Kosovo i nezavisnost

Started by Bred, 16-02-2008, 21:20:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Bojana 153

Dobro, ovo bi trebalo da su protesti. ispravljam se.
mada bilo je danas mnogo ljudi u gradu koji su setnjom pokazali protest.
I mene cudi upravo to sto je policija stajala u mestu dok su oni bacali kamenice i divljali!

Sole

pa da...
ima onih koji ne birajuci  :roll: ruse sve pred sobom, a i onih koji mirno pruzaju moralnu podrsku ljudima na Kosovu i protestvuju zbog jednostranog proglasenja  :cvet

Bred

Oprosticete mi sto nisam procitao svih 8 strana koje ste istipkali za ovaj jedan dan, i to sa prilicno glomaznim postovima, iscitacu narednih dana, i promise :!
:wink: :K
Osecam se ponizeno.
Na kraju se ispostavi da je pametno praviti decu ko sumanut, demografski ovladati jednom teritorijom , zaradjivati lovu prodajom droge i belog roblja po svetu, zatim tom lovom kupovati oruzje i snabdevati albance da ubijaju srbe na kosovu, i dobiti svoju drzavu :! Pri tom krseci medjunarodno pravo i rusiti poredak uspostavljen nakon II svetskog rata.  :nonono:
Kosovo nece biti presedan, pandorina kutija je otvorena.
S pravne tacke gledista, KiM je i dalje nase. Na papiru. Za sad. KiM je i po rezoluciji 1244 pokrajina Srbije a o svom statusu sama pokrajina ne moze da odlucuje i drzava moze da ponisti svaki skupstinski akt.
Sto se tice price o KiM u sasatavu Srbije-glupost je reci da bi Albanci imali 50 poslanika u skupstini Srbije jer autonomne pokrajine imaju svoje skupstine u kojima su nacionalne manjine zastupljene. Koliko Madjara ima u Skupstini Srbije?   Nekolicina. Koliko brojno Madjara ima u Srbiji. Dosta.
Dakle, takav scenario otpada.
Da nam Taci bude potpredsednik vlade?
Pa nek bude. Samo glavu dajem da bi u toj krajnje imaginarnoj situaciji, Taci opet pricao da se Albanci podcenjini, potlaceni i da trpe torturu i da ne dobijaju dovoljno kinte. Doduse, o lovi ne odlucuje samo potpredsenik vlade nego Vlada i Skupstina.
Ne znam sta mozemo kao drzava da uradimo u ovoj situaciji. Mozemo samo da se bunimo i kukamo. Vecina zemalja u svetu ce podrzati nezavisnost KiM. To sto se mi zavaravamo da ce neke zemlje to odbiti-to je drasticno mali broj i te zemlje imaju mali uticaj u svetu.
Nekako me sve podseca na vreme pre 2000.god.
Onaj Kostunicin govor u kojem je popljuvao Amere i Busa me je nekako po svojoj retorici, koja je bila prilicno ostra, podsetio na samog Milosevica.
  :ohwell:
Jos manje razumem ovo divljanje huligana po Bgu. Ok, svi smo besni ali koja je svrha tuci prolaznike, novinare i lupati stakla i izloge ?!?!?!  :nonono:
Policiju?
Okrecemo se sami protiv sebe?
Mislim da je mnogo svrsishodnija varijanata neka vrsta bojkota firmi i proizvoda koje dolaze iz zemalja koje priznaju Kosovo. Svi ce se zapitati kad im udarite po dzepu.  :wink:
Samo sumnjam da bi mi Srbi u tome istrajali.
Takodje ne razumem ona sporadicna manja okupljanje po celom gradu. Koja je svrha?
Samo blokiranje grada i dovodjenja istog u kolaps. :nonono:
Zasto bar jednom ne budemo jedinstveni i pokazemo svoj revolt na taj nacin sto ce ogroman broj gradjana u odredjeno vreme doci na odrdjeno mesto ??
Danas sam imao priliku da pratim protest koji su organizovali FONovci a nakon njih su pristigli studenti iz Studenjaka?
Zar to nije moglo sloznije? I jedni i drugi, u isto vreme?
:nonono:
Kazem da bismo svetu mnogo jasniju poruku poslali ako bi nas stvarno bilo drasticno mnogo. Da pokazemo da smo apsolutno svi protiv otimanja Kosova-i penzosi , i djaci, i studenti, i vadikali i cedonisti [?!]  :wink: :K
:wink:

