AKCIJA - Evropa nema alternativu !!!

Started by besno pile, 09-02-2008, 14:40:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Vampire 666

Inace, informaciju da je deljen propagandni materijal LDP-a je lansirala LjSS (Ljigava Stranka Srbije)...

Girl

Da li je neko procenio koliko nas je otprilike bilo danas ispred Vlade?
:cvet
Ima da se okupljamo tamo sve dok nesto konkretno ne uradimo povodom vlade!!!  :~

Vampire 666

Po mojoj proceni bilo je minimum 1000 ljudi od pocetka do kraja , ali u jednom trenutku je ispred vlade bilo i duplo toliko....

Girl

Hoæemo Evropu!

Mladi Liberalno demokratske partije su danas pru¾ili podr¹ku predstavnicima vi¹e Studentskih i omladinskih organizacija koji su danas protestovali u Beogradu zahtevajuæi od premijera Vojislava Ko¹tunice deblokadu dr¾avnih institucija i nastavak evropskih integracija Srbije ili bezuslovnu ostavku i raspisivanje parlamentarnih izbora.

Protest pod Sloganom "Evropa nema alternativu" poèeo je u minut do
dvanest na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a
nastavljen je ¹etnjom vi¹e od hiljadu demonstranata do sedi¹ta
Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, gde su na pisarnici predati i zahtevi
premijeru Vojislavu Ko¹tunici.

Mladi okupljeni ispred Vlade Srbije zatra¾ili su od premijera da
omoguæi deblokadu institucija, potpisivanje sporazuma o saradnji sa
Evropskom unijom i hap¹enje preostalih ha¹kih optu¾enika, kao
preduslov nastavka evroskih integracija Srbije.

Nakon neuspe¹nog poku¹aja da ih prime premijer, potpredsednik Vlade
ili neki od ministara, razi¹li su se mirno i najavili nastavak
protesta tokom naredne nedelje, ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

"Od premijera Srbije tra¾imo da vodi Srbiju u skaladu sa voljom
veæine graðana i nastavi evropski put dr¾ave. Srbija je danas dalje
od Evrope nego ¹to je bila juèe i napu¹ta evropski put koji je
trasirala 5. oktobra 2000. godine", ocenio je predstavnik Studentske
unije Beograda Sreæko ©ekeljiæ.

Mladima je podr¹ku pru¾ila i profesorka Elektrotehnièkog fakulteta
Srbijanaka Turajljiæ, poruèiv¹i im da ne dozvole da ih sada¹nja
vlast pojedinaèno tera u Evropu, veæ da oni nateraju vlast da Evropu
dovede u Srbiju.

"Oèigledno je da na¹a generacija mora da se povuèe, na èelu sa
premijerom. Nemojte vi¹e da nas vuèete za rukav i opominjete prosto
nas sklonite", kazala je Turajliæeva.

Demonstranti su bili opremljeni pi¹taljkama i parolama, a na èelu
kolone u protestnoj ¹etnji kroz centar grada nosili su veliki
transparent "Brisel - Bolonja - Beograd".

Manji incident dogodio se kada je jedan prolaznik ispred zgrade Vlade
poku¹ao da pocepa taj transparent. Sve se mirno zavr¹ilo posle
reakcije obezbedjenja protesta.

Medju parolama koje su nosili okupljeni bio je i transparent sa
natpisom "Ako stanemo mi gubimo sve", a upeèatljivo je bilo i
nekoliko manjih transparenata na kojima je pisalo "Dole Kosstunica,
dole novi Milo¹eviæ".

Tokom protestne ¹etnje i ispred zgrade vlade èule su se i parole
"Ubili ste Zorana", "DSS novi SPS" "Dole Mi¹ko!" "Hoæemo Evropu!" i druge.

Prenosimo pismo mladih Srbije u celosti.

PREDSEDNIKU VLADE REPUBLIKE SRBIJE

- dr Vojislavu Ko¹tunici -

Imajuæi u vidu Va¹u dugogodi¹nju èelnu poziciju u izvr¹noj vlasti na¹e zemlje, mladi Srbije Vas do¾ivljavaju kao najodgovornijeg politièara zbog kojeg se Srbija danas nalazi na zaèelju evropskih integracija i u najveæoj dru¹tvenoj i politièkoj krizi od smene re¾ima Slobodana Milo¹eviæa. Antievropska politika koju otvoreno vodite, preti da Srbiju vrati nazad u izolaciju i da ugrozi evropsku perspektivu svih njenih graðana i graðanki. Srbija je danas zemlja u kojoj se, zahvaljujuæi ovakvoj Va¹oj politici, blokira rad institucija, ali i omoguæava jaèanje pro-fa¹istièkih organizacija, zavisnih medija i tajkuna iz devedesetih. Postojeæa situacija u dru¹tvu nas poziva na akciju, jer neæemo nikome dozvoliti da pred na¹u buduænost postavlja neizvesnost koja je postojala dok je vladao Milo¹eviæ.

