili ne. I eto podele u nacionalnom korpusu, na najmanje tri dela: 33,3 % ce izjaviti da mu se alternativa svidja, drugih 33,3 % je kategoricki protiv nje, a preostalih 33,3 % ne zna. Statisticki gledano.

A sta je alternativa Evropi? Preporucujem, procitati Basarin "Vuciji brlog".

Vampire 666

Šekaljić: Protesti studenata svaki dan

Studentska unija Beograda odlučila je da, umesto najavljene protestne šetnje, sutra u 16 časova organizuje performanse na platou Filozofskog fakulteta i ispred zgrade Vlade Srbije, izjavio je juče za ,,Blic" Srećko Šekaljić iz protesnog odbora ,,Evropa nema alternativu".

- Odlučili smo da sa svakodnevnim protestima nastavimo sledeće srede jer želimo da sačekamo da vidimo kakav će biti ishod proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije i kakvo će komešanje taj događaj izazvati u javnosti - naveo je Šekaljić, posebno ističući da ,,studentska okupljanja nisu usmerena protiv Kosova i Metohije, sa čime se solidarišu". Međutim, kako je rekao, cilj studentskih akcija je da ponovo apeluje na državni vrh da više ne odlaže proces evropskih integracija s obzirom na to da je to jedan od najvećih državnih interesa. Šekaljić je dodao da mu je ,,veoma krivo što se pojedine političke stranke prepucavaju oko studentskih okupljanja", ponovo ustvrdivši da ona nisu instruisana ni od jedne političke opcije.
Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović ocenio je juče da se iza studentskog protesta, koji je u ponedeljak održan u Beogradu, krije Liberalno demokratska partija. Mladenović je Tanjugu izjavio da je u navodnom studentskom protestu LDP pokušao da ,,kao kukavičje jaje" sakrije svoje prave političke namere. Protest je u ponedeljak organizovala Studentska unija Beograda, a okupljanje je završeno nakon što su predstavnici te studentske organizacije od Vlade Srbije i premijera Vojislava Koštunice zatražili potpisivanje političkog sporazuma sa EU, hapšenje i izručivanje optuženih za ratne zločine Haškom tribunalu, ispunjavanje svih preuzetih međunarodnih obaveza države, kao i deblokadu rada svih institucija od kojih zavisi nesmetano funkcionisanje države.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dakle, nadam se da ce biti vise obmanutih farmaceuta na buducim protestima. Ne iz licnog, vec iz opsteg interesa...

Bred

 :wall:
Jedini opsti interes jeste trenutno KiM.
Ali to ne vide obmanuti i vrbovani studenti koji ucestvuju u ovoj temi.
:wink: :K
Nazalost.
I opet ponavljam-treba max izbegavati poistivecivanje studentskih organizacija sa politickim partijama. Kosovo je opstenacionalno pitanje a ne samo politicko i sve stranke imaju isaglasen stav, osim LDP-a.
:wink: :nonono:

Vampire 666

Quote from: Bred on 14-02-2008, 16:49:35

Jedini opsti interes jeste trenutno KiM.


Opsti i jako bitan jeste, ali svakako ne jedini...a pragmaticno gledano ni najvazniji...

Pedja

Шта је Србија без Косова,шта је Човек без Срца?

Weishaupt

Pa lako je meni da se odreknem tudje kuce i zivota, pogotovo jer nisu moji, i mene bas briga, ali ce na taj nacin doci do toga da ce tako neko na kraju da da i moju kucu i moje detinjstvo i moj zivot. Pa vi razmislite malo o tome. Svi bi da daju KIM jer ih bas briga jer je to na jugu, jer... oni nisu sa KIM, e pa lepo, ali to je samo pocetak, pretenzije su uvek bile oko teritorija, i neki nece stati samo tu kada vide koliko smo nesposobni, bas zbog tog 'dobrog' stava o ostalim gradjanima ove drzave. Ma briga me, vazno je da je meni dobro, ili  a sta ja imam od toga? Sramoto, ko vas je vaspitao, da li vi uopste imate morala!?

Sada kada je dogorelo zaista i zvanicno do noktiju, svi su i dalje pametni, svi i dalje nesto tvrde, i sta ce biti na kraju?

Ja cenim da ce biti 'ujo vuk magare', ili ti nikom nista. Ako neko misli da mu je jedino bitno da posle svega samo dobije sengen, ili ulaz u EU po cenu oduzimanja dela teritorije, dvostrukih arsina, i jos koje cega, to je isto kao da je licno unesrecio sve one koji su nasilno raseljeni u ovoj drzavi bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. I da Evropa ima alternativu, a ona je da mi svi zasucemo rukave i radimo na tome da se ova drzava konacno digne na svoje noge, umesto sto stalno trcimo izmedju istoka i zapada, a zapravo nismo nigde!

Darker

Poenta cele ove prièe nije zanemarivanje Kosova, nego insistiranje na Evropi :wink:

Aman vi¹e... Da li neko zaista misli da tako ¹to uvreðeno okrenemo leða Evropi-neæemo ostati bez Kosova? Ili da æemo uraditi BILO ©TA POZITIVNO?

Evropa po svaku cenu, Kosovo po svaku cenu, mo¾e tako?
Ne vidim za¹to bi se ta dva potirala... :wink:

KaBoom

U oèima na¹eg premijera se potiru... On je koènica potpisivanja bilo èega sa EU, jer to znaèi oduzimanje Kosova. I ako se Kosovo nigde tamo ni ne pominje...

Pedja

Није баш тако као што причаш.  :wink: Да мало боље размислиш видео би да та два итекако имају везе,за сада.

Vampire 666

#89
Pa te veze su na nivou - sta bi bilo kad bi bilo... Jednina cinjenica u tom odnosu je da se zivot Srba na KiM moze ostvariti i bitno poboljsati samo priblizavanjem onima koji u tome najvise odlucuju, a to su EU i SAD. Konfrontacija inacenje mogu samo doneti lose svima na prostoru od Sare do Subotice, kao i ozbiljnije podele u samoj srbiji i u narodu i medju politicarima. Na kraju krajeva, istu politiku koju Kostunica sprovodi, a DS nazalost precutno podrzava, je vodio i Sloboleon 90-ih, pa smo svi zrtve pogresnih odluka...Jedina razlika je u tome sto danas vise niko nece da ratuje ili je bar broj takvih dovoljno mali da ne izazove lancanu reakciju....




p.s. Ja bih licno voleo da Srbija ima status kao Norvaeska ili Svajcarska, ali je to nemoguce iz razloga sto narodi na Balkanu nikad nisu imali toliki nivo pragmaticnosti niti ce ga ikad imati...