Time necemo nista znacajno postici niti mozemo sta promeniti ali mozemo poslati poruku svetu.

alfie

Narodu ne mo¾e¹ ugoditi...
Da su ¾andarmi reagovali o¹trije i izudarali i pokidali nekoliko ovih RETARDA iz mase,onda bi javnost komentarisala kako je u pitanju policijska brutalnost.
Verovatno bi bar jedan klinac-retard glavu izgubio i onda bi se novinari nasladjivali danima time.
Pa roditelji tih klinaca,kao-dobra deca,kao-ne bi to moje dete nikad...
a neki oklopljeni pandur ga lupao po glavi dok nije izgubio svest....
De¹avalo se to hiljadu puta. Nazalost. Ne daj Boze nikom... Znamo kako to sve ide...
Poenta je da je to nezahvalan posao,ne mo¾e ba¹ to da se izdozira da bude potaman svima. Nije to titracija,pa kap po kap!
Najbolje bi bilo,recimo- malo da ih izodvaljuju pendrecima i spreèe,ali da nema te¹ko povredjenih ili mrtvih! Bojim se da je to nemoguæe...

Ovo je èisto samo jedna nova perspektiva.Da ispo¹tujemo sve.

pig_am_am


Bred

SAD priznale Kosovo
| Izvor: B92, Beta, Tanjug
Aru¹a, Va¹ington -- Dr¾avna sekretarka Kondoliza Rajs saop¹tila da je administracija u Va¹ingtonu priznala nezavisnost Kosova.

Sjedinjene Amerièke Dr¾ave su danas formalno priznale Kosovo kao suverenu i nezavisni dr¾avu. Èestitam narodu Kosva na ovom istorijskom postignuæu", navela je Rajsova. Kako je ranije saop¹teno, predsednik SAD D¾ord¾ Bu¹ obratiæe se sutra novinarima povodom progla¹enja nezavisnosti Kosova, saop¹tila je portparolke Bele kuæe Dejna Perino.

"Izjava æe biti o Kosovu i odnosiæe se na njihovu deklaraciju o nezavisnosti", rekla je Perino u avionu amerièkog predsednika kojim je on putovao iz Aru¹e za Dar Es Salam u Tanzaniji.

Kako se precizira, Bu¹ æe se obratiti novinarima pre odlaska iz Ruande, gde amerièki predsednik boravi u okviru ¹estodnevne posete Africi.

Amerièki predsednik u intervjuu za mre¾u En-Bi-Si, rekao je ranije danas da su "kosovski Albanci sada nezavisni" i da æe priznavanjem Kosova, SAD slediti preporuke plana Martija Ahtisarija.

Predsednik SAD je rekao da æe pratiti kako se razvija situacija tokom dana, ali da je nezavisnost Kosova ne¹to za ¹ta se on zalagao. Agencija Rojters prenela je ocenu britanskog Bi-Bi-Si-ja da je Bu¹ priznao nezavisnost Kosova, a isto je, prenoseæi reèi amerièkog predsednika, ocenila i agencija AP. Bela kuæa najavila da æe se Bu¹ sutra obratiti naciji.

"Za to sam se zalagao zajedno s mojom vladom", kazao je Bu¹.

"Ahtisarijev plan je model koji æemo slediti. Videæemo kako æe se danas odvijati dogaðaji. Kosovski Albanci su sada nezavisni", kazao je.

Bu¹ se trenutno nalazi u Tanzaniji, u okviru ¹estodnevne turneje po afrièkim zemljama.

Op¹irnije o odnosu neevopskih zemalja prema nezavisnosti Kosova ovde.

nastavak- http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=02&dd=18&nav_id=285262

pig_am_am

#111
sad moze da s kosova da uperi u rusiju... nesto.

dabogda se izgubio u tanzaniji. :K

Vampire 666

Islamski blok podržava nezavisnost Kosova
Autor: Blic online | 18.02.2008 - 20:17

Organizacija islamske konferencije (OIC) je saopštila da podržava nezavisnost Kosova, prenosi AFP.

