Zatvor iz koga se ne izlazi

Started by Bred, 18-05-2006, 10:24:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

U zatvor „Supermaks“ u Koloradu osuðenici odlaze da iz njega vi¹e nikada ne izaðu. Tu æe umreti i Zakarijas Musauiji, jedan od uèesnika teroristièkog napada na SAD 11. septembra 2001. godine, buduæi da je osuðen na ¹est do¾ivotnih robija.

Ovaj objekat, zvanièno poznat kao „ADX Florens“, dobio je naziv „Alkatraz Stenovitih planina“. Nalazi se 150 kilometara od Denvera i u njemu su sme¹teni teroristi koje Amerika smatra najopasnijim, i to ne samo stranci, veæ i oni domaæi. Tu, recimo, kaznu slu¾i Teri Nikols, sauèesnik u bomba¹kom napadu u Oklahoma Sitiju 1995, i Erik Rudolf, koji stoji iza podmetanja bombe u Olimpik parku u Atlanti godinu dana kasnije.

Kao najsurovija kaznena ustanova na amerièkom tlu - a mo¾da i u celom svetu - zatvor je sve èe¹æe poslednje boravi¹te islamskih terorista. Svi oni se, meðutim, neæe nikada sresti, jer je re¾im u zatvoru takav da ljudske kontakte svodi na minimum da bi postojala maksimalna kontrola. Sama zgrada ima dva nivoa, jednom stranom se oslanja na brdo, i u nju se ulazi iskljuèivo kroz tunel. Ukoliko bi se desilo da 1.400 èeliènih vrata s daljinskim upravljanjem i detektora za pokret otka¾u, potencijalne begunce napolju èekaju kule stra¾are s naoru¾anim èuvarima i psima èuvarima i bodljikava ¾ica visoka tri i po metra. Puna 23 sata zatvorenici provode u æeliji dva puta tri i po metra,

s prorezom umesto prozora, a ulaz blokiraju èelièna vrata i re¹etkasta èelièna ograda. U æeliji nema nièega èime bi zatvorenik mogao da se povredi: name¹taj je od livenog betona, a tu¹iranje je programirano za taèno odreðeno vreme da ne bi dolazilo do poplava. Obroci se jedu u æeliji, a svako ima pravo na fizièku aktivnost u zasebnoj prostoriji, i to jedan sat dnevno. Veza sa spoljnim svetom takoðe je svedena na minimum: svaka soba ima mali crno-beli televizor, koji prikazuje obrazovni program, a posete i telefonski pozivi su strogo ogranièeni. Èak su i kontakti sa èuvarima minimalni.

Grupe za ljudska prava tvrde da su uslovi u „Supermaksu“ neljudski i da se granièe sa torturom. Ta ocena æe se verovatno dopasti onima koji smatraju da je Musauiji dobro pro¹ao.

CDC/JS

vladimir

Што се мене тиче, треба им увести и обавезну дневну дозу батина као средство преваспитавања-па будите исламски фундаменталиста и терориста! >:(  Као образовни програм бих им пуштао емисије са теолошким објашњењима о томе колико је Ислам небулозан као религија, тек да схвате колико су се заје*али што су побили онолики народ у име Ислама и за Алаха!
За такве звери не постоји адекватна казна.Уосталом, Бог је једини судија и његов суд ће бити једини праведан...

Vampire 666

aha...i onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...

nasty girl

Quote from: vladimir on 18-05-2006, 16:52:18
Што се мене тиче, треба им увести и обавезну дневну дозу батина као средство преваспитавања-па будите исламски фундаменталиста и терориста! >:( Као образовни програм бих им пуштао емисије са теолошким објашњењима о томе колико је Ислам небулозан као религија, тек да схвате колико су се заје*али што су побили онолики народ у име Ислама и за Алаха!
Узгред речено, Мухамед ( исламски пророк који је и измислио Ислам ) је био пијандура према историјским подацима. :-\
За такве звери не постоји адекватна казна.Уосталом, Бог је једини судија и његов суд ће бити једини праведан...

slazem se sa tobom u svemu(ja bih tu stoku tukla svaki dan), samo ne u onom delu da je Bog jedini sudija....

vladimir

Поштујем твој став. :)

Bred

Quote from: Vampire 666 on 20-05-2006, 10:57:08
aha...i onda je mrmot zavi cokoladu u foliju...
Bilo bi pozeljno obrazloziti svoj stav. Ovo gore nista ne znaci

Darker

Mislio je na to kako je Bog jedini sudija... Vidim ja da æe opet da padne spajanje tema... :D :D :D :D :D

Vampire 666

mislio sam na pjuvanje po tim teroristima! u potpunosti ih podrzavam u napadima na USA. ako ameri imaju pravo da okupiraju njihove zemlje onda i oni imaju pravo na osvetu.

nasty girl

QuoteПоштујем твој став.

