Kosovo i nezavisnost

Started by Bred, 16-02-2008, 21:20:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

dirigent

     Vlado , ove koji su snimljeni treba pronaci ,emitovati snimak na drugom dnevniku da se vidi ko su pa da ih izuju od batina , javno na trgu.  

    A uzgred za 120 dana mitingovanja `96 godine nije bio ni jedan incident pljacke i paljenja, a ucestvovalo je zbirno desetine miliona ljudi.

    Ove nove generacije klinaca samo znaju za mobilne telefone , sex i provod (tj. misle da znaju)    

mikele

Прочитаоо сам све постове које сам пропустио и сада ћу почети да их коментаришем,али ћу се трудити да не будем ''дуг'' јер многи не читају дуге постове.(Машо ја сам прочитао твој,маме ми :K )
Прво да одговорим особи која је јуче била поред мене на митингу(препознаће се он).Ја не видим ништа лоше у томе што је неко певао ''Ко не скаче,тај еј Шиптар'',а оног ''Уби,закољи...'' је било јако мало,а ''Косово је срце Србије'' је парола која је чинила 99% ''утрошеног времена''.Тако да ту ставку твог поста можемо одмах да обришемо јер није тачна,а довољно говори о теби и твом расуђивању.
Даље,што се тиче средњошколаца,тачно је,било их је на митингу.Не баш у толикој мери колико су неки овде очекивали,али их је било.Али ко год је гледао било коју ТВ станицу током претходне ноћи,могао је да види да међу хулиганима који су палили амбасаде,ломили радње и тако даље,није било Бог зна колико средњошколаца(значи говорим о онима испред амбасаде,а не о онима који су узимали патике).А то су потврдиле и све ТВ станице,тачније њихови извештачи са лица места који су сви од реда тврдили да су то углавном младићи од 18 до 20 година(ја бих пре рекао од 18 до 25).Тако да и тај део твог поста можемо да обришемо истог момента јер није објективан.А ако си јуче био тамо само да би сликао и онда могао да пљујеш по свему и свачему,боље да ниси ни долазио јер има пуно оних чији је посао да извештавају са лица места,тако да им ниси био потребан ти да им крадеш ''занат''.И то такође говори пуно тога о теби.Све дубље и дубље тонеш,на жалост.А да ли су говори за бином били ратно-хушкачки,то је релативна ствар.А и ја и ти добро знамо(као и сви на овом форуму) да се ништа не би променило и да су говори говорника били ''мед и млеко'' према Америма и осталим,тако да...Са осталим стварима твог постовања се слажем.
А сада да пређем на неке друге ствари,доста сам простора посветио једној особи,можда и превише.
Слажем се са свима који су констатовали да је полиција заказала и да због тога МОРА неко да одговара,да МОРА да ''лети нечија глава'',а сви знамо ко је у питању.Јер по свему судећи то је била класична намештаљка јер је полиција добила директиву са врха.Али јбга тако је то у земљи СРбији,на жалост.
Друго,слажем се са онима који кажу да је митинг био одличан(све до тренутка док се хулигани нису издвојили) и да је пуно значио људима на Косову,али хтели ми то да признамо или не(а мени је јако,јако,јако жао због тога),он ће заувек остати у сенци онога што се десили на улицама града Београда и испред појединих амбасада.Јер тај митинг је требао да буде порука,како људима на КиМ,тако и целом свету,да се Србија никада неће одерћи КиМ.Људи са Косова си примили јасну поруку,али,на жалост,и у свет је отишла јанса порука,која не иде нама у корист никако.
Све у свему,могло је све то много,много боље,само да је полиција радила свој посао,тачније да је министар ради свој посао.А надам се да ће(мислим на полицију) посетити и сајт www.youtube.com  :wall: :wall: :wall:

dirigent

Ako je policija dobila direktivu da se povuce , ministar treba da da ostavku , a Kostunicu na prvoj krivini sacekati i srusiti mu vladu , pa ko god bio za to i makar ko god dosao posle.

mikele

Quote from: dirigent on 22-02-2008, 10:41:36
Ako je policija dobila direktivu da se povuce , ministar treba da da ostavku , a Kostunicu na prvoj krivini sacekati i srusiti mu vladu , pa ko god bio za to i makar ko god dosao posle.
Па ја не видим ниједно друго,логично,решење ребуса који се синоћ био нерешив за неке.
Тачније,нису они добили директиву да се повуку,већ да се не појављују до одређеног момента. :wall:

darusaz

При том људи који живе код "Меркатора" и Б92 кажу да су "корњаче" тамо биле већ од 17 часова. И то у великом броју.  :roll:

А што се Милоша Великог тиче, моје мишљење је да су они цело време били стационирани тамо у МУПовим зградама и двориштима на крају улице и да излетели када им је било наређено.

dirigent

A da , stara Slobina fora ... nisam se dobro izrazio , a mislio sam isto.

darusaz

Quote from: dirigent on 22-02-2008, 10:41:36
Ako je policija dobila direktivu da se povuce , ministar treba da da ostavku , a Kostunicu na prvoj krivini sacekati i srusiti mu vladu , pa ko god bio za to i makar ko god dosao posle.

