Radite u Holadniji za svetsku federaciju - IPSF

Started by Natasa, 10-02-2008, 14:34:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Natasa

IPSF svake godine tradicionalno raspisuje konkurs "IPSF internships" za studente farmacije koje interesuje da se bolje upoznaju sa njenim radom.

Prijava nije vezana za prosek ocena, godinu studija, vec spremnost i zelju da se utisnete u medjunarodni rad. Neophodno je znanje engleskog i bazicni rad na racunaru. Naravno otvorenost i komunikativnost i rad u medjunarodnom okruzenju i posecivanje sastanaka IPSF-a (www.ipsf.org) i FIP-a (www.fip.org)

Bili biste u Hagu, Holandiji od 1 do 2-3 meseca, i to u periodu od aprila do juna-jula 2008. Smestaj je placen, za pozivno pismo dobijate od IPSF-a.

Prijave se vaze do 28.02.2008.

Sve detaljnije informacije o aplikovanju su na NAPSer website-u.

pozzz

marer_86

isao sam na sajt, ali tamo umesto uputstava pise FILE NOT FIND!

bzzz

Maslacak

Mo¾da jo¹ nije definitivno poèeo konkurs, tako to na NAPSeru, ali fajl æe sigurno na vreme biti tu :happy:

vvvsna

Natasa,da li bi mogla malo da pojasnis,sta bi otprilike bila nasa zaduzenja tokom boravka tamo,koliko studenata primaju,na sta treba obratiti paznju prilikom pisanja motivacionog pisma i sl. kao i kome se obratiti za preporuku u NAPSER-u?

Ru¾an Bosanac

Den Haag vam nije neki grad...ali za one koje se odluèe tamo da odu mali savet: Amsterdam, Roterdam, Utreht, Delft, Haarlem  obavezno da posetite!
®eleznicom se u Holandiji vrlo brzo naðete u bilo kom delu zemlje.

Natasa

Ne razumem opasku - "tako vam je to sa NAPSer-om"...no...ja sam bas zato i postavila cim sam dobila dokument...pre nego sto je bio na IPSF sajtu...

Na sajtu NAPSer-a imate pdf dokument (kada kliknete detaljnije) i tu imate sve informacije gde i kako da se prijavite.

Rad je vezan za izvrsni odbor IPSF-a, tako da dok zivite tamo pomazete im u radnim zadacima - za sta vam je potreban engleski i rad na racunaru. Upoznacete se blize sa tim kako funkcionise svetska federacija i kako se organizuju svetski sastanci, priprema svetskog kongresa kao i ispomoc u razmeni studenata (tacnije pomoc predsedniku koji to obavlja).

s obzirom da je FIP taj koji je stimulisao nastanak IPSF-a, videce i kako izgleda FIP sto je mnogo dobro i veliko, i razlicito od ovoga ode u Srbiji...FIP je u okviru svoje kuce (na slici na pdf file) je dao prostorije IPSF-u...tako da uz malo srece upoznacete i predsednika FIP-a i ostale vazne ljude iz farmacije...

Mislim da je dobra prilika...i dok sam bila predsednik, vidim da je svim koji su dolazili na intership je znacilo zbog kontakata u upoznavanja jezika, prilika u svetu itd...nazalost nikada niko iz nase zemlje nije mi aplikovao....

Sto se preporuke NAPSer-a tice, dobicete je sigurno ako ste bili aktivni bar u nekim od projekata i kampanja koje se sprovode...tj za ono sto ste radili mozete dobiti preporuku...mozete traziti i od profesora za predmete koje ste polozili (npr)

Pitajte slobodno sve sto vas zanima...ja bih mnogo mnogo volela da neko od nasih (iz Srbije) ode tamo...

A sto se tice same Holandije - vozom sto kaze kolega mozete svugde da stignete...a za vikend kada nema posla mozete i do Brisela i Nemacke...

Maslacak

Quote from: Natasa on 14-02-2008, 11:17:06
Ne razumem opasku - "tako vam je to sa NAPSer-om"...no...ja sam bas zato i postavila cim sam dobila dokument...pre nego sto je bio na IPSF sajtu...

Ma bre, uop¹te nisam mislila negativno, samo sam rekla da obave¹tenja o konkursima isl. nekad budu pre nego ¹to se na sajtu pojavi zvanièna prijava :cvet

Natasa

aaaa...spora sam malo...moje izvinjenje...

btw. ima jos vremena do isteka konkursa, tako da i ko je tek sada video ima vremena da skupi sve sto je potrebno...