Hvala i ja tvoj.... :wink: :wink: :wink:

QuoteMislio je na to kako je Bog jedini sudija... Vidim ja da æe opet da padne spajanje tema...

nece biti spajanja tema...a darkeru ti si stvarno lik, prvo ,,zapalis vatru",a onda se povuces.... >:D >:D >:D >:D

Darker

"Ej ¹ta mi radi¹, ej ¹ta mi radi¹, prvo me pali¹ pa me onda hladi¹, zagorèava¹ mi ¾ivot pa ga onda sladi¹" >:D >:D >:D >:D

nasty girl

"Ej ¹ta mi radi¹, ej ¹ta mi radi¹, prvo me pali¹ pa me onda hladi¹, zagorèava¹ mi ¾ivot pa ga onda sladi¹"  >:D >:D >:D >:D

:D :D :D :D :D

Bred

Quote from: nasty girl on 20-05-2006, 19:51:40
a darkeru ti si stvarno lik, prvo ,,zapalis vatru",a onda se povuces.... >:D >:D >:D >:D

Pa kad sam ja Bic Boziji, ahahahaha :>
Tema je bila zatvor, dakle svako ima svoja ubedjenja i spram njih postupa. Ne krivim ja toliko te teroriste posto je njima mozak ispiran od detinjstva i mislim da oni tome ne mogu da se odupru. Ne mogu da ne kazem da mi napad na SAD nije "prijao" ali apsolutno osudjujem stradanje nevinih ljudi iz bilo kog razloga !
Takodje ne smete zaboraviti da nekad i nevini ljudi dospeju u zatvor a zamislite da zivite u goreopisanim uslovima?! Retko ko bi tu ostao normalan

vladimir

Али и ти муџахедини су имали запажену улогу у убијању људи и са овог простора! Уосталом, кога буде интересовало, могу да вам покажем неке снимке како ти ликови поступају са људима-ко буде имао довољно јак стомак да одгледа то до краја, нека просуди колико је оправдано њихово деловање. >:(
Ни ја не волим америчку примену демократије ( сви смо је својевремено осетили на својој кожи ), али са терористима се зна како се поступа... >:(
Америчка војска и читава њихова политика је нешто јаааако девијантно и они су подједнака опасност за цивилизацијске тековине као и терористи.Ваљало би у те затворе стрпати и многе њихове звери, али сумњам да ће се то икада догодити јер Амери воде политику двоструких аршина ( ако си у њиховом интересу, све ти је опроштено... >:( ).

pekmez

Што се мене тиче, треба им увести и обавезну дневну дозу батина као средство преваспитавања-па будите исламски фундаменталиста и терориста! >:(  Као образовни програм бих им пуштао емисије са теолошким објашњењима о томе колико је Ислам небулозан као религија, тек да схвате колико су се заје*али што су побили онолики народ у име Ислама и за Алаха!

èoveèe gde se ti nalazi¹ 11. septembar je organizovala amerika

vladimir

Quote from: pekmez on 23-05-2006, 17:41:27

èoveèe gde se ti nalazi¹ 11. septembar je organizovala amerika

Матори, запањио би се колико ствари знам о којима ти ни не сањаш да знам због природе посла мог оца ( али то није тема ).Уосталом, Бин Ладен је створен од стране ЦИА-е и касније се одметнуо од њих.До поенте долазиш ако прочиташ пост пре твог.Видећу да узмем од ортака адресу да ти проследим, а ти скини клипове у којима, нпр. војници Ал Каиде секу главу НОЖЕМ неким ликовима и после скачу у трансу!!!! >:(  А такви су ратовали и у Босни, Хрватској, Косову...И убили мноооооого више људи него што јављају на вестима...И даље стојим иза своје тврдње да за такве звери не постоји адекватна казна сем Божје!