"Islamski narod želi narodu Kosova i njenoj vladi uspeh u borbi da izgradi snažnu i uspešnu zemlju", piše u saopštenju Islamskog bloka poslatog iz njegovog sedišta u saudijskoj Džedi.

I ranije se očekivalo da će pored evropskih zemalja i SAD u prvom talasu nezavisnost Kosova priznati Albanija, Saudijska Arabija, Pakistan, kao i veći broj islamskih zemalja. Prvi korak je učinila članica OIC Avganistan, ubrzo i Albanija, a očekuje se da u narednim danima to učini i veliki broj ostalih članica. Ipak, ranije danas, između ostalih, Azerbejdžan i Indonezija su saopštili da se protive nezavisnosti Kosova.

57 članica OIC su: Avganistan, Alžir, Čad, Egipat, Gvineja, Indonezija, Iran, Jordan, Kuvajt, Liban, Libija, Malazija, Mali, Mauritanija, Maroko, Niger, Pakistan, Saudijska Arabija, Senegal, Sudan, Somalija, Tunis, Turska, Jemen, Bahrein, Oman, Katar, Siria, UAE, Sijera Leone, Bangladeš, Gabon, Gambija, Gvineja Bisau, Uganda, Burkina Faso, Kamerun, Komoros, Irak, Maldivi, Džibuti, Benin, Bruneji, Nigerija, Azerbejdžan, Albanija, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan, Mazambik, Kazahstan, Uzbekistan, Surinam, Togo, Gvajana i Obala Slonovače.

*

Najgore mi je sto cujem na ovoj sednici UN:
"Nama je zaista zao i nama je zaista zao..."

Sta nas zale koji q?
Kad su nam ovakvi prijatelji koji nas zale, kakve li neprijatelje tek imamo :hmm

Wlada

Имамо највеће, најупорније, најопасније непријатеље на свету... Сами себе  :ohwell:

*

Rojters ubuduæe izostavlja ime Srbije u vestima sa Kosova
Autor: Tanjug | 18.02.2008 - 21:33
Britanska agencija Rojters najavila je veèeras da æe ubuduæe izostavljati ime Srbija u slagu vesti koje se tièu dogaðaja na Kosovu.

Za vesti iz prestonice biæe navedeno ime Pri¹tina, dok æe kod vesti iz drugih gradova biæe dodavano ime Kosovo, naveo je Rojters.

Rojters je naveo kako do promene dolazi u svetlu jednostranog progla¹enja nezavisnosti Kosova koju su priznale Sjedinjene Amerièke Dr¾ave i pojedine èlanice Evropske unije i sveta.
________________________

Ko¹tunica: Povlaèenje ambasadora iz zemalja koje priznaju Kosovo
Autor: Beta | 18.02.2008 - 21:03
Vlada Srbije nalo¾ila je ambasadoru u Va¹ingtonu da se hitno vrati u Beograd, ¹to je mera koja æe va¾iti za sve zemlje koje priznaju jednostranu nezavisnost, rekao je veèeras premijer Vojislav Ko¹tunica.


(blic)

Vampire 666

Bred, sto sada ne protestujes protiv manipulacije ovim klincima koji pale i lome u svim vecim gradovima u srbiji? Ili mozda mislis da je ovo sad spontano i da nema veza sa politikom?

vucko81

Покаѕало се вечерас на скупштини које треба извући из мишјих рупа (што су код пријатеља), и показати им пут за Приштину да виде како је тамо, да славе са онима тамо им је место.


mikele

Све док Косово не добије своју столицу у УН и у осталим светским форумума и док не буде признато од стране УН,Косово није званично независна држава.
А по ономе што сам видео и чуо вечерас на заседању Савета безбедности,тешко ће независност Косова добити подршку у УН.
Све у свему,чека нас један јако дугачак и мукотрпан процес.
П.С.Пријатно сам изненађен тврдим ставом Шпаније која је рекла да неће уопште ни да разматра поводом овог питања. :pljes:

Darker

Eventualni naslov sutra u novinama: Sveta zemlja nebeskog naroda ujedinila SAD i islamske zemlje!

Jesmo li baje ili nismo? O0 :K