Министар, без обзира на његову страначку припадност, због тежине повреда које је претрпео НИЈЕ СПОСОБАН да обавља функцију министра унутрашњих послова. Али није само он одговоран, у исти кош треба ставити и начелника управе полиције града Београда, и директора полиције Вељовића.

Vampire 666

Quote from: dirigent on 22-02-2008, 10:41:36
Ako je policija dobila direktivu da se povuce , ministar treba da da ostavku , a Kostunicu na prvoj krivini sacekati i srusiti mu vladu , pa ko god bio za to i makar ko god dosao posle.

Ne mogu da verujem da ja branim Jocu Trafiku, ali covek lezi u bolnici i nije 'funkcionalan' vec duze vreme, tako da njega u ovoj situaciji ne bi trebalo uzimati kao neki faktor...A da glave treba da lete, treba...

dirigent

Slazem se da ministar nije sposoban (cak sam prevideo taj bitni detalj) , ali ako da ostavku iz moralnih razloga umnogome ce sebe i svoje ministarstvo iskupiti za jucerasnje greske.
     Ako se ista moze ispraviti , taj potez bi mogao donekle da nas rehabilituje za jucerasnje nerede , ako ne pred nama , a ono pred svetom.

darusaz

Оставка и преузимање одговорности - део европских вредности. Ајд да кренемо од нечега! А када смо већ код свега тога, закључак је да су изгредници јуче били у алкохолисаном стању. И ту у прилог европских вредности да се угледамо на Шведску. У Шведској је алкохол неподношљиво скуп, па опијања и нема. Нека и код нас флаша пива од 0,33 без обзира на робну марку кошта 160,00 динара, па да видимо ко ће да се опија. А и цигарете по истом систему - све нека коштају као тренутно најскупље увозне на тржишту.

Јесте мали offtopic, али просто...

zerocool

ja sam nekolicinu sa snimka preposnala sa nekih ranijih snimaka, pa ocigledno da nisu za prethodno ispastali, tako da nece ni za ovo.
Moja teorija je uvek bila da sranja prave dokoni ljudi, jer ko od nas pored svega sto mora zarad faxa i drugih stvari da uradi, ima snage da se popne na drvo i ljulja ne razmisljajuci da li ce padom da ubije nekog, pa posle da nastavi sa ortacima na ambasade. Ko zna cija su to deca i zasto nikad nisu ispastali za sve sto su radili. Pa u poslednje vreme svaki derbi, bar jedan mrtavav, a ne secam je da je neko optuzen

whatever

Оно што је за сада најгоре је то што нико од организатора (а то су Влада и Скупштина) није осудио синоћње догађаје. Ћутање значи одобравање, а ако било ко одобрава ово, не треба уопште тражити кривца у редовима полиције, јер полиција у оваквим случајевима делује и распоређује се онда и у оној мери у којој добије наредбу политичких структура, кроз ланац команде. Уколико осуда изостане, па била она и симболична, то је врло јасан сигнал да не постоји гарант безбедности димпломатских представништва и страних фирми у Србије (и не само страних, очигледно) и први је и значај корак ка нашој изолацији. А то ће нам несумњиво бити од помоћи у очувању Косова  :wall:

А полиција би заиста могла да сврати на ЈуТјуб, неко је већ обавио истражне радње уместо њих  :roll:  Бар да на`ватају ове што су пребили руске новинаре  :K

kruger

Milicice slabo ti ide istorija,na Kosovu se sve zakuvalo mnogo ranije od Slobovog govora,jos od I svijetskog rata!

Vampire 666

Na KiM je zakuvano od kas su se Albanci doselili na Balkansko Poluostrvo...A Sloba je napravio zaprsku koja je opasno iskipela, umesto da napravi bistru corbu...

leila_bgd

Svi pominjete kako se sinoc radilo o maloj grupici ljudi koja je pravila nerede.
Jeste ih mozda bilo malo, ali su urnisali grad i to je strasno....
ja sam sinoc izasla iz kuce oko ponoci i prosetala po tim ulicama, ne znam kako je svima vama izgledalo ali meni se stvarno plakalo....

Na Kosovu sam bila samo jednom, kao mala, i ne secam se bas najbolje. Nemam nikoga od rodbine dole, ali to ne znaci da me ne dotice sve ovo sto se desava.
Miting je ok ideja, ali ne mogu da verujem da niko nije ocekivao paljenje, rusenje i vandalizam, to za nas narod nije ni malo neobicna pojava da se ne lazemo...
ja se ne secam ni jednog mitinga, protesta, pa cak ni doceka sportista koji su prosli makar bez obijanja trafika i paljenja kontejnera...
Dakle, kada su organizovali jucerasnji miting, trebali su da obezbede sve kriticne tacke sa dovoljnim brojem policije i to mnogo pre pocetka samog mitinga, a ne da reaguju onda kada je sve vec uveliko gorelo...
I ne treba da se zapitamo sta svet misli o nama i koliko nas vole, vec koliko mi zaista drzimo do sebe i svoje zemlje....