Zbog svega navedenog, mladi Srbije Vam upuæuju sledeæe

Z A H T E V E

•1. Neophodno je hitno potpisivanje politièkog sporazuma sa EU, ¹to je prvi korak ka ¹to hitnijem potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridru¾ivanju,

•2. Kao deo procesa evropskih integracija, neizostavno je hap¹enje i isporuèivanje optu¾enih za ratne zloèine tribunalu u Hagu, kao i ispunjavanje svih preuzetih meðunarodnih obaveza na¹e dr¾ave

•3. Neohodno je deblokiranje rada svih institucija od kojih zavisi nesmetano funkcionisanje dr¾ave

Ukoliko kao predsednik Vlade u najskorijem roku ne ispunite ove zahteve, koji su u skladu sa proevropskim opredeljenjem veæine graðana i graðanki Srbije, smatraæemo da ili ne stojite iza njih ili da niste u stanju da ih ispunite. U tom sluèaju, mladi Srbije æe od Vas tra¾iti da podnesete ostavku na funkciju koju obavljate u Vladi i da raspi¹ete vanredne parlamentarne izbore kao jedini izlaz iz krize u koju je Srbija zapala.

11. februar 2008. godine

vucko81

Mora da su besplatno delili drogu pa se cedisti okupili

Vampire 666

Da, svako je dobio po kilo, a ja sam se gurao i dva puta usao u red i uzeo dva...
A Girl je sarmirala onog stranog placenika i domaceg izdajnika i dobila dva kila bez guranja!
[off]retard[/off]

Darker

Jeeeeeee, ¹to volim kad se de¹avaju s**nja u zemlji, jedino tad neki zajednièki pozitvan duh nadvlada :K

Vampire 666

A gde si ti danas na raspodeli. Ovaj put su davali i maloletnima, moj brat uz'o pola kile!

Darker

[off]Pih, maler, morao sam da vadim 3000 dokumenata za vizu jer ¾ivimo u savr¹enoj zemlji gde to uop¹te nije problem. Sutra moram da idem da ih molim da mi ne tra¾e urinokulturu i ðaèku knji¾icu iz osnovne...
Dobiæu prekosutra svoje kilo, valjda neæete sve po¹mrkati do tad? [/off] a005

Vampire 666

Quote from: Darker on 11-02-2008, 22:37:55
[off]Pih, maler, morao sam da vadim 3000 dokumenata za vizu jer ¾ivimo u savr¹enoj zemlji gde to uop¹te nije problem. Sutra moram da idem da ih molim da mi ne tra¾e urinokulturu i ðaèku knji¾icu iz osnovne...
Dobiæu prekosutra svoje kilo, valjda neæete sve po¹mrkati do tad? [/off] a005

[off]Zar sumnjas u nas. Pa Ceda je rekao da moramo da delimo sa bliznjima. peace[/off]

willie the scot

mojne chetujete ovde bre... :>

p.s. ocu i ja shmrk. ostavite mi jednu liniju-  :Bog_____________________

ovaj smajli se ne klanja nego smrce...not to be confused :K

Roben

Значи опет су направили политички скуп  :bljak:

Vampire 666

Quote from: Roben on 11-02-2008, 23:19:20
Значи опет су направили политички скуп  :bljak:
S obzirom da sam JA bio tamo, nek mi neko ko se o svemu informisao iz nekakvih medija objasni u ime koje politicke opcije sam se smrzavao danas, posto ocigledno da sam uzeo previse droge i ne uspevam to da shvatim...

KaBoom

Novi Sad je spreman da pritekne u pomoc. Èuo sam od dosta studenata koji ¾ele i spremni su da idu za BG i pridru¾e se kolegama... Vamp, ko zna, mo¾da se i vidimo i upoznamo... :)

Vampire 666

Quote from: KaBoom on 11-02-2008, 23:42:13
Novi Sad je spreman da pritekne u pomoc. Èuo sam od dosta studenata koji ¾ele i spremni su da idu za BG i pridru¾e se kolegama... Vamp, ko zna, mo¾da se i vidimo i upoznamo... :)

I posle kazu da droga siri razdor medju ljudima...lazu